۱۳ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۰۶

گلشنی مطرح کرد؛

جایزه ایثار محفلی برای همه رسانه‌هاست

جایزه ایثار محفلی برای همه رسانه‌هاست

مدير خانه فرهنگ ايثار و مقاومت گفت: نشان و جايزه ايثار محفلی برای همه رسانه‌ها و همه اعضای مطبوعات در سطوح مختلف است كه بتوانند در اين طرح حق اظهارنظر، تصميم‌گيری و تغيير داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی خانه ایثار و مقاومت، موضوع نشان و جايزه ايثار و رسانه دوشنبه ۱۱ آبان با حضوركاووس صادق‌لو دبير انجمن صنفي عكاسان مطبوعات ايران، هرمز هوشمند مدير كلنيك رسانه و مديرمسئول روزنامه دنياي جوانان، حسن‌كربلايي عضو هيئت مديره انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان، كيوان كثيريان رئيس انجمن نويسندگان و منتقدان سينماي ايران، سعيدعلاميان دبيركل انجمن روزنامه‌نگاران دفاع مقدس،حسن اختري نائب رئيس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان و ايرج گلشني مدير خانه ايثار و مقاومت در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

گلشني؛ در ابتداي جلسه به مفاهيمي از ايثار اشاره كرد و گفت: از نگاه ما، ايثار به دو مقوله خاص و عام تقسيم مي‌شود، ايثار خاص كه به جبهه، جنگ،شهادت و جانبازي اشاره دارد و ايثار عام كه تمام مصاديق و معاني عام ايثار كه در زندگي روزمره جاري است را در برمي‌گيرد مانند؛ ايثاري كه معلم مريواني در ارتباط با دانش‌آموزش انجام داد يا آتش‌نشان فداكار و نمونه‌هاي ديگري كه با آن مواجه هستيم. ترويج فرهنگ ايثار طبق فرموده رهبر معظم انقلاب يك ضرورت است و در بند ۱فرمايشاتشان به جهاد و شهادت، تفكر بسيجي و روحية فداكاري اشاره و تاكيد داشته‌اند. بنابراين؛ ايثار و شهادت كه در حوزه بنياد شهيد دنبال مي‌شود و تفكر بسيجي نيز در نهادهاي خود مورد بحث و بررسي قرار دارد، در اينجا بحث ترويج فداكاري(ايثار عام) مطرح است كه اين امر بر عهده دستگاه‌هاي فرهنگي؛ مخصوصاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.

وي افزود: خبرهاي ايثار، خبرهاي اميد بخش و خوب است و مردم را به زندگي دلگرم و اميدوار مي‌كند و اين حس را در آنان به وجود مي‌آورد كه تا ايثار جوانمردان، بزرگ‌زنان و انسانهاي فداكار وجود دارند، مي‌توان به دنيا اعتماد كرد.

مدير خانه ايثار و مقاومت ايثار با بيان اينكه ايثار يك مقوله انساني و  به دور از تعصبات قومي، نژادي و مذهبي است كه مي‌تواند نقطه صقل جهاني باشد و نگاهي كاملاً انساني و جهاني‌ست، تصريح كرد: اثري كه رسانه مي‌تواند بر اين فرهنگ انساني بگذارد بسيار حائز اهميت است، آنقدر بااهميت كه مي‌تواند اين فرهنگ را تخريب يا تقويت كند.

ايرج گلشني در ادامه با طرح يك سوال به نظرسنجي درباره «نشان و جايزه ايثار و رسانه» پرداخت و گفت: ما در اينجا از همه شخصيت‌هاي حقيقي و حقوقي اين سؤال را داريم كه آيا اصل كار(طرح نشان و جايزه ايثار و رسانه) ضرورت دارد يا ندارد؟ اگر ضرورت دارد كه به همت رسانه و حمايت دولت آن را به سرانجام مي‌رسانيم و اگر ضرورت ندارد، طرح و برنامه را همين جا منتفي مي‌كنيم!

مدير خانه فرهنگ ايثار و مقاومت در ادامه افزود: نشان و جايزه ايثار محفلي است براي همه رسانه‌ها و همه اعضاي مطبوعات در سطوح  مختلف كه بتوانند در اين طرح حق اظهارنظر، تصميم‌گيري و تغيير را داشته باشند و وظيفه دولت در اين باره حمايت و نظارت بر طرح است.

وي به چگونگي طرح ايثار و رسانه اشاره كرد و گفت: در يك نگاه كلان؛ جايزه و نشان ايثار و رسانه، ظرفيت بين‌المللي شدن و جهاني شدن را دارد؛  اگر اين جايزه تأسيس شود، در طول سال به وسيله دبيرخانه‌اي كه به اين دليل ايجاد شده، همه خبرها حوزة ايثار و فداكاري رصد مي‌شود و رسانه‌ها مي‌توانند مطالب و تصاوير مرتبط با موضوع ايثار در هر زمينه‌اي كه اتفاق افتاده است را به دبيرخانه بفرستند و در ميان آنها بهترين تحليل، بهترين خبر و گزارش‌هاي مرتبط با موضوع، توسط كارشناسان رصد، بررسي و انتخاب مي‌شود. بهترين تحليل، بهترين خبر، بهترين عكس و... مي‌تواند در چارچوب جايزه قرار بگيرد كه در روزي مشخص و در محفلي باشكوه با جايزه‌اي نفيس از خبرنگار يا رسانه تجليل و تقدير به عمل بيايد.

 وي همچنين به قطعي نبودن پيش‌نويس اساسنامه؛ كه توسط اعضاي هيئت موسس و خود اعضاي رسانه نوشته شده اشاره كرد و گفت: همانطور كه از اسم آن بر مي‌آيد اين متون پيش‌نويس اساسنامه است و قابل تغيير، اصلاح و تحليل است.

صادق‌لو دبيرانجمن عكاسان در ادامه جلسه ضمن اشاره به خطرات و حوادثي كه در عرصه رسانه خبرنگار را تهديد مي‌كند گفت: ما در عرصه مطبوعات؛ ايثارگران مطبوعاتي بسياري داريم، گاهي خبرنگاران در اين عرصه كارهايي را انجام مي‌دهند كه آسيب‌هاي جبران ناپذيري مي‌بيند و صدمات بسياري را متحمل مي‌شود. بنابراين رسانه با فرهنگ ايثار بيگانه نيست. هر چقدر در موضوع «جايزه و نشان ايثار در رسانه» از بدنه دولتي فاصله بگيريم و به سمت غيردولتي بودن و آنهايي كه امين رسانه هستند برويم نتيجه كار بهتر و اثرگذارتر خواهد بود.

در ادامه بحث حسن كربلايي كه در جلسه حضور داشت، حركتي كه با موضوع نشان و جايزه ايثار و رسانه شكل گرفته است را حركتي ارزشمند دانست و گفت:  اميدواريم در طرح نشان و جايزه ايثار و رسانه كاري ماندگار و مانا اتفاق بيفتد و تنها چيزي كه در اينجا مي‌خواهم به آن اشاره و تأكيد كنم اين است كه در اين مسير از قله ايثار غافل نشويم، ايثار و شهادت بايد محور باشد و بقيه مصاديق در زير آن قرار بگيرد.

گلشني در پاسخ صحبت‌هاي عضو هيئت مديره انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان گفت: شهادت نوك قله است و براي رسيدن به نوك قله بايد از دامنه گذشت. الان زمان آن فرا رسيده كه بر روي اين دامنه وسيع كار كنيم و براي رسيدن به قله ايثار، پله‌هاي مستحكم ايجاد كنيم. به همين دليل است كه موضوع ايثار به همه رسانه‌ها مربوط مي‌شود.

سعيد علاميان درادامه ضمن تقدير و تشكر از چنين حركت و ايده‌اي كه در قالب «نشان و جايزه ايثار و رسانه» مطرح شده است گفت: كار، كار ارزشمندي‌ست و اگر مسير را درست بپيماييم گامي بلندي در ترويج فرهنگ ايثار برداشته‌ايم وي يكي ضعف‌هاي موجود در اساسنامه‌ را كلي بودن آن دانست و گفت؛ اساسنامه‌اي كه به منظور نشان و جايزه ايثار تدوين شده به صورت كلي به موارد و برنامه‌ها اشاره كرده كه به نظر من، بهتر است بيشتر به جزييات و موارد ريز بپردازد و ابهامات را برطرف كند. براي بررسي نشان و جايزه ايثار بايد كميته‌اي از خبرگان ايجاد شود و از همه اهالي رسانه دعوت به عمل آيد و حق رقابت از هيچ رسانه‌اي گرفته نشود.

وي در پايان صحبت‌هايش ضمن حمايت از طرح نشان و جايزه ايثار در رسانه گفت: نشان و جايزه ايثار مي‌تواند، خبرهاي ايثار را از رتبه آخر به رتبه و مرتبه اول بياورد. لازمه اين كار اين است كه از افراد قوي و متعهد استفاده شود.

كيوان كثيريان رئيس انجمن نويسندگان و منتقدان سينماي كشور از دیگر سخنرانان این جلسه بود که گفت: بعضي مفاهيم در ادبيات ايجاد پيش‌داوري مي‌كند، مانند ايثار و ايثارگري كه جبهه، جنگ و شهادت را در ذهن مردم جا انداخته و آن دوران را در ذهن‌ها تداعي مي‌كند براي تغيير اين مفاهيم نياز به صرف وقت و زمان بسيار است اما مي‌توان اميدوار بود كه با يك حركت منسجم اين ذهنيت را تغيير داد. نبايد اجازه بدهيم يك انتخاب غلط، يك حركت خوب را خراب كند كه اين مي‌تواند يكي از آسيب‌هاي جايزه و نشان ايثار باشد و بايد بسيار به آن اهميت داد، نبود يك سري معيارهاي مشخص و انتخاب انتخاب سليقه‌اي و نامناسب داوران، از آسيب‌هاي جايزه است، توصيه مي‌كنم اساسنامه بيشتر به رياضيات نزديك شود؛ در واقع به جزئيات ورود كند.

حسن اختري نائب رئيس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان كه در جلسه حضور داشت در مورد ايثار و رسانه گفت: نشان و جايزه ايثار امري لازم،‌ ضروري و مهم است كه تا حد زيادي نسبت به آن دير اقدام شده است و جا داشت پيش‌تر از اين مورد توجه قرار بگيرد.

وي همچنين طرح نشان و جايز ايثار را امري مبارك و ارزشمند دانست و در اين باره گفت: نشان و جايزه ايثار مي‌تواند شروع خوبي براي ترويج فرهنگ ايثار در سطح جامعه باشد و اهالي رسانه متوجه شوند، پرداختن به موضوعات ايثار و فداكاري تنها اجر اخروي را به دنبال ندارد؛ بلكه پاداش دنيوي را هم شامل مي‌شود. اصولاً سلام دين زندگی است و نمی توان پاداش‌های مادی را در ايجاد كردن انگيزه براي افراد ناديده گرفت، بنابراين بايد كاري كرد تا قلم‌هاي قوي و توانمند پاي كار بيايند.

اختری گفت: يكی از آسيب‌های جدي جامعه ما در بخش فرهنگي اين است كه ما معولاً به جاي فرهنگ‌سازي به دنبال نهادسازي مي‌رويم و نتيجه كار اين مي‌شود كه ما خروجي موثر و مفيدي از برنامه‌ها و كارهاي انجام شده نداريم. خيلي وقت‌ها اعتبار و بوجه زيادي صرف برنامه‌اي مي‌شود در حالي كه ذره‌اي كار فرهنگي تاثيرگذار انجام نشده و نتيجه‌اي به دست نيامده است. بايد مواظب باشيم اين اتفاق براي حركت نشان و جايزه ايثار به وجود نيايد و ما را از هدف اصلي منحرف نكند.

در ادامه نشست، مدير خانه فرهنگ ايثار و مقاومت، درباره مراحل داوری آثار گفت: بايد نحوه شناسايی، ارزيابی، ارزشگذاری و طبقه‌بندی توسط گروهی حرفه‌ای و آموزش ديده انجام شود به نحويی كه برای اثر پذيرفته شده يا پذيرفته نشده استدلال علمي و عقلی وجود داشته و بر پايه اثبات باشد و برای اينكار يك گروه خبره به صورت شيشه‌ای و شفاف به داوری بپردازد.

وی همچنين افزود: خانه فرهنگ ايثار و مقاومت آمادگی دارد تا «مجمع جايزه» يا «هيئت موسس نهايی» را به وجود بياورد و بندبند نظراتی كه درباره اساسنامه داده شده است را مورد بررسی و تحليل قرار دهد و در قدم بعدی ساختارها، كميته‌ها و آيين نامه‌ها را مشخص كند.

در پايان اين نشست كه با موافقت و اعلام حمايت تشكل‌ها از موضوع «جايزه و نشان ايثار و رسانه» همراه بود، گلشنی گفت: برای به ثمر رساندن و اجرايی كردن طرح «جايزه و نشان ايثار» به حمايت همه تشكل‌ها و صاحبان رسانه نياز است و از اين روی نظر همه تشكل‌ها، برای ما بسيار حائز اهميت است و نظر اعضاء حاظر در نشست‌ها در تكميل و تدوين اساسنامه موثر واقع خواهد شد.

کد خبر 2958012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha