۱۴ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۴۱

قائم‌ مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خبر داد:

اجرای طرح«نماد»در آموزش وپرورش/ارزیابی عملکرد اورژانس اجتماعی

اجرای طرح«نماد»در آموزش وپرورش/ارزیابی عملکرد اورژانس اجتماعی

کرمانشاه- قائم‌ مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ازارزیابی عملکرد اورژانس اجتماعی تاپایان امسال خبرداد و گفت:طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان در وزارت آموزش وپرورش اجرامی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی امیری اصفهانی در نشست ستاد پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه که ظهر امروز پنجشنبه در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: رسانه‌های دیداری و شنیداری با مدیریت محتوا جامعه را از تنش گرایی به سمت تنش زدایی سوق داده  و بازوی توانمندی برای قوه قضایه شوند.

امیری اصفهانی پیش نگری را ملازم پیشگیری در وقوع جرائم دانست و گفت: آینده پژوهشی اصلی مسلم در نظام پیشگیری از وقوع جرم و از تاکیدات مقام معظم رهبری است همچنانکه ایشان به صراحت بر علمی بودن مقوله پیشگیری از وقوع جرائم تاکید دارند.

وی پیشگیری از وقوع جرائم را رکن اساسی در تصمیم سازی و تصمیم‌گیری  دانست و افزود: مرکز مطالعات اجتماعی  پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه رسالت آسیب شناسی با ارزیابی رفتار در حوزه‌های مختلف را بر عهده داشته و در برنامه ریزی‌های پیشگیریانه در تعامل با دستگاه‌های مسئول با توجه به مبانی علمی اقدامات لازم انجام شود.

قائم‌ مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ارائه آموزش های لازم در خصوص مقوله پیشگیری به آحاد جامعه را اصلی مهم خواند و گفت: ساختار جدیدی با عنوان «شورای اطلاع رسانی، افکارسنجی، ارتقا آگاهی ها عمومی» در معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ایجاد شده است این شورا وظیفه دارد با محوریت تعلیم و تربیت در جهت ارتقا آگاهی های عمومی گام بر دارد و از ظرفیت صدا و سیما در این بخش استفاده خواهد شد.

امیری اصفهانی نهادینه کردن و ترویج فرهنگ پیشگیری در جامعه را ضروری دانست و افزود: مادامی که آحاد جامعه در پیشگیری از وقوع جرم مشارکت فعال نداشته و مسئولیت پذیری اجتماعی به احساسی عمومی تبدیل نشود توفیقی حاصل نخواهد شد.

وی آموزش را از مقدمات توفیق در مقوله پیشگیری و کاهنده جرم و آسیب عنوان و اظهار کرد: برنامه‌های معاونت پیشگیری قوه قضایه در سطوح ملی، منطقه‌ای، استانی و محلی اجرا خواهد شد و متناسب با اقتضای هر محله برنامه‌های خاصی تدوین می شود.

امیری اصفهانی با تاکید بر به کارگیری تمام تریبون‌های موجود و ظرفیت‌های مناسب در جهت کاهش جرم و آسیب گفت: امروز دنیا به سمت استفاده گسترده از فناوری و دنیای مجازی گرایش دارد و بر این اساس مخاطبان ماهواره نیز در سال‌های اخیر رشد محسوسی پیدا کرده است.

قائم‌ مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نحوه استفاده  و کاربر از فناوری‌های جدید و نیز ماهواره را سبب کاهش و یا افزایش شاخص سلامت اجتماعی دانست و گفت: اگر مدیریت استفاده از فناوری صحیح باشد به سمت کاهش آسیب حرکت می‌شود.

امیری اصفهانی کرامت والای انسانی را از پایه‌های اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران است و گفت: این مهم در  اصل ۲ قانون اساسی تصویب شده و ما مکلف به حفظ این کرامت هستیم.

وی امر به معروف و نهی از منکر را مهمترین عامل و ابزار برای ارتقا فرهنگ و تکامل جامعه دانست و افزود: مشاوره یکی از ابزار پیشگیری از وقوع جرم است و باید مشاوره های پیش از ازدواج را افزایش دهیم تا جدایی های کمتری اتفاق افتد.

قائم‌ مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه سنین ۱۵ تا ۱۶ سالگی را دوره ای حساس در رشد فرد عنوان کرد و افزود: رفتار نوجوانان در این دوره شکل می‌گیرد و لذا باید توجه و تمرکز بیشتری بر هنجارآفرینی در این دوره داشته باشیم.

وی از اجرای «نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان «نماد» خبر داد و افزود: وزارت آموزش و پرورش با همکاری ۹ دستگاه دیگر این برنامه را طی۲ هفته آینده اجرا و رفتار کودکان و نوجوانان پایش خواهد شد.

قائم‌ مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در خصوص اجرای طرح «نماد» گفت: در این راستا مشاوره های لازم در حوزه تعلیم و تربیت ارائه خواهد شد.

وی افزود: مسیری که ناهنجاری های اجتماعی را طی می کند منافع شخصی عمومی را نیز مخدوش خواهد نمود و در این راستا به رسانه‌ها توصیه اکید دارم که در زمینه مطالبه گری در این حوزه کوتاه نیایند و در عرصه ارتقا شاخص سلامت اجتماعی و کاهش ناهنجاری و جرم نه تنها از قوه قضائیه بلکه به صورت مستمر از تمام دستگاه‌ها مطالبه داشته باشید.

امیری اصفهانی یکی از رویکردهای برنامه ششم توسعه را توجه به مقوله پیشگیری از وقوع جرم دانست و گفت: از ظرفیت رسانه‌ها و استعدادهای دیگر در امر مقوله پیشگیری از وقوع جرم استفاده می شود، متاسفانه رفتارهای ستیزه جویانه و ستیزه گرایانه در کشور در حال افزایش است و کرمانشاه نیز از این مشکل خارج نیست.

وی تقویت ارزش‌های اخلاقی و فرهنگی از جمله صداقت، تعامل مناسب میان مردم و افزایش مسئولیت پذیری را مهم دانست و گفت: قطعا به صفر رسیدن وقوع جرم غیر ممکن و آرمانی است اما باید به سمت صفر و کاهش وقوع آسیب و جرم برویم.

امیری اصفهانی تاکید کرد: تلاش  برای افزایش آستانه تحمل مردم و نیز نهادینه نمودن ارزش‌های اخلاقی از راهکارهای اساسی در جهت کاهش وقوع جرم در جامعه و افزایش سلامت اجتماعی است.

وی ایجاد عنصر اعتقاد در مقوله های اجتماعی دینی و فرهنگی را مهم ارزیابی کرد و گفت: الزامات و مقررات ناظر بر فرآیند طفل تا دوره حیات باید اصلاح شود.

قائم‌ مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در پایان افزود: عملکرد اورژانس اجتماعی تا پایان سال ارزیابی خواهد شد و نتایج آن به اطلاع عموم خواهد رسید.

کد خبر 2958732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha