به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در حاشیه بازدید از از غرفه خبرگزاری مهر در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به بسته خروج از رکود دولت، گفت: انتظار ما از دولت این بود که لایحه رفع موانع تولید که در سال ۱۳۹۳ به مجلس ارائه داده شد و در آن لایحه پیشبینی شده بود، آییننامههایش ظرف مدت سه ماه تهیه و ابلاغ شود را اجرا کند.
وی با بیان اینکه ما نباید همیشه دنبال نسخه جدید باشیم، گفت: همان نسخه قبلی (لایحه رفع موانع تولید) که وقت زیادی از مجلس برای تصویبش گرفت، میتوانست برای خروج از رکود و تحرک در حوزه اقتصادی موثر باشد.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دولت در شرایط کمبود درآمد، بسته جدیدی ارائه کرد درحالیکه کمبود قانون در این زمینه نبود و دولت با اجرایی کردن لایحه رفع موانع تولید می توانست تحرکی در اقتصاد ایجاد کند.
وی با اشاره به ویژگی های بسته جدید اقتصادی دولت، گفت: ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی که برای فعال کردن پروژههای عمرانی قرار است تخصیص یاید می تواند موثر باشد؛ چرا که پروژههای عمرانی نیمهتمام در کشور زیاد داریم و با این پرداخت، پیمانکاران فعال میشوند، حقوق کارگران داده میشود و کارگر میتواند معیشت زندگی خود را کالا بخرد و این راهکار در چرخه اقتصادی مؤثر خواهد بود.
کاتب ادامه داد: بخشی از این بسته که دادن تسهیلات به صنعت خودرو است نمیتواند برای رونق اقتصادی و خروج از رکود موثر باشد و صنعت خودرو با تزریق پول فعال نخواهد شد.
وی با بیان اینکه صنعت خودرو باید بر اساس کیفیتسازی و مشتریمداری کار کند، تصریح کرد: مردم امروز از صنعت خودرو بسیار ناراحت هستند و رضایتمندی ندارند. ما تا یک زمانی میتوانیم جلوی تعرفه را بگیریم تا مردم نتوانند از خودروهای باکیفیت استفاده کنند. دلیلی ندارد که خودروهای غیرامن و غیر کیفی را در اختیار مردم قرار دهیم؛ به دلیل آنکه صنعت خودروسازی مشکل پیدا کرده است.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید براینکه صنعت خودروسازی در صنعت کشور نمیتواند برای خروج از رکود مؤثر باشد، گفت: ۲۰۰ میلیارد تومانی که برای کمک به صادرات در این طرح پیشبینی شده است، در تولید مؤثر خواهد بود.
وی افزود: بسته بهتری نسبت به بسته جدید اقتصادی دولت وجود داشت و آن لایحه رفع موانع تولید بود که انتظارمان این است که رسانهها به این موضوع بیشتر بپردازند؛ چرا که بیش از صد تا ماده دارد که تبدیل به قانون شده و مشوقهای مالیاتی خوبی برای تولید دارد و قوانین بسیار خوبی پیشبینی شده است که موانع تولید را از سر راه سرمایهگذار و تولیدکننده برمیدارد که امروز این لایحه در مظلومیت است.
کاتب خاطرنشان کرد: توصیه ما به دولت این است که به این لایحه بیشتر بپردازد تا به یک بسته کوچک، چرا که این بستهها مُسکن هستند، اما کارآیی ندارد. حتی اگر دولت نگاه انتخاباتی به این بسته جدید داشته باشد، ابتدا باید کارآمد باشد و مردم آثار آن را احساس کنند تا بتواند در انتخابات تاثیر گذار باشد.
نظر شما