به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر كوروش قره گزلی اظهارداشت: در مواقعي كه با فرد دچار تشنج برخورد مي كنيم ابتدا بايد با خونسردی او را به سمت چپ بخوابانيم تا ترشحات معده و آب و كف از دهان او خارج شود و نيازي نيست كه در بين دندان هاي او دست، پارچه يا چيز ديگري قرار دهيم.
وی افزود: همچنين بايد هر نوع جسم برنده را از اطراف او دور كنيم و اجازه دهيم تا بيمار در همين حالت تشنج خود را سپري كند.
قره گزلی ادامه داد: پس از تمام شدن مدت تشنج، فرد به خواب مي رود و نبايد از به خواب رفتن او واهمه داشت چون اين حالت يك روند طبيعي است كه بايد طي شود.
وی توضيح داد: معمولا تشنج زود پايان می يابد و بيشتر از يک دقيقه طول نمی كشد اما اگر بيشتر از ۳ تا ۴ دقيقه طول كشيد نشان دهنده يک تشنج پايدار است كه در اين شرايط بايد با اورژانس تماس گرفت يا در صورت امكان بيمار را به نزديك ترين مركز درماني منتقل كرد.
رئيس انجمن صرع ايران ادامه داد: تشنج تنها مخصوص بيمار مبتلا به صرع نيست و ممكن است افراد سالم نيز به دلايل مختلف مانند استرس های شديد به آن دچار شوند. همچنين در بيماران مبتلا به بيماري های قلبی عروقي يا در اثر عفونت های مغزي و مننژيت يا تومور مغزي اين حالت مي تواند بروز كند.
قره گزلی افزود: بنابراين ممكن است افرادی برای اولين بار دچار اين حالت شوند و لازم است كه همگان از علائم تشنج و نحوه كمک رسانی به فرد مبتلا به تشنج آگاهی داشته باشند تا عامل ايجاد آسيب به او نشوند.
وی همچنين با تاكيد بر لزوم ارايه آموزش هاي لازم در اين زمينه به دانش آموزان اظهار كرد: لازم است در تمام مقاطع تحصيلی آموزش های لازم در زمينه نحوه كمك رساني مناسب به فرد دچار تشنج به دانش آموزان ارايه شود تا در صورت مواجهه با چنين افرادي بتوانند بهترين كمك رساني را ارايه دهند و براي اين منظور تنها يك ساعت كافي است.
نظر شما