به گزارش خبرنگار مهر، عیسی رضایی قبل از ظهر سهشنبه در مراسم تکریم سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم که با حضور روسای انجمنهای گردشگری در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری، پنج میلیون گردشگر خارجی طی سال جاری به ایران وارد شدند که از این تعداد ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار زائر خارجی به شهر قم سفر کردند.
وی ادامه داد: در ایام پیک مسافر ۲۰ میلیون نفر به قم وارد شدند و ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم و برای خدمات دهی بهتر برنامه ریزی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم با بیان اینکه ۵ درصد درآمدهای جهانی از صنعت گردشگری حاصل میشود، گفت: باید با برنامه ریزیهایی بتوانیم از ظرفیت توریست در قم استفاده اقتصادی داشته باشیم.
استان قم به ۲۰ هزار تخت اقامتی نیاز دارد
وی گفت: در استان قم به ۲۰ هزار تخت برای اقامت نیاز است در حالی که فقط هشت هزار و ۵۰۰ تخت در استان قم تا به امروز وجود دارد و این موجب شده در ایام پیک بسیار با مشکل مواجه باشیم.
رضایی ادامه داد: متأسفانه زیرساختهای گردشگری در استان قم فراهم نیست و قم ظرفیت پذیرش زائران فراوان در ایام پیک را ندارد.
تاسیسات گردشگری قم باید استانداردسازی شوند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم بیان داشت: لازم است تأسیسات گردشگری استاندارسازی شوند و این در پذیرش و ماندگاری گردشگران در قم بسیار تأثیرگذار است.
رضایی اظهار داشت: ۱۱۰ هتل، هتل آپارتمان و مهمانخانه و ۱۵۰ مسافرخانه و ۱۳۰ مجتمع تفریحی توریستی در استان قم وجود دارد و ۱۵۰ مجتمع نیز در حال احداث است.
وجود ۱۲ منطقه نمونه گردشگری در استان قم
وی عنوان کرد: ۱۲ منطقه نمونه گردشگری در استان قم وجود دارد که نیمی از آنها دارای سرمایهگذار بوده و فاز یک یکی از این مناطق در عید غدیر به بهره برداری رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم افزود: همزمان با توسعه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) تعدادی از هتل آپارتمانها تخریب شد و در حال حاضر بیش از ۴۰۰ تأسیسات گردشگری در استان قم وجود دارد و سالانه ۱۵ تا ۲۰ تاسیسات گردشگری در کشور افزوده میشود.
وی عنوان کرد: آموزش پرسنل گردشگران در دستور کار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد و در این باره کارهای خوبی تاکنون صورت گرفته است.
نظارت بر تأسیسات گردشگری باید مستمر باشد
رضایی اظهار کرد: متأسفانه نظارت بر تأسیسات گردشگری کمتر صورت میگیرد و لازم است نظارت بر این مراکز به طور مستمر صورت گیرد و از این رو ما نظارتها را در زمان نزدیک به عید نوروز بیشتر و جدیتر خواهیم کرد.
نرخ بسیاری از تأسیسات گردشگری استانداردسازی نشدهاند
وی با بیان اینکه نرخ بسیاری از تأسیسات گردشگری استانداردسازی نشدهاند، ابراز کرد: استاندارد سازی نرخ چهار بخش هتلها، مجتمعهای در مسیر، مهمان پذیرها و سفره خانهها در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: در سطح دنیا تبلیغات و اطلاعرسانی بسیاری در صنعت گردشگری میشود اما متأسفانه ما در این زمینه کاری نکردهایم.
رضایی تصریح کرد: به لحاظ تعداد مراکز گردشگری استان قم در ردیف پنجم و یا ششم کشور قرار دارد و با این حال بسیاری تصور میکنند استان قم مراکز اقامتی ندارد و از این رو لازم است با راه اندازی سایتهای مجازی تبلیغاتی در این خصوص صورت گیرد.
امامزادگان ظرفیت خوبی برای زائران خارجی هستند
وی یادآور شد: نزدیک به ۴۰۰ امامزاده در استان قم وجود دارد که میتوانیم از ظرفیت هرکدام از این امامزادگان برای زائران خارجی استفاده کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با بیان اینکه ظرفیت کم نظیری در استان قم در زمینه گردشگری وجود دارد، افزود: با آماده سازی اماکن تاریخی و بازارچهها ماندگاری گردشگران در استان قم افزایش مییابد.
وی عنوان کرد: گردشگری پایههای اساسی توسعه استان است و لازم است زیرساختهای آن فراهم شود و این عمل فقط به عهده میراث فرهنگی نیست بلکه نهادهای دیگر نیز باید همکاری کنند تا شهر زائرپذیر شایستهای داشته باشیم.
رضایی افزود: از سید مهدی اشکوری، سرپرست سابق معاونت گردشگری میراث فرهنگی به پاس زحماتشان تقدیر و قدردانی میکنیم و برای معاون جدید گردشگری آرزوی توفیق داریم.
نظر شما