۹ اسفند ۱۳۸۴، ۱۶:۰۰

مدير عامل خبرگزاري مهر:

روسيه مي خواهد مواد اورانيومي خود را به ذخيره استراتژيك تبديل كند / اعتماد به روسيه انتخاب دردسر دائمي است/ نبايد به نتيجه نشست آينده آژانس شتابزده نگريست و تحت تاثير فشار برنامه ريزي شده غربي ها طرح روسيه را پذيرفت

روسيه مي خواهد مواد اورانيومي خود را به ذخيره استراتژيك تبديل كند / اعتماد به روسيه انتخاب دردسر دائمي است/ نبايد به نتيجه نشست آينده آژانس شتابزده نگريست و تحت تاثير فشار برنامه ريزي شده غربي ها طرح روسيه را پذيرفت

روسيه انگيزه هاي فراواني در فشار به ايران براي پذيرش يكجانبه طرح خود دارد كه يكي از مهمترين محورهاي آن صيانت از ذخاير محدود اورانيومي روسيه ، تبديل آنها به ذخاير استراتژيك و جايگزيني اورانيوم با كيفيت ايراني به جاي آن در دو دهه آينده است.

پرويز اسماعيلي مدير عامل خبرگزاري مهركه در نشستي با اساتيد دانشگاهها پيرامون برنامه هسته اي ايران شركت كرده بود افزود: روسيه از نظر توان غني سازي و تكنولوژي هسته اي كشور قدرتمندي است اما در برابر ساير قدرتهاي اتمي و زمينه در اختيار داشتن مواد كاني هسته اي وضعيت پايداري ندارد، لذا در صدد است با توجه به وضع موجود و فشار غرب بر روي ايران از فرصت فعلي نهايت استفاده را ببرد.

پرويز اسماعيلي به سخنان اخير معاون رئيس سرويس فدرال منابع طبيعي روسيه اشاره نمود كه "با نظر گرفتن روند مصرف اورانيوم روسيه كليه ذخاير اورانيوم اين كشور مي تواند تا سال 2020 به پايان برسد" و افزود: براي تامين همين نياز و استحصال اورانيوم هاي موجود روسيه حداقل 10 ميليارد دلارنيز طي سالهاي آينده بايد سرمايه گذاري كند كه طرح روسيه اين هزينه را نيز از جيب ملت ايران و استخراج اورانيوم در ايران مي پردازد!

روسيه پشت پا زدن به رويكردهاي مثبت سياسيت خارجي ايران به خود را براي جبران عقب ماندگي هاي 15 سال اخير در برابر آمريكا انتخاب كرده است.

وي گفت: امروز بخش مهمي از رقابت ابرقدرتها به جاي توليد انرژي به ذخيره كردن آن و استثمارمنابع  كشور هاي ديگر به جاي آن منتقل شده است. همانطور كه آمريكا طي دهه هاي اخير تمايل بيشتري به واردات منابع فسيلي دارد ، در حاليكه خود كشور فقيري در اين زمينه نيست. علاوه بر اين آمريكا و انگليس در منابع اورانيومي بسياري در نقاط مختلف جهان مثل معادن راسينگ ناميبيا برداشت انحصاري و مشترك دارند ولي روسيه بعد از فروپاشي اختيار مركزي خود بر منابع سرشار قزاقستان و تاحدودي ازبكستان را از دست داد. از اين جهت روسيه پشت پا زدن به رويكردهاي مثبت سياسيت خارجي ايران به خود را براي جبران عقب ماندگي هاي 15 سال اخير در برابر آمريكا انتخاب كرده است.

مدير عامل خبرگزاري مهر با هشدار نسبت به اينكه مبادا رفتار حقوقي و منطقي ايران در برخورد با آژانس - كه دفاع از آن توجيه ملي دارد- به خاطر فشارها و تهديدهاي بي بنيان غرب به تن دادن به خواسته هاي غير منطقي و برخلاف منافع ملت از سوي روسيه تبديل شود افزود: مسكو پرونده سفيدي در وفاداري به ملت ايران ندارد ضمن اينكه همكاري يكطرفه با روسيه پذيرش يك دردسر پايان نيافتني است.

اسماعيلي گفت: رفتار فعلي روسيه و تحت فشار قرار دادن ايران به خاطر شرايط فعلي تحقير و توهين به ملت ايران است و اساسا ايستادگي بر اصول و رايزني با ساير كشورها به سفر به مسكو ارجح است چرا كه در ميدان منطق مبارزه كردن بهتر از بازي در ميدان ذلت است. لذا طرح فعلي روسيه اگر اصلاح نشود به مراتب از پيشنهاد 5 آگوست اروپا تحقير آميز تر است.

 
رفتار فعلي روسيه و تحت فشار قرار دادن ايران تحقير و توهين به ملت ايران است و اساسا ايستادگي بر اصول و رايزني با ساير كشورها به سفر به مسكو ارجح است چرا كه در ميدان منطق مبارزه كردن بهتر از بازي در ميدان ذلت است.
مدير عامل "مهر" با اظهار اينكه "مطمئن هستم روسيه به تعهدات خود در بوشهر عمل نخواهد كرد" افزود: حتي اگر نمي خواهيم راه اندازي بوشهر را پيش شرط صداقت روسها اعلام كنيم، حداقل مي توانيم از روسيه در خواست كنيم كه اگر صادق است اعلام كند كه حق ايران براي توليد سوخت هسته اي را به رسميت مي شناسد يا نه؟ و اگر رسما اين موضوع اعلام شد و شرايط مشاركت مهندسان ما هم فراهم شد آنوقت به گفتگو بنشينيم.

وي با توجه به رشد چشمگير رويكرد كشورهاي منطقه به سوي ايران بويژه بعد از تحولات عراق و فلسطين افزود: مسكو همچنين مي خواهد با اين طرح به كشورهاي آسياي ميانه نشان دهد كه ايران را در چنگ خود دارد تا از تاثيرات اجتماعي و فرهنگي ايران در منطقه جلوگيري كند.

اسماعيلي گفت: ما هنوز رفتار مسكو در نشست نوامبر 2004 را فراموش نكرده ايم ، اما مسكو فراموش كرده كه ايران بود كه بخش مهمي از ركود شديد اقتصادي اين كشور را در دهه گذشته التيام بخشيد.

مدير عامل خبرگزاري مهر در پايان با اشاره به اينكه ما طرحهاي ديگر و فرصت هاي ديگري هم براي استفاده داريم گفت: گزارش البرادعي گرچه پر از تناقض اما فاقد استدلال براي ارجاع پرونده ايران است و نبايد شتابزده و تحت تاثير تبليغات غربي ها طرح روسيه را بپذيريم.

کد خبر 296521

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha