به گزارش خبرنگار مهر، طبق تحقیقات پژوهشگران دانشگاه تکزاس، افرادی که دارای تنوع ژنتیکی خاصی هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به اثرات مضر مواد شیمیایی سرطان زای گوشت هایی که در دمای بسیار بالا و شلعه شدید پخته می شوند، قرار دارند.
در همین رابطه تیم پژوهشی مرکز سرطان اندرسون ام دی دانشگاه تکزاس آمریکا اعلام کرد: «یک وعده غذایی غنی از گوشت ممکن است از طریق مکانسیم های مرتبط با ترکیبات پخت خاص آن، باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان کلیه شود.»
این تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر «ژی فنگ وو» مطالعات خود بر مصرف و خطر ژنتیکی عوامل غذایی ۶۵۹ بیمار مبتلا به بیماری کارسینوم سلول کلیوی، رایج ترین شکل سرطان کلیه در بزرگسالان، و۶۹۹ داوطلب سالم آغاز کردند.
محققان از مقایسه داده های این دو گروه دریافتند که بیماران مبتلا به سرطان کلیه نسبت به افراد سالم گوشت قرمز و سفید بیشتری مصرف می کنند. همچنین این بیماران مبتلا به سرطان، مواد شیمیایی سرطان زای بیشتری را که توسط گوشت های سرخ شده، کبابی و بریان شده تولید می شود، جذب کردند.
پژوهشگران معتقدند که عوامل مربوط به سبک زندگی غربی مانند یک رژیم غذایی غنی از گوشت و پروتئین های فرآوری شده و نشاسته ممکن است نقش مهمی در روند ابتلا به سرطان کلیه ایفا کند.
این تیم تحقیقاتی اعلام کردند که کاهش مصرف گوشت به ویژه گوشت های پخته شده در درجه حرارت بسیار بالا و شعله شدید، در بهداشت عمومی جامعه اثر داشته و باعث کاهش خطر ابتلا به کارسینوم سلول های کلیوی یا سرطان کلیه می شود.
نظر شما