به گزارش خبرنگار مهر، کامران گردان ظهر چهارشنبه در ششمین نشست مشترک معاونین حملونقل و ترافیک و روسای پلیس راهور کلان شهرهای کشور در همدان بابیان اینکه برگزاری این نشستها در ایجاد همافزایی بین شهرداریها و راهنمایی و رانندگی بسیار مؤثر است، اظهار داشت: این نشستها رویکرد مشترکی برای حل موضوعات ترافیکی در کلانشهرها و به دنبال آن در سایر شهر ایجاد می کند.
وی با اضافه کردن این مطلب که این اقدام منافعی برای شهروندان دارد، گفت: کاهش مشکلات موجود و رضایتمندی شهروندان و مردم جامعه در زمینهٔ ترافیک ازجمله این منافع خواهد بود و نتایج مطلوب در این نشست میتواند پشتوانه فرهنگی قوی برای جامعه تلقی شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان بابیان اینکه ترافیک دارای سه رکن اصلی اجرای مقررات، مهندسی ترافیک و آموزش است، افزود: اگر این ارکان در تعامل یکدیگر بهخوبی عمل کنند ترافیکی روان، ایمن و آسان ایجاد میشود.
در هر اتفاق ناگوار ترافیکی انگشتها بهسوی پلیس است
گردان به پلیس راهور بهعنوان متولی اجرای مقررات اشاره و عنوان کرد: پلیس راهور نشان داده در حد وظایف و نیز بیشتر از حد امکانات خود اقدامات ضروری را انجام داده اما بااینحال در هر اتفاق ناگوار ترافیکی انگشتها بهسوی پلیس است.
وی با اشاره به مهندسی ترافیک، یادآور شد: متولی این موضوع در شهرها بر اساس آئیننامههای راهور، شهرداریها و در راهها ادارات راه و شهرسازی هستند که اگر تفاهم بین راهنمایی و رانندگی و شهرداری وجود داشته باشد مهندسی ترافیک به نحو احسن اجرایی میشود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با اشاره به نمونه تعامل بین شهرداری همدان و راهنمایی و رانندگی، گفت: در دو سال گذشته بیش از ۵۰ میلیارد تومان برای ساخت پلهای ترافیکی، عابر پیاده، علائم افقی و عمودی و آموزش هزینه شده است.
گردان بابیان اینکه یکی از ریشههای مشکلات حملونقل و ترافیک شهری در کشورها رفتار انسانی است، ادامه داد: این موضوع با مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه ارتباط داشته و ناشی از عدم آشنایی و یا عدم اجرای قوانین و مقررات است.
پاسخگویی به مسائل حملونقل و ترافیک شهرها نیاز به انجام مطالعه و تحقیق دارد
وی با تأکید بر اینکه پاسخگویی به مسائل حملونقل و ترافیک شهرها نیاز به انجام مطالعه و تحقیق، ارائه دانش فنی و تدوین معیارهای فنی دارد، افزود: بدون تردید اقدامات فنی و مهندسی بدون اجرای یک برنامه مطالعه شده و سنجیده فرهنگی برای بهبود وضعیت تردد شهرها ثمربخش نیست و پایه اصلی چنین برنامهای بر آموزش استوار است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با افزودن این نکته که متأسفانه بحث آموزش در حوزه ترافیک متولی مشخصی ندارد، اضافه کرد: هر یک از متصدیان ترافیک بهصورت جزیرهای و ناقص برای آموزش مسائل ترافیکی هزینه میکنند.
گردان با تأکید بر اینکه عملی شدن مصوبه نشست پنجم ضروری است، افزود: مشخص کردن وصولی جرائم رانندگی هر شهرستان بهصورت مجزا با هماهنگی بانک ملی و پرداخت آن به شهرداریها باید انجام بگیرد که متأسفانه تاکنون محقق نشده است.
گردان همچنین گفت: اگر این نشست زمینه را برای مشخص کردن سازمان یا ارگان متولی آموزش با پاسخگویی و پشتوانه قانونی فراهم کند توانسته بیش از ۷۰ درصد مشکلات مربوط به تصادفات و ترافیک را که همه اعتقاددارند مربوط به عامل انسانی است، حل کند.
نظر شما