به گزارش خبرنگار مهر، خداکرم جلالی پیش از ظهر چهارشنبه در سومین نشست فصلی سازمان های مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست کشور در محل تالار همایش های عبدالله ترابی مرکز آموزش علمی کاربردی رسول اکرم (ص) دامغان ضمن اشاره به نقش و جایگاه تشکل های مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست اظهار داشت: ۷۶۰ تشکل مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست در ۲۷ استان کشور فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: تشکل های مردم نهاد یک ظرفیت بسیار خوب برای پیشبرد اهداف نظام در راستای حفاظت و توسعه عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست هستند.
حراست از منابع طبیعی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه بدون حضور مردم و تشکل های مردم نهاد نمی توانیم در حفظ و حراست از منابع طبیعی و محیط زیست کشور موفق عمل کنیم، تصریح کرد: باید این تشکل ها تقویت شوند.
جلالی با ابراز تاسف از اینکه سالانه ۲۵۰ میلیون هکتار از سطح جنگل های جهان بر اثر تخریب کاسته می شود، افزود: این امر یک تهدید بسیار بزرگ است که باید برای جلوگیری از این روند بکوشیم.
وی یادآور شد: باید تمام تلاش خودمان را به کار گیریم که منابع طبیعی و محیط زیست را به دیگر نسل ها منتقل و از این راه در حفظ و حراست از نعمت های خدادادی به عنوان یک ارزش و سرمایه بزرگ حراست کنیم.
وجود ۲۰ محور در امور حفاظت از عرصه های منابع طبیعی
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه پنج راهبرد مهم و اساسی در دستورکار این سازمان قرار دارد، اظهار داشت: حفاظت، احیاء، توسعه و بهره برداری پایدار از مهم ترین راهبردهای سازمان است.
جلالی با یادآوری فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای حفظ، حراست و پاسداری از عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست، خاطر نشان کرد: تحقق فرامین معظم له مهمترین وظیفه ما است.
وی از وجود ۲۰ محور در امور حفاظت از عرصه های منابع طبیعی خبر داد و افزود: کمربند حفاظتی، کنترل سوخت هیزمی، خروج دام از جنگل، نظام بهره برداری، رفع اختلاف اراضی فی ما بین منابع طبیعی و بهره برداران از محورهای مهم این امر هستند که به صورت ویژه دنبال می شود.
اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن در ۲۱ استان
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن در ۲۱ استان خبر داد و اظهار داشت: این پروژه از سوی سازمان جنگا ها، مراتع و آبخیزداری و همکاری دفتر عمران ملل متحد اجرا می شود و از موفق ترین و کارآمدترین پروژه های ملی است.
جلالی با تاکید بر اینکه پروژه بینالمللی ترسیب کربن موفقترین طرح بیابانزدایی کشور است، گفت: این پروژه با هدف توانمند سازی جوامع ملی و توسعه پایدار روستایی اجرا می شود.
وی کند شدن روند بیابانزایی، کاهش اثرات مخرب زیست محیطی و کاهش گازهای گلخانهای را از مهمترین اهداف اجرای طرح ترسیب کربن در استانهای کشور از جمله استان سمنان عنوان کرد.
بودجه بسیار ناچیز در بخش آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست کشور از کم بودن بودجه این سازمان انتقاد کرد و افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در بحث بودجه با مشکلات بسیار زیادی روبرو است که باید در این خصوص تجدید نظر شود.
مهناز مظاهری بودجه آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در سال جاری را رقمی معادل شش میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و افزود: باید این رقم در بین ۳۱ استان توزیع شود که جوابگو نیست.
وی با بیان اینکه آموزش هزینه و یک نوع سرمایه گذاری است اظهار داشت: باید در بحث آموزش با تأمین اعتبار و بودجه لازم سرمایه گذاری شود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تشکل های مردم نهاد در بحث توسعه پایدار نقش مهم و تأثیرگذاری دارند که باید با حمایت دولت پررنگ تر شود.
منابع طبیعی بستر توسعه پایدار
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز منابع طبیعی را بستر توسعه پایدار دانست و افزود: منابع طبیعی به عنوان متعادل کننده اکوسیستم و پشتوانه بخش کشاورزی دارای ارزش های تجاری و غیرتجاری فراوانی است و نقش آن در مساعد کردن محیط زندگی، کنترل هرز آب های سطحی، تغذیه سفره های آب زیرزمینی بر هیچکس پوشیده نیست.
علینقی حیدریان اضافه کرد: استان سمنان با مساحتی بالغ بر ۹.۷ میلیون هکتار حدود ۹۶ درصد سطح استان را عرصه های منابع ملی در بر می گیرد.
اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن در ۱۱ پارچه آبادی دامغان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن در حاشیه کویر مرکزی ایران و در منطقه سرکویر و کوه زر دامغان را یکی از مهم ترین برنامه های این اداره کل ذکر کرد و افزود: این طرح در ۵۱ هزار و ۶۶۲ هکتار اراضی که در برگیرنده ۱۱ پارچه آبادی و هفت روستای است اجرا می شود.
حیدریان با بیان اینکه دو هزار و ۵۰۰ نفر از طرح ترسیب کربن در جنوب دامغان منفعت می برند، گفت: اجرای این پروژه در این منطقه که از مهم ترین مراکز جمعیتی توسعه نیافته استان سمنان به شمار می رود بسیار قابل توجه است.
وی خاطرنشان کرد: در منطقه کوه زر پتانسیل و زمینه های توسعه روستایی، صنایع دستی، انرژی های نو و ... برای توانمندسازی جامعه محلی نیز وجود دارد.
برگزاری سومین نشست فصلی سازمان های مردم نهاد کشور با حضور ۶۴ نفر
دبیر تشکل های مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست استان سمنان نیز در خلال این همایش به خبرنگار مهر گفت: ۶۴ نفر از مدیران و مسئولان سازمان های مردم نهاد در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست از ۳۱ استان در این نشست دو روزه حضور دارند.
حسن برنجی افزود: چالش های زیست محیطی، ساماندهی تشکل های شبکه منابع طبیعی و محیط زیست، بررسی قانون برنامه توسعه ششم کشور در حوزه های منابع طبیعی و محیط زیست از اهداف برگزاری این نشست است.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم با برگزاری این نشست به دستاوردهای خوبی در تقویت حوزه های منابع طبیعی و محیط زیست کشور دست پیدا کنیم.
ایجاد نمایشگاه دستاوردهای حوزه های منابع طبیعی و محیط زیست از سوی تشکل های مردم نهاد از دیگر برنامه های حاشیه ای این نشست بوده است.
نظر شما