به گزارش خبرنگار مهر ، نورمحمد جادمانی شامگاه چهارشنبه در نشست صمیمی با بازرگانان و فعالان اقتصادی خراسان جنوبی اظهار کرد: بازارهای ایران و پاکستان بازارهای بزرگی است که اگر به خوبی استفاده شود منافع زیادی برای دو طرف خواهد داشت.
وی به صادرات برنج، پرتغال و نوعی دانه خوراکی برای صنعت شیرینی سازی از پاکستان به ایران اشاره کرد و گفت: نبود اطلاعات کافی از بازارهای دو طرف یکی از مهم ترین مشکلات در تجارت بین ایران و پاکستان بوده که سفارت رفع این مشکل را دنبال می کند.
سفیر پاکستان در ایران ادامه داد: با توجه به اینکه اطلاعات تجاری بازار پاکستان به صورت انگلیسی بوده نیاز است تا برای گسترش روابط تجاری بین دو کشور این اطلاعات به صورت فارسی ترجمه و در اختیار بازرگانان ایرانی قرار گیرد.
جادمانی، کمبود انرژی را یکی از مهمترین مشکلات کشور پاکستان عنوان کرد و گفت:این موضوع سبب ایجاد مانع برای رشد صنایع و اقتصاد پاکستان شده به همین دلیل الویت اصلی دولت جدید و نخست وزیر تامین انرژی است.
وی با بیان اینکه در همین راستا در حال حاضر دو پروژه مشترک بین ایران و پاکستان از جمله خط لوله گاز و تامین برق پاکستان در حال اجرا است، بیان داشت: با وجود مشکل تامین انرژی در پاکستان این کشور در سال گذشته بالغ بر ۲۵ میلیارد دلار صادرات منسوجات داشته است.
سفیر پاکستان در ایران بر لزوم فعال شدن اتاق های بازرگانی مشترک ایران و پاکستان تاکید کرد و گفت: هر چند در حال حاضر اتاق های بازرگانی مشترک بین ایران و پاکستان وجود دارد ولی این اتاق ها هم اکنون غیر فعال بوده و ایجاد شعبه ای از این اتاق در خراسان جنوبی پیشنهاد خوبی برای فعال شدن دوباره است.
جادمانی از وضعیت ضعیف بازاریابی دو کشور انتقاد کرد و افزود: نیاز است تا بازاریابی های دو کشور تقویت شده و سفارت یکی از وظایف خود را تسهیل این امر می داند.
کشتارگاه دام در منطقه مرزی ایران و پاکستان احداث شود
وی با بیان اینکه در حال حاضر صادرات دام از پاکستان به ایران بیشتر به صورت قاچاق انجام می شود، عنوان داشت: برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود در نقطه مرزی ایران و پاکستان قرنطینه انجام و کشتارگاهی از طرف ایران احداث شود.
سفیر پاکستان در ایران ادامه داد: به دلیل اینکه قوانین ایران در مورد تجارت دام برای پاکستان سخت است کشتارگاه لاهور به ایران فروخته شده و مطابق با ضوابط دامپزشکی این کشور فعالیت می کند.
جادمانی با تاکید بر اینکه باید لیستی از شرکت های بزرگ و معتبر خراسان جنوبی در اختیار تجار و بازرگانان پاکستان قرار گیرد، بیان داشت: علاوه بر این باید لیستی از حوزه تولید و تجارت پاکستان تهیه و در اختیار خراسان جنوبی قرار می گیرد.
وی در ارتباط با راه اندازی کنسولگری در بیرجند نیز گفت: در حال حاضر این کنسولگری در مشهد و زاهدان وجود دارد و اگر لازم باشد می توان امکان سفر سرکنسول های پاکستان در مشهد و زاهدان هر چند مدت یکبار به بیرجند را فراهم کرد.
نظر شما