به گزارش خبرگزاري مهر ، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران اعلام كرد: خانه مهربان از بناهاي با ارزش واقع در محله عودلاجان و يادگاري از شيوه معماري دوره تحول ميانه (معماري معاصر) عصر پهلوي اول محسوب مي شود.
محله عودلاجان به خصوص گذر ميرزامحمود وزير در ساليان گذشته محل سكونت رجال و فرهيختگان دوره حاكميت قاجاريه و عهد مشروطيت بوده و همواره خانه هاي اين منطقه جز آثار با ارزش و نفيس فرهنگي معماري تهران به شمار مي روند.
خانه مهربان كه در حريم مصوب خانه قوام الدوله واقع شده ، داراي ويژگي ها و تناسبات خاصي است كه اين شيوه معماري نيازهاي ساكنان زمانه خود را برآورده مي ساخته است. به گونه اي كه تمام عناصر و جزئيات كالبد اين اثر مرتبط با يكديگر بوده و سكونتي توام با آرامش و متناسب با فرهنگ حاكم بر خانواده ايراني را تامين مي كرده است.
فضاهاي معماري اين بنا شامل ورودي ها و فضاي حياط شمالي، مهتابي جلو خان فضاي اتاق اصلي، زير زمين، اتاق مركزي و حياط جنوبي است و تزئيات آن طاق نماهاي هلالي ، گره چيني آجري، گچ بري ها، گره چيني چوبي و بازشوها است.
مالكيت اين بنا خصوصي بوده و در حال حاضر متعلق به آقاي حسين مهربان منش بوده و كاربري آن مانند گذشته مسكوني است.
نظر شما