۱۱ اسفند ۱۳۸۴، ۸:۴۰

/گزارش مهر از كوالالامپور/ احمدي نژاد در جمع تجار ايراني و مالزيايي و اقتصاددانان :

توسعه به مفهوم غربي يك سراب دست نيافتني است / جهاني سازي براي حفظ فاصله بين كشورهاي فقير و غني است

توسعه به مفهوم غربي يك سراب دست نيافتني است / جهاني سازي براي حفظ فاصله بين كشورهاي فقير و غني است

محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اهداف كشورهاي قدرتمند از مطرح كردن بحث جهاني سازي، تصريح كرد : اجراي برنامه هاي توسعه به مفهوم غربي منجر به خروج بيشتر سرمايه ها و منابع از كشورهاي شده است كه مي خواهند اين برنامه ها را اجرا كنند.

به گزارش خبرنگار اعزامي "مهر" به مالزي، رئيس جمهور در دومين روز از سفر به مالزي صبح امروز ساعت 40/12 به وقت محلي، در جمع تجار ايراني و مالزيايي حضور يافت.

احمدي نژاد گفت: امروز ما با چالش هاي مهمي در عرصه جهاني مواجه هستيم و البته فرصت هاي فراواني نيز در اختيار داريم.

وي با بيان اينكه مهمترين چالش امروز بشريت، عدم تعادل سياسي ، اقتصادي و فرهنگي در بخش هاي مختلف جهان است ، افزود: فاصله بين دو بخش كشورهاي شمالي و جنوب و يا كشورهاي برخوردار و غير برخوردار هر روز بيشتر مي شود.

وي تصريح كرد: محيط بين الملل هر روز با تهديدات جديدي مواجه است و مسابقه تسليحاتي ميان برخي  كشورها فضاي عمومي تعامل جهاني را به فضاي التهاب و ناامني تبديل كرده است.

رئيس جمهور با اشاره به اين كه بسياري از منابع ملتها يا به هرز مي رود و يا در فضاي تهديد الزاما به سمت ذخيره كردن سلاح و مهمات هدايت مي شود ، اظهار داشت: منابعي كه بايد در خدمت رفاه، پيشرفت و بهداشت ملتها باشد، در خدمت تجهيز و آمادگي براي كشتار و درگيري هايي است كه پاياني بر آنها متصور نيست و ريشه اصلي اين وضعيت، زياد خواهي وانحصار طلبي بعضي از قدرت هاي حاكم بر برخي از نقاط جهان است كه نتيجه دوري آنان از توحيد و عدالت است.

كساني كه علاقمند هستند همه منابع جهاني را مالك شوند ، بازارهاي مصرف و بازارهاي پولي، مالي و فناوري هاي بدتر را در انحصار خودشان بگيرند و به منابع انرژي ارزان نفت و گاز به راحتي دسترسي داشته باشند و امكانات خود را با بالاترين قيمت و بيشترين تحميل هاي سياسي و فرهنگي به ساير ملت ها بفروشند.

احمدي نژاد افزود: آنان تنها علاقمند هستند برمنابع انرژي و نفت و گاز و نقاط استراتژيك جهان مسلط شوند و مايلند ديگران در صحنه نباشند و قدرت ديگر ظهور نكند.

وي با اشاره به اين كه در دنيا، جريان حركت سرمايه از كشورهاي فقير يا به تعبير آنها توسعه نيافته و يا در حال توسعه، به سمت خزانه هاي كشورها و صاحبان قدرت هاي بزرگ سرازير است، گفت: حاصل تلاش و زحمت ها و مكانيسم اقتصادي حاكم در بخش  مهمي از جهان به سمت جيب هاي پر ناشدني برخي از قدرت ها در جريان است.

احمدي نژاد ادامه داد: آنان علاقمند هستند حتي برنامه هاي پيشرفت، نوع زندگي، نگاه، آرمانها و هدف ها را نيز به ساير ملتها تحميل كنند.

امروز برنامه ها و جهت گيري هاي توسعه، از ناحيه برخي سازمان هاي به ظاهر بين المللي اما در اختيار قدرت هاي بزرگ به كشورهاي عقب افتاده توصيه مي شود كه دقيقا در جهت تامين  منابع همان قدرت هاي بزرگ  است.

رئيس جمهور ايران تاكيد كرد: پيشرفت هركشور بايد مبتني بر توانمندي هاي، استعدادها و ويژگي هاي فرهنگي و اجتماعي همان كشور، برنامه ريزي، سازماندهي و اجرا شود.

احمدي نژاد برنامه هاي توسعه را يك برنامه اجتماعي عنوان كرد و با بيان اين كه يك برنامه اجتماعي زماني موفق است كه مبتني بر ويژگي هاي محيطي باشد، اظهار داشت : اقتباس برنامه ها ملت ها را به جايي نمي برد زيرا كشورهايي كه برنامه ها و معيارهاي توسعه را اقتباس كردند، بعد از اجراي چند برنامه اكنون شرايط خوبي ندارند و آثار آن رشد بي رويه شهرنشيني، حاشيه نشيني، اختلاف طبقاتي، كاهش توليد پايدار و رشد مصرف است.

وي افزود: امروز توسعه به مفهوم غربي يك سراب دست نيافتني است يعني هدفي كه واقعيت بيروني ندارد، زيرا ملتها و منابع آنها را در چرخه اي گرفتار مي كند كه هم وابستگي ها و هم محدوديت هايشان بيشتر مي شود و هم افق آينده را تاريك تر مي بينند.

رئيس جمهور ادامه داد: اجراي برنامه هاي توسعه به مفهوم غربي منجر به خروج بيشتر سرمايه ها و منابع از كشورهاي شده است كه مي خواهند اين برنامه ها را اجرا كنند. علاوه بر آن ، توليدات سنتي ، بومي ، روابط كار و ويژگي هاي فرهنگي اين كشورها نيز كه بزرگترين سرمايه يك ملت است ، به شدت دچار آسيب شده است.

احمدي نژاد با تاكيد بر اين كه در برنامه توسعه وارداتي تحميلي از جانب قدرت هاي بزرگ ، عدالت  هيچ گاه مد نظر نيست ، ادامه داد: عدالت كه پايه استقرار ارزشها و مايه  دوام جوامع و نظامات سياسي و حيات ملتهاست ، در برنامه هاي توسعه آنها ديده نمي شود و شكوفايي استعدادهاي بومي و ملي، اعتماد به نفس، خودباوري و تقويت هويت ملي آنها مد نظر نيست.

وي با بيان اين كه حفظ هويت فرهنگي ، جهاني سازي و حفظ هويت تاريخي ، سكو و پيشتوانه حركت يك ملت به سمت پيشرفت است، گفت : جهاني سازي امروز تحميل فرهنگ ، ادبيات و نوع زندگي خاص بر همه ملت هاست و در واقع تضمين تداوم نظام سلطه بر همه جهان و حفظ فاصله بين كشورهاي فقير و غني است.

رئيس جمهور، جهاني سازي را برداشتن آخرين موانع فرهنگي ملتها در مقابل نظام و موج سلطه دانست و اظهار داشت: ابتدا گفتند برنامه توسعه اقتصادي ، ديدني كافي نيست، بعد گفتند توسعه سياسي ، يعني نظامات حاكميتي كشورها بايد از الگوي وارداتي پيروي كند، امروز هم به دنبال توسعه فرهنگي هستند يعني مانع فرهنگي ، مانع سنت ها و معيارها و هويت ملتها كه در مقابل موج استيلاي بيگانه مقاومت مي كند، بايد برداشته شود تا تسلط كامل گردد و رسانه ها نيز درخدمت جريان سلطه قرار گرفته اند.

احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه ادبيات ، فرهنگ و معيارهاي نظام سلطه توسط رسانه ها به روش هاي بسيار پيچيده ترويج مي شود، گفت: ملتها امروز بايد بيدار شوند كه خوشبختانه حركت هاي جديدي در حال شكل گيري است و جوانه ها درحال شكوفايي است و صيانت از فرهنگها امروز به دغدغه اصلي  متفكرين و دلسوزان ملتها تبديل شده  است و تلاش مي كنند با همكاريهاي منطقه اي ، در مقابل اين موج خانمان برانداز مقاومت كنند و روي منافع مشترك، فرصت ها و اميدها كار كنند.

وي افزود: امروز دانشگاه هاي كشورهاي اسلامي و كشورهايي كه نمي خواهند از نظام سلطه جهاني پيروي كنند، دانشگاه هاي پيشرفته اي هستند و به تفكر مقاومت ، اتكا به فرهنگ  و منابع بومي و يپشرفت مستقل ملت ها ايمان دارند.

احمدي نژاد ، ايران و مالزي را جزو اين گروه از كشورها دانست و تصريح كرد: اين دو كشور دوست جزو غني ترين مناطق جهان به لحاظ فرهنگي هستند.

وي فرهنگ هاي بومي را جزو زيباترين ، خلاق ترين ، ماندگارترين و انساني ترين فرهنگ هاي بشري دانست و اظهار داشت: كشورهاي اسلامي و تقريبا همه كشورهاي دوست و جنوب، پيروان پيامبران الهي و مصلحان بشري ، از جمله "كنفسيوس" ، "بودا"، پيامبران اولوالعزم" پيامبر اسلام و پيامبر مسيحي ها هستند.

احمدي نژاد افزود: امروز فرصت هاي فراواني را در اختيار داريم و اگر دست ها را به هم بدهيم و فكرها را روي هم بريزيم و همت ها را به هم گره بزنيم و از امكانات كشورهايمان خوب استفاده كنيم، مي توانيم سرعت پيشرفت پايدار كشورهايمان را چند برابر كنيم.

رئيس جمهور  خطاب به تجار ايراني و مالزيايي و اقتصاددانان گفت: ما مي توانيم در اقتصاد مكمل هم باشيم ، بازارها را به روي هم بازكنيم ، تسهيلات گمركي ايجاد كنيم تا به راحتي بازرگانان و صاحبان صنايع ، بتوانند مبادله كنند.

وي ادامه داد: در بخش تحقيقات و پژوهش نيز فرصت هاي تاريخي فراواني در اختيار ماست و از آنجا كه بسياري از اهداف و ويژگي ها مشترك است، كارهاي پژوهشي نيز مي تواند مشترك باشد.

احمدي نژاد خاطرنشان كرد: ما مي توانيم بانك و سرمايه گذاري هاي  مشترك داشته باشيم و علاوه بر اين اقتصاد و پيشرفت كشورهايمان را ارتقا دهيم .

وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران آماده است در جهت تحقق اين اهداف با همه كشورهاي اسلامي و مستقل و علاقمند نظير كشورهاي عضو " نم" همكاري كند تا خارج از نظام سلطه ، يك زندگي شرافتمندانه و پيشرفته و عزتمند براي ملتهاي خودمان فراهم كنيم.

رئيس جمهور  تصريح كرد: امروز همه ما به ناچار بايد در كنار هم باشيم و براي سعادت ملتهايمان با هم تلاش كنيم. جمهوري اسلامي ايران صلح و آرامش را برپايه عدالت و معنويت براي  همه ملتها مي خواهد.

احمدي نژاد اقتدار كشورهاي اسلامي و مستقل را به نفع همه بشريت دانست و گفت: ما به صلح و آرامش و عدالت جهاني فكر مي كنيم و مخالف هيچ ملتي نيستيم. ما فقط مخالف جريان سلطه و چپاول ملتها هستيم. ما مخالف فقر فراينده بخشي از جهان و سيري بخش ديگري از جهان هستيم . ما مي گوييم انسان از هر نژاد ،قوم و طايفه در هر نقطه از جهان عزيز است و بايد از حقوق يكسان برخوردار باشد.

وي افزود: ما معتقديم هيچ يك از انسانها نبايد و تحقير فرهنگي ، سياسي يا اقتصادي شوند . ما مي توانيم در كنار هم كشورها و ملتهايمان را به نقطه اوج ترقي و يپشرفت انساني برسانيم.

پيش از سخنان رئيس جمهوري اسلامي ايران، رئيس اتاق بازگاني مالزي و رئيس اتاق بازرگاني ايران به طور جداگانه گزارشي از روند مبادلات اقتصادي و شوراي مشترك دو كشور ارائه كردند و خواستار توسعه روابط تجاري و بازرگاني بين ايران و مالزي در زمينه هاي مختلف شدند.

کد خبر 297525

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha