به گزارش خبرنگار مهر، مهدی سنایی که هماکنون مسئولیت سفارت ایران را در روسیه بر عهده دارد و همزمان با سفر رئیسجمهور روسیه به ایران آمده است، شامگاه سهشنبه به همدان آمد و در جمع اصحاب رسانه استان حاضر شد و علاوه بر اینکه گریزی به سیاستهای خارجی دولت زد به سئوالات خبرنگاران نیز پاسخ داد.
وی در این نشست با اشاره به اینکه ویژگی دیپلماسی ایران را در دو سال اخیر باید در تأمین اهداف انقلاب اسلامی و رعایت اصول آن دید، بیان داشت: دولت به دنبال این بود که کار در عرصه بین الملی با کمترین هزینه برای کشور شکل گیرد و دولت پیگیر رسیدن به اهداف با دادن کمترین هزینه است.
سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه باید دیپلماسی فعال در عرصه بین الملل داشته باشیم و نمیتوان عرصه بین الملل را ناهمخوان تعریف کرد، ادامه داد: باید ابتکاراتی ارائه کرده و الزاماتی را که در گذشته بوده قطعی فرض نکنیم و شرایط را به سمت خود سوق دهیم.
سنایی با تأکید براینکه فعال بودن در عرصه سیاست خارجی از طریق مجامع بین المللی از خصوصیات دولت تدبیر است، بیان داشت: اکنون در روابط بینالملل سخن از برد است و اینگونه روابط باعث همافزایی میشود.
بازی در محیط بین الملل حال پیچیدهتر از بازی در دورههای معاصر است
وی بااشاره به اینکه بازی در محیط بین الملل حال پیچیدهتر از بازی در دورههای معاصر است، افزود: در توافق هسته ای که دربردارنده گفتگوهای سنگینی بین دو طرف بود، هر دو طرف مذاکرهکننده احساس کردند به اهداف خود رسیدهاند به طوری که طرف غربی مطمئن شد ایران به دنبال ساخت بمب هستهای نیست و آنچه ایران هدف قرار داده بود نیز معکوس کردن روند ایران هراسی بود.
سفیر ایران در روسیه بیان داشت: همانگونه که رهبری فرمودند بازی دیپلماسی در جریان است و نمیتوان کار توافق را تمامشده دانست.
سنایی با اشاره به اینکه روابط ایران و روسیه در حال گسترش است و رفت و آمدها در سطح عالی نشاندهنده این موضوع است، اظهار داشت: این ذهنیت وجود داشت که دولت با توجه به مذاکرات با غرب بهسوی غرب متمایل شده و روابط با روسیه را کمتر میکند اما این موضوع باید موردتوجه باشد که شرق جایگاه ویژهای در سیاست خارجی ایران دارد و رئیسجمهور توسعه روابط با روسیه را به شکل ویژهای دنبال میکند و روابط با روسیه، چین و هند از اولویتهای سیاست خارجی ایران است.
وی با تاکید بر اینکه پایدار کردن روابط با شرق باید در چهارچوب منافع ملی باشد، عنوان کرد: روسیه اکنون باوجود مشکلات خود در بین ۱۰ اقتصاد برتر جهان قرار دارد و ۸۰۰ میلیارد دلار تراز صادرات و واردات این کشور است.
سفیر ایران در روسیه با اشاره به دعوت از ۱۰ استاندار برای سفر به روسیه، بیان داشت: استان یکاترینبورگ برای مبادله اقتصادی با همدان انتخاب شد و حضور نمایندهای از همدان در این کشور فرصتی استثنایی است که باید از آن استفاده شود.
وی با بیان اینکه تمام دستگاههای دولتی و خصوصی استان میتوانند همکاری خود را آغاز کنند و انتظار داشتم با توجه به بازدید هیئت همدانی از روسیه تاکنون مراودات کارخانهها و تبادل دانشجو شروعشده باشد، گفت: افرادی که با استاندار همدان به این سفر آمدند پیگیر فرصتهای سرمایهگذاری باشند.
سنایی از گشایش خط اعتباری روسیه برای ایران خبرداد و گفت: ایکاش از استان همدان طرحی ارائه میشد که میتوانستیم اعتباری برای آن جذب کنیم و تا زمانی که در روسیه هستم روند روابط همدان با یکاترینبورگ را تثبیت کنم.
در سفر پوتین معاهداتی برای مبارزه با تروریسم بین ایران روسیه منعقد شد
وی با اشاره به اینکه در سفر پوتین معاهداتی برای مبارزه با تروریسم بین ایران روسیه منعقد شد، ادامه داد: در صداقت برخی کشورها در بیان لزوم مبارزه با تروریسم تردید وجود دارد.
سنایی با بیان اینکه ایران و روسیه بهصورت مشخص در حال هماهنگی برای مبارزه با تروریسم هستند، گفت: ادبیات اعتماد کردن یا اعتماد نکردن، ادبیات جهان امروز نیست چراکه اکنون در سیاست خارجی به هیچ کشور خاصی نمیتوان اعتماد کرد و هرکسی منافع خود را در این عرصه پیگیر میکند.
سفیر ایران در روسیه با تأکید براینکه باید از رویدادهای تاریخی گذشته بهعنوان سرمایه استفاده کرد، اظهار داشت: آمریکا نزدیکترین متحد خود در منطقه چون صدام و قذافی را قربانی کرد و به هیچکسی نمیتوان اعتماد کرد.
وی گفت: هر کشوری تنها به هویت خود اعتماد می کند اما روسیه هم اکنون همخوانی زیادی باسیاست خارجی ایران دارد.
سنایی که تعداد جمعیت ایرانیان در روسیه را در مقابل ایرانیان ساکن در اروپا ناچیز برمیشمرد، گفت: در سفر پوتین به تهران موافقتنامه تسهیل در صدور روادید بلندمدت امضا شد که از طریق آن فعالان فرهنگی و علمی روادید با مدتزمان طولانی دریافت میکنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در روسیه با ممنوعیت ورود محصولات کشاورزی از غرب روبرو هستیم ایران میتواند از این فرصت برای صادرات بهره لازم را برد.
سنایی با بیان اینکه اکنون در جهان نقش آموزش بسیار مؤثر است، گفت: کسب و کارها تغییر کرده و اکنون راه توسعه از طریق ارائه خدمات بر پایه فنآوری شکل میگیرد.
نظر شما