پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۳:۰۴

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

توقف طرح پزشک خانواده منطقی نیست

توقف طرح پزشک خانواده منطقی نیست

شیراز – رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: متوقف کردن طرح پزشک خانواده منطقی نیست و باید طرح ادامه پیدا کند و در عوض نقاط ضعف آن برطرف شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدهادی ایمانیه ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاحیه پانزدهمین کنگره بیماری های گوارش و کبد یادآور شد: شیراز پس از ۱۶ سال توانسته برای دومین بار میزبان این کنگره بین المللی که با همکاری انجمن گوارش و کبد ایران برگزار شده، باشد.

وی افزود: تعدادی از اساتید این رشته از خارج از کشور و عمده پیشکسوتان صاحب علم در رشته گوارش و کبد ایران در کنگره حضور دارند که امیدواریم در نتیجه این کنگره کارهای تیمی را در دانشگاه های علوم پزشکی گسترش دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری های گوارشی نوپدید مانند التهاب روده و سرطان های مری، معده، روده بزرگ و کوچک، پانکراس، کبد و کلیه در ایران نیز مانند سایر جهان شیوع پیدا کرده و یکی از پنج بیماری شایع محسوب می شود و بنابراین باید به آن توجه شود.

ایمانیه با اشاره به اینکه شیراز مرکز پیوند کبد در ایران محسوب می شود، گفت: سال گذشته بیمارستان نمازی با انجام بیش از ۵۰۰ پیوند کبد، به ازای یک بیمارستان بیشترین پیوند کبد را در سطح جهان داشته است.

وی با بیان اینکه بیماری ویلسون یکی از مشکلات ماست که شاید در دیگر کشورها به این مقدار رواج نداشته باشد، عنوان کرد: این بیماری بیشتر ناشی از ازدواج های فامیلی است و به همین دلیل افرادی که به ازدواج سنتی فامیلی تمایل دارند اگر موارد این چنینی در یکی از اعضای فامیل آن ها وجود دارد حتما باید قبل از ازدواج مطالعه ژنتیک برای آن ها انجام شود.

وی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به این بیماری با مصرف دارو می توانند زندگی خوبی داشته باشند، افزود: متاسفانه داروی مورد نیاز این بیماری تحت عنوان تی ان تی گران است و تحت پوشش بیمه نیز قرار ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از موضع گیری ها درباره طرح پزشک خانواده، بیان کرد: یکی از مهم ترین دلایل نارضایتی یک سوم از مردم که مخالف با طرح پزشک خانواده هستند موضوع ارجاع پزشک خانواده به متخصصان است که این امر متوجه وزارت بهداشت نیست بلکه مربوط به وزارت رفاه است.

ایمانیه ادامه داد: متوقف کردن طرح پزشک خانواده منطقی نیست، باید طرح ادامه پیدا کند و در عوض نقاط ضعف آن برطرف شود.

وی تصریح کرد: برخی از پزشکان با اجرای طرح تحول سلامت در تجویز آزمایش ها، داروها و اعمال جراحی زیاده روی کرده اند که اگر کنترل نشود کمر طرح تحول سلامت شکسته می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در همین راستا پنج کمیته برای تجویز منطقی، رادیولوژی، سی تی اسکن، آزمایش ها، داروها، اعمال جراحی و مصرف منطقی تجهیزات پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل شده و اگر کسی در این زمینه مرتکب تخلف شود در مراحل اولیه به شکل شفاهی و کتابی به وی تذکر داده می شود و پس از آن با کمک نظام پزشکی با آن ها برخورد صورت می گیرد.

ایمانیه در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: باید در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی در استان فعالیت داشته باشیم و زمانی که سرمایه گذاران آماده ورود به این حیطه هستند آن ها را به سمت داروها و تجهیزات مورد نیاز راهنمایی کنیم.

دبیر علمی کنگره کبد و گوارش نیز در این مراسم با اشاره به اینکه کنگره به مدت سه روز در شیراز ادامه دارد، گفت: ۱۲۳ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که پس از داوری ها ۱۰۳ مقاله برگزیده و برای ارائه در طول کنگره انتخاب شدند.

علیرضا تقوی عنوان کرد: سه کارگاه آموزشی نیز در طول این کنگره برای متخصصان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: کنگره دارای لکچر و ۱۷ سکشن است.

کد خبر 2978449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha