به گزارش خبرنگار "مهر" از آنجا كه حرف بسياري از اسامي و اماكن با حرف "الف" مي شوند، اين حرف 10 جلد از دايرة المعارف را به خود اختصاص داده است .
كار دايرة العمارف با توجه به اينكه تاريخ تمدن اسلام و ايران را در برگرفته و به فرهنگ اسلامي در پهناي جهان اسلام مي پردازد، كار گسترده اي است، از اين رو تا به حال تنها به دو حرف " الف " و " ب" پرداخته شده و 13 جلد دايرة المعارف منتشر شده و جلد 14 آن اوايل سال آينده منتشر مي شود .
در راستاي تهيه و تدوين اين دايرة المعارف كه 22 سال است فعاليت بر روي آن آغاز شده ( از سال 62)، حدود شش هزار مقاله علمي و تخصصي در حوزه هاي مختلف به چاپ رسيده و 300 نفر با اين مركز همكاري كرده اند .
14 بخش تخصصي براي تدوين دايرةالمعارف فعال هستند و استادان و پژوهشگران بسياري در زمينه هاي مختلفي چون فقه، حديث ، علوم قرآني، تاريخ ، فرهنگ ، هنر و معماري ، فلسفه ، حقوق اديان و عرفان به تحقيق و نقد و بررسي پرداخته اند.
از اين دايرة المعارف كه به زبان فارسي و مهمترين اثر در دست تدوين مركز دايرة المعارف بزرگ اسلامي است تاكنون 13 جلد منتشر شده است و هر مجلد آن حدود 750 صفحه است.
پيش بيني مي شود كه جلد نخست دايرة المعارف بزرگ اسلامي به زبان انگليسي با عنوان The Great Islamic Encyclopaedia منتشر شود.
براي اين منظور بخش ترجمه به زبان انگليسي در مركز دايرة المعارف بزرگ اسلامي فعال شده است كه با همكاري علمي "مؤسسه مطالعات اسماعيلي در لندن" مقالات به انگليسي ترجمه مي شوند.
همچنين تاكنون پنج جلد از اين دايرة المعارف به زبان عربي با عنوان "دائرةالمعارف الاسلامية الكبري (داك)" منتشر شده است.
نظر شما