۱۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۳:۱۳

در نشست خبری عنوان شد؛

۱۳ درصد کلاس‌اولی‌ها اضافه وزن دارند/وضعیت دانش آموزان استثنایی

۱۳ درصد کلاس‌اولی‌ها اضافه وزن دارند/وضعیت دانش آموزان استثنایی

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با تشریح جزئیات سنجش نوآموزان، گفت: ۱۳ درصد آنان اضافه وزن داشتند و ۷ درصد نیز لاغر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید قدمی در نشست خبری روز شنبه در پاسخ به پرسشی درباره تامین نیروی انسانی در این سازمان، گفت: یکی از مشکلات مهم مدارس استثنایی، کمبود نیروی انسانی متخصص است.

وی افزود: با سونامی بازنشستگی روبرو هستیم و امسال و سال آینده ۸۰۰ نفر بازنشسته می‌شوند در صورتی که سهمیه ما از استخدام آموزش و پرورش ۱۲۵ نفر است. تعداد محدودی نیز سال آینده از دانشگاه فرهنگیان فارغ‌التحصیل می‌شوند.

درخواست سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای ۸۰۰ ردیف استخدامی

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: با هماهنگی وزیر آموزش و پرورش، از معاون راهبردی رئیس‌جمهور درخواست ۸۰۰ ردیف استخدام کرده‌ایم تا با برگزاری آزمون، لیسانسه‌های متخصص جذب کنیم. ناگزیر هستیم مجوز استخدام را دریافت کنیم تا کلاس‌ها بدون معلم نماند.

قدمی افزود: اگر با کمبود نیروی انسانی مواجه شویم، باید تراکم کلاس‌های درس را بالا ببریم؛ در صورتی که کلاس‌های درس تک معلولیتی باید شش نفره و دو معلولیتی، سه نفره باشد.

تغییر نام سازمان آموزش و پرورش استثنایی در دستور کار

وی با اشاره به تغییر نام سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، گفت: در حال پیگیری هستیم تا نام این سازمان به سازمان «آموزش و پرورش دانش‌آموزان با نیاز ویژه» تغییر یابد.

ارائه خدمات توانبخشی و جراحی به دانش‌آموزان استثنایی مناطق محروم

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا طرح «آتیه» و پرداخت مستمری، دوباره انجام می‌گیرد؟ بیان کرد: طرح «آتیه» در گذشته اجرا شد اما دیگر اجرا نمی‌شود و طرح حمایتی را برای دانش‌آموزان به جای این طرح پیش‌بینی کرده‌ایم که عمدتاً برای بخش محروم هستند و کسانی که نیازهای توانبخشی دارند؛ بنابراین رویکرد آتیه را به سمت ارائه خدمات توانبخشی و جراحی برده‌ایم.

قدمی ادامه داد: اولویت ما برای ارائه خدمات، نوآموزان ورود به دبستان هستند که ۹۷ نفر نیاز به کاشت حلزون دارند، شناسایی شده‌اند تا بتوانند در مدارس عادی تحصیل کنند.

وی بیان کرد: کسانی که نیاز به استفاده داروی مستمر دارند نیز اسامی آنان را دریافت کرده‌ایم تا به طور ثابت هزینه‌ دارویی را پرداخت کنیم. همچنین اگر جراحی ضروری نیز داشته باشند، به طور ویژه پرداخت می‌شود.

به گفته رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، تهیه سمعک، ویلچر و کاشت حلزون با اولویت مناطق محروم انجام می‌گیرد که بالغ بر سه میلیارد تومان اعتبار برای این موضوع تخصیص داده شده است.

قدمی همچنین درباره ارائه تسهیلات به معلمان مدارس استثنایی، گفت: قانونگذاران برای همکاران ما مزایایی در نظر گرفته‌اند که هر سال ضریب ۱.۲ درصد می‌گیرد. ۲۵ سال سابقه همکاران ما ۳۰ سال در نظر گرفته می‌شود. به دنبال این هستیم تا شرایط مادی بیشتری را فراهم کنیم و نظام جامع مدارس استثنایی کشور در مرحله تدوین است تا ضمن ارتقای کیفیت این مدارس، شرایط مادی معلمان نیز بهبود یابد.

وی افزود: در محاسبه سنوات خدمت با ضریب ۱.۲ درصد، اشکالاتی از سال ۸۶ تا ۹۱ ایجاد شد و ما مشکلات سال ۸۶ تا ۸۷ را حل کردیم و احکام در حال صادر شدن است. همچنین در حال بررسی محاسبه سنوات سال ۸۷ تا ۹۱ هستیم تا به همکاران بدهیم.

معلولین باید یک مدیریت داشته باشند

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تصریح کرد: افراد با نیازهای ویژه باید یک مدیریت از لحظه تولد تا مرگ را داشته باشند و یک ارگان، مسایل را آسیب‌شناسی کند. قانون سه درصد اشتغال معلولین، توصیه‌ای است؛ در حالی که باید ردیف استخدام در دستگاه‌ها برای معلولین جدا گذاشته شود.

۲۰۰ نفر از دانش‌آموزان استثنایی در کنکور رتبه دو رقمی داشته‌اند

قدمی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ نفر از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه رتبه دو رقمی در کنکور را داشته‌اند، گفت: اما آنان با مدارک تحصیلی بالا در جامعه بیکار هستند. باید یک ارگان پای کار آید و دقیق، مسائل را بررسی کند. البته سازمان ما مدعی است که در خصوص افراد با نیاز ویژه، خوب عمل کرده است؛ به طوری که با کمک شهرداری و دولت، توانسته‌ایم سرویس رایگان به دانش‌آموزان ارائه دهیم که اعتبار آن سالانه ۳۴ میلیارد تومان است.

جذب همیار حق‌الزحمه‌ای

وی درباره همیار دانش‌آموزان استثنایی نیز بیان کرد: تعداد ۱۹۰۰ دانش‌آموز مشکل جسمی - حرکتی دارند و توانسته‌ایم از بخش صرفه‌جویی اعتبارات، رقمی را به مدارس دهیم تا افراد را به صورت حق‌الزحمه‌ای برای جابجایی آنان جذب کنند، این در حالی است که برای سال آینده اعتباری برای این موضوع پیش‌بینی خواهیم کرد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی یادآور شد: تعداد ۳۸۰۰ دانش‌آموز بی‌سرپرست با نیازهای ویژه وجود دارد که در ارائه خدمات و توانبخشی در اولویت هستند.

راه‌اندازی ۴۰۰ مرکز دولتی اختلالات یادگیری

قدمی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های ما، توجه به ایجاد مراکز اختلالات یادگیری است، بیان کرد: حدود ۴۰۰ مرکز دولتی ایجاد شده و ۶۰ مرکز غیردولتی را نیز راه‌اندازی کرده‌ایم. به دلیل اینکه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم، باید مراکز اختلالات یادگیری غیردولتی راه‌اندازی کنیم. البته کسانی که در این مراکز جذب می‌شوند، باید دارای مدرک فوق‌لیسانس باشند.

وی با اشاره به راه‌اندازی تعاونی‌های ویژه دانش‌آموزان استثنایی، گفت: با همکاری وزارت تعاون، این تعاونی‌ها راه‌اندازی خواهند شد و از طریق دریافت مجوز، آنها را فعال خواهیم کرد و هیات امنای این تعاونی‌ها، اولیای دانش‌آموزان هستند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره سرانه دانش‌آموزان استثنایی نیز بیان کرد: میانگین هزینه‌ای که برای دانش‌آموزان صرف می‌شود، شش میلیون تومان است. اگر تخصیص پیدا کند، بالای ۸۰ درصد مشکلات ما حل می‌شود.

قدمی با اشاره به جزئیات طرح سنجش نوآموزان گفت: یکی از سیاست‌های ما، مدیریت زمان است تا محدودیت‌ها را زود تشخیص دهیم و خدمات توانبخشی را ارائه دهیم. یکی دیگر از سیاست‌ها، ایجاد فرصت‌سازی برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است و دیگری، استفاده از ابزارهایی تشخیص برای اختلالات یادگیری است.

وی با بیان اینکه هفت گروه دانش‌آموز با نیازهای استثنایی داریم، گفت: دانش‌آموزان آسیب‌های شنوایی، بینایی، جسمی – حرکتی، اختلالات عاطفی، رفتاری، یادگیری، کم‌توان ذهنی و معلولیتی داریم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: امسال ۱۲۷ هزار و ۹۵۰ دانش‌آموز با نیازهای ویژه داشته‌ایم که ۵۴ هزار تحت پوشش سیستم تلفیقی و فراگیر قرار گرفتند و ۷۳ هزار دانش‌آموز در مدارس خاص مشغول به تحصیل شدند.

قدمی بیان کرد: طرح سنجش الکترونیکی برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار نوآموز در ۸۶۱ پایگاه برگزار شد که ۴۹ درصد آنان دختر و ۵۱ درصد آنان پسر بودند.

وی افزود: ۹۱ درصد نوآموزان راست‌دست و ۹ درصد چپ‌دست هستند. ۸.۶ درصد والدین معادل ۱۰۰ هزار نفر بیسواد هستند و ۸۶ درصد نیز واکسیناسیون کامل شده بودند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: نزدیک به چهار درصد نوآموزان، چاق، ۱۳ درصد آنان دارای اضافه وزن و ۷ درصد لاغرتر از استانداردهای کشور بوده‌اند.

قدمی افزود: ۶۰ درصد نوآموزان دچار پوسیدگی دندان هستند و این یک فاجعه است که باید به آن توجه شود.

وی تصریح کرد: در مجموع از طرح سنجش، ۶۷۳۹ نفر نیاز به آموزش‌های ویژه داشته‌اند و به مدارس خاص یا مدارس عادی که تحت پوشش طرح فراگیر و تلفیقی هستند، هدایت شده‌اند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به دانش‌آموزان دیرآموز، گفت: دیرآموزان کسانی هستند که ۱۵ نمره هوشی از افراد عادی پایین‌تر دارند و ۱۵ نمره هوشی بالاتر از دانش‌آموزان استثنایی هستند که در مدارس عادی تحصیل می‌کنند.

قدمی ادامه داد: برای سال آینده به طور ویژه این دانش‌آموزان را رصد خواهیم کرد و با قاطعیت خواهیم گفت چند درصد از آنان افت تحصیلی دارند. همچنین تعداد ۲۹ هزار و ۸۰۶ دانش‌آموز دیرآموز وجود دارد.

وی با بیان اینکه طرح سنجش را به صورت آزمایشی از امروز آغاز کرده‌ایم، گفت: نوآموزان مراکز پیش‌دبستانی را ۹ ماه جلوتر ارزیابی می‌کنیم و برنامه مداخله‌ای داریم تا خدمات مشاوره‌ای به والدین دهیم. پیش‌بینی می‌کنیم بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر را مورد ارزیابی قرار دهیم. به دنبال این هستیم تا طرح سنجش را به یک سال جلوتر بیاوریم و از امروز تعداد ۷۰ تا ۸۰ پایگاه برای ارزیابی نوآموزان در مراکز استان‌ها فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

کد خبر 2991614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha