به گزارش خبرنگار مهر، مجید حبیبی نوخندان ظهر یکشنبه در نشست خبری با عنوان «زمین در تب» که درتالار جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی برگزار شد اظهار کرد: خوشبختانه در تدوین برنامه ششم نتایج مطالعات تغییرات آب و هوایی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در برنامه ششم یکی از ملاک های تنظیم مورد توجه قرار دادن نتیجه مطالعات در زمینه آب و هوایی است.
وی بیماریهای نا شناخته، کاهش بارش، افزایش دما در شب، کاهش سرعت باد را از عوامل تغییرات اقلیم عنوان کردو افزود: به دلیل اینکه تغییرات آب و هوایی مسئله ای بسیارمهم است از سال۱۳۸۳تا به امروز این موضوع به طور مستمر بررسی وپیگیری می شود.
وی گفت: ۱۷ درصد بارشهای خراسان رضوی در پاییز، ۴۰ درصد در زمستان، حدود ۴۰ درصد در بهار و دو تا ۵ درصد نیز در تابستان صورت میگیرد.
حبیبی با اشاره به اینکه در تمام دنیا خشک سالی و کمبود آب دو پیامد تغییرات اقلیمی محسوب می شوند گفت: با اینکه در سال ۱۳۷۵ مرکز ملی اقلیم شناسی در مشهد ایجاد شد اما هنوز گزارشهای تغییرات آب و هوایی در خصوص تصمیم گیری های کشور در اسناد بالادستی مورد توجه قرار نگرفته است.
وی اظهار داشت:با اینکه تغییرات اقلیمی دیده می شود، انتظار ما از دستگاه های زیر ربط امادگی داشتن کافی برای تغییرات اب وهوایی است.
وی افزود: پدیده تغییر اقلیم پس از انقلاب صنعتی و با ترویج تفکر مصرف گرایی ایجاد شد و این موضوع موجب تغییرات جودر تمامی دنیا شد زیرا پیش آمد های تغییرات جوی ثابت نیست.
نظر شما