به گزارش خبرگزاری مهر، هاشم خوشنام مدیر گروه ارزیابی ستاد محیط زیست گفت: این پروژه توسط پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس تهران انجام شد.
وی در ادامه خاطر نشان ساخت معضل مدیریت پسماند ها و جمع آوری زباله و بازیافت زباله ها مشکلی است که در تهران امروز به حاشیه شهر کشیده شده و مناطق اطراف شهر را درگیر كرده است که این موضوع در کلانشهر ها اگر با معضل حاشیه نشینی هم ترکیب شود می تواند آسیب های بیشتری را تحمیل کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه منطقه ۱۸ شهرداری تهران در جنوب غربی شهر واقع شده و دارای دو بخش حاشیه ای است افزود: یکی از معضلات اساسی که در کیفیت زندگی شهروندان منطقه تاثیر گذاشته است، وجود بخشی از زباله های شهری است که به منظور تفکیک اولیه در بخش هایی از محدوده تقی آباد تلنبار شده و بدون نظارت و مدیریت صحیح سال هاست که اقشار حاشیه نشین و کم درآمد را به خود جذب میکند.
خوشنام خاطر نشان ساخت: محدوده مورد مطالعه، بخش جنوبی محله اسماعیل آباد را شامل شده که با ۱۹ هکتار، دارای کارگاه های ضایعات پسماند (پسماند تخصصی آهن، پلاستیک، نان، نجاری و ...) است و تعداد واحد های مستقر در این محدوده ۱۶۰ واحد بوده که مساحت و اطلاعات تکمیلی هر یک از قطعات به صورت واحد به واحد برداشت شده است.
رئیس گروه ارزیابی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: بحث تفکیک غیر مجاز پسماند ها به علت درآمد بالا از دیرباز در مناطق حاشیه ای وجود داشته که منطقه ۱۸ نیز در اراضی تقی آباد دچار این معضل است. اما با توجه به دامنه تأثیرات کوتاه مدت و بلند مدتی که وجود دارد این مشاغل مزاحمت برای شهروندان محلی ایجاد می کند، در این طرح با توجه به مشکلات محیط زیستی محدوده تقیآباد پیرامون انباشت زباله های شهری و تفکیک اولیه ای که در این بخش وجود دارد، علاوه بر ارزیابی زیست محیطی به ارائه راهکار های عملیاتی به منظور ساماندهی این مشاغل و امکان سنجی برای جابجایی این مشاغل پرداخته شده است.
نظر شما