به گزارش خبرگزاری مهر، مدرسه آزادفکری مهاجر درس گفتگوی «جدال اندیشه هایی که از ساختار علم و دین می پرسند» خود را با حضور حمیدرضا آیت اللهی از صاحب نظران فلسفه علم و دین و علی پایا از صاحب نظران فلسفه علم و تکنولوژی از امروز آغاز خواهد کرد.
این مناظره سه جلسه ای که نیمی از آن در ایران و نیمی دیگر از لندن است(دکتر پایا به صورت ویدئو کنفرانس از لندن حضور خواهند داشت) یکی از درس-گفتگوهای مدرسه در پاییز امسال می باشد.
نگاه بنيادين و فلسفي ما به علم و دين و نسبت اين دو يكي از مهم ترين مسائل و مبناهايي است كه سازنده افق ها و ساختار و رويكرد دانشگاه ماست. در اين درس-گفتگو اساتيد نظرياتشان را در رابطه با چيستي علم و دين ارائه كرده و به بحث راجع به رابطه اين دو پرداخته و از سوي ديگر با تحليل هاي مختلف در باب نسبت علم و دين، دانشگاهي كه برساخته از اين نگاه هاي فلسفي است را تصوير مي كنند و اين نهادهاي دانش را سنجش مي نمايند.
به عبارت دیگر پاسخ به سوال«کدام دانشگاه؟» به روشنی به سوال هایی نظیر «علم چیست؟»، «رابطه علم و دین یا علم و فلسفه چیست؟» گره می خورد. چراکه در هر صورت دانشگاه، دانش-گاه و پرسش از ابعاد مختلف چیستی دانش به وجهی ساختن دانشگاه ایده آل است.
علم در نگاه اولیه به گزاره هایی اطلاق می شود که می توانند واقعیت را توصیف کنند. نظیر «آب در در سطح دریا در دمای ۱۰۰ درجه جوش می آید». اما پیشرفت های فلسفه علم قرن اخیر در رابطه با این نگاه سوالات مهمی را طرح کرده است. برای نمونه، اگر چنین استحکامی برای نظرات علمی وجود دارد، دلیل ابطلال نظریات یا تکمیل آنها چیست؟ آیا پیش فرضهای دانشمند یا عوامل اجتماعی هم می توانند در شکل گیری این نظریات علمی نقش ایفا کنند؟ نقش نظام ارزشی و باورهای دانشمند در نظریات علمی چیست؟
این درس گفتگو در روزهای ۱۸ و ۲۴ و ۲۵ آذر ساعت ۳ تا ۴:۳۰ در مدرسه آزاد فکری مهاجر واقع در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود.
نظر شما