۱۵ اسفند ۱۳۸۴، ۲۱:۲۲

شيراك به دنبال روزنه هاي همكاري در عربستان

شيراك به دنبال روزنه هاي همكاري در عربستان

خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : رئيس جمهور فرانسه از سفر به رياض به دنبال كسب وجهه ملي و بين المللي است .

 به گزارش خبرگزاري مهر، سفر سه روزه شيراك به عربستان با محوريت مباحثي در زمينه اوضاع فلسطين اشغالي و پيروزي حماس ، تامين امنيت سوخت اروپا و فرانسه ، تحولات عراق، لبنان و موضوع هسته اي ايران دنبال مي شود .

اين دومين سفر مهم منطقه اي رئيس جمهور فرانسه به فاصله دو هفته از سفر مهم شيراك به هند در اول اسفند محسوب مي شود . تحركي كه براي اقتصاد فرانسه و حزب شيراك مي تواند داراي بركات فراوان باشد . پيش از اين در سال 1996شيراك از  عربستان و در خرداد سال 1380و فروردين سال جاري عبد الله بن عبدالعزيز از پاريس ديدن كرده بودند .   

عربستان به چند دليل براي فرانسه و شيراك از اهميت برخوردار است.نخستين دليل به عملكرد مشتري مدارانه سياستهاي عربستان در بازار نفت برمي گردد.عربستان براي خشنودي مشتريانش هيچ گاه در قبال بهاي نفت، افراطي عمل نمي كند و با تنظيم بازار نفت وعدم افزايش بي رويه قيمتها دوست دارد در منظر شركاي غربي چهره اي با ثبات به نمايش بگذارد كه اين رويه مد نظر مقامات غربي است .

پتانسيلهاي اقتصادي عربستان به ويژه اشتهاي اين كشور در خريد تجهيزات نظامي و نيز احداث راه آهن از جده به مكه مكرمه و نيز بازار مصرف عربستان دومين عامل اهميتي اين كشور براي اقتصاد صنعتي فرانسه محسوب مي شود .

ايجاد روحيه و انگيزه اصلاحاتي در عربستان و تشويق اين كشور در كنترل مدارس اسلامي در راستاي طرحهاي خاورميانه اي كشورهاي غربي نكته مهم ديگري است كه در چشم اندازهاي اهميتي رياض را در مرتبه مهم از اولويت ها قرار مي دهد .

دولتمردان اروپايي بر خلاف آمريكا پس از پيروزي حماس، خواهان رد اين گروه در صحنه بين الملل و منطقه نيستند. اروپائيان كه به دنبال حاشيه امن براي قاره سبز خود مي باشند،رد حماس و پرتاب اين طيف و سنگربندي در برابر آن را بر خلاف سياستهاي اتحاديه اروپا مي دانند و بر همين اساس ضمن كمك مالي 125 ميليون دلاري به حماس از كشورهاي مهم منطقه نيز مي خواهند كه از نفوذشان در وادار كردن حماس به شناسايي اسرائيل و پيگيري روند گفتگوها استفاده كنند.عربستان به لحاظ كمك مالي به اين جنبش از نفوذ قابل توجهي در حماس برخوردار است و دولت فرانسه سعي دارد از اين نفوذ در جهت تامين خواسته هاي پاريس استفاده كند . 

همچنين با توجه به فضاي جنجالي كه فرانسه به همراه هم مسلكان اروپايي و آمريكايي عليه فعاليتهاي صلح آميز هسته اي ايران به راه انداخته اند، تهييج ديدگاههاي ضد ايراني در دستور كار اين كشور قرار دارد و دنبال حاميان منطقه اي براي فشارعليه ج. ا . ايران است.

 ارزيابي "مهر"  حاكي است با توجه به نكات فوق عربستان مي تواند در راستاي تامين منافع فرانسه و اتحاديه اروپا اثرگذار باشد و بر همين اساس شيراك با تعميق همكاريهاي منطقه اي به دنبال آن است تا به كسب دو امتياز ملي و بين المللي بپردازد. كسب امتياز ملي از طريق تحصيل قراردادهاي اقتصادي و كسب امتيازهاي بين المللي از طريق ترغيب رياض با حمايت از سياستهاي فرانسه و اتحاديه اروپا از جمله اهدافي است كه پاريس در سفر شيراك به عربستان دنبال مي كند. 

کد خبر 299832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha