به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر" ، در آغاز جلسه علني امروز، اكبر اعلمي در تذكر آئين نامه اي خود به بند 11 ماده 23 اشاره و تصريح كرد: بر اساس اخطار قانون اساسي اصل 75 و 125 در طول روزهاي گذشته مذاكراتي در خصوص پرونده هسته اي صورت گرفته و حتي پيشنهاداتي مغاير قانون اساسي داده شده است اما نمايندگان از روند پرونده هسته اي بي اطلاع هستند.
در اين زمان باهنر سخن نماينده تبريز را قطع كرد و گفت: تذكرات به دستگاههاي اجرايي در قالب تذكر شفاهي به هيئت رئيسه بايد به صورت كتبي داده شود و ما تفاهم كرديم در زمان بودجه فقط تذكرات مربوط به بودجه را مطرح كنيم.
اما اعلمي كه بر دادن تذكر اصرار داشت، خاطرنشان كرد: تذكر من در خصوص دفاع از جايگاه مجلس از نمايندگان است كه بايد آگاهي لازم را در خصوص پرونده هسته اي داشته باشند و از روند آن مطلع گردند.
وي تاكيد كرد: در شرايط فعلي كه لايحه بودجه را رسيدگي مي كنيم، مهمترين چالش بحث هسته اي است. حداقل كار اين است كه بين ساعت 12 تا 2 كه زمان تنفس است از كساني كه در رابطه با پرونده مذاكره مي كنند دعوت شود تا نمايندگان به مسائل پرونده اشراف پيدا كنند.
مهدي كوچك زاده هم در واكنش به تذكر اعلمي گفت: تذكري كه مي دهم از طرف اكثر قاطع نمايندگان مجلس است نسبت به كساني كه حرمت مجلس را نگه نمي دارند.
وي خطاب به رئيس جلسه و ساير نمايندگان خاطرنشان كرد: هيچ كس نمي تواند مجلس را به عنوان عصاره فضائل ملت از حقوق مسلم خود محروم كند، خصوصا در دولت نهم .
نماينده مردم تهران افزود : آنگاه كه در دولت قبلي آقايان بدون توجه به عصاره فضائل ملت و عزت ملت ايران به تعليق غني سازي مي پرداختند و به شيوه هاي سازش كارانه متوسل مي شدند، بايد اعتراض مي كرديد كه مجلس در جريان امور نيست.
وي ادامه داد: اين حرف حرمت امام زاده را مخدوش كردن است ، زيرا رئيس جمهور با همكاري مجلس و عزتمندانه در صدد پيگيري پرونده هسته اي است و كسي هم نمي تواند خلاف نظر مجلس رفتار كند.
اعلمي همچنين در تذكر خود از عملكرد دوشنبه شب محمدرضا باهنردر اداره مجلس انتقاد كرد و گفت كه وي اجازه داده است در بررسي بودجه برخلاف آئين نامه برخي مخالفت ها در قالب تذكر بيان شود.
باهنر در پاسخ اين تذكر اعلمي گفت: من مجبورم تذكر را بشنوم وقتي اعلام مي كنم اين صحبت مخالفت يا موافقت بود در قالب تذكر ، اين مسئله خنثي مي شود.
محمد حسين فرهنگي ديگر نماينده تبريز هم در تذكري گفت: تذكر بنياد همواره در جهت منفي باشد خواستم در تذكري خيلي مختصر از حسن تدبير هيئت رئيسه در جهت رسيدن به چارچوب منطقي در بحث هاي بودجه صميمانه تشكر كنم.
پيرموذن نماينده ارديبل هم در واكنش به اين تذكر فرهنگي خطاب به باهنر تصريح كرد : چطور هر كس مي خواهد تذكر دهد اولين جمله تان اين است كه شماره ماده را مي خواهيد، گويا تعريف كردن از همديگر ماده نياز ندارد.
وي افزود: احساس من اين است كه زيبايي مجلس به صداقت و شجاعت نمايندگان و به رعايت بي طرفي اعضاء هيئت رئيسه بر اساس اصل 18 آئين نامه داخلي است.
پيرموذن گفت: البته در مديريت شما در مقايسه با آنچه در چند روز گذشته بود قابل تحسين است. احساس من اين است كه عكسي كه از مرحوم مدرس در مقابل چشمان شما گذاشته شده است را نيم نگاهي بيندازيد تا آن جايگاه مجلس و دفاع از جايگاه نمايندگان همواره مد نظر شما باشد.
باهنر هم در پاسخ به پيرموذن گفت: انشاء الله خدا توفيق دهد كه راه اين بزرگواران را ادامه دهيم.
موسي قرباني عضو هيات رئيسه هم در واكنش به عمل ديروز اكبر اعلمي كه رديف هاي بودجه را توزيع كرده بود و طي آن گفته بود كه بر اساس اين رديف بودجه ، رديف هاي جديدي در كميسيون تلفيق به تصويب رسيده كه در لايحه دولت نبوده است تصريح كرد: با توجه به عملكرد آقاي اعلمي يكي از روزنامه ها تيتر زده كه همه اعضاي هيئت رئيسه در اين زمينه دخيل هستند.
وي افزود: اين در حالي است كه حداقل رديف هاي مربوط به خراسان جنوبي در لايحه دولت آمده است و اينطور نيست كه در كميسيون تلفيق رديف جديدي اختصاص داده شده باشد و به تصويب رسيده باشد.
قرباني اظهار داشت: آقاي اعلمي مشخص نكردند كه منظور كدام يك از اعضا هستند. من شاهد هستم كه در كميسيون تلفيق اصلا چنين اتفاقي نيفتاده و من نسبت به همه اعضاي هيئت رئيسه اين حرف را مي زنم.
وي تاكيد كرد: هيچ يك از اعضاي هيئت رئيسه براي خود حق ويژه قائل نشده اند.
اعلمي هم در پاسخ به اين تذكر موسي قرباني خاطرنشان كرد: در جداولي كه توزيع كردم نظر به شخص خاصي نداشتم، اسم كسي را هم نبرده ام.
وي گفت: تاكنون مرام من نبوده است كه اگر نماينده اي نسبتي به من دهد جوابش را بدهم اما از ديشب تاكنون بارها به من اتهام زدند بدون اينكه از فرصت قانوني خود استفاده كنم. من 130 ساعت وقت گذاشتم ولايحه بودجه سال 85 را با قانون 84 مقايسه كردم تا پروژه هاي جديد سازمان مديريت و برنامه ريزي كه در لايحه بودجه 85 آمده چه بوده است اما اگر دوستان خيلي مايل هستند، اسم اشخاص را هم بگويم.
اعلمي در خصوص پرونده هسته اي هم متذكر شد : مجلس تاكنون واكنش لازم را نشان داده است اما در عين حال نشان دادند كه در مسائل هسته اي اطلاع ندارند خواستم بگويم توپ را به زمين مجلس نيندازند.
باهنر هم درپاسخ به تذكر اعلمي گفت: شما حقي را كه براي خود قائل هستيد براي ديگران هم قائل باشيد. شما نظر خود را گفتيد آقاي كوچك زاده هم نظر خود را گفت هر كس نظر خودش را مي دهد، بايد تحمل شنيدن حرف هاي ديگران را هم داشته باشيد.
نايب رئيس مجلس خطاب به اعلمي گفت: شايد شما هم اسم نبرده ايد و منظورتان هيئت رئيسه نبوده است اما در روزنامه ها زده اند كه هيئت رئيسه رديف هايي را براي طرح هاي خود در نظر گرفته است كه من از طرف شما اعلام مي كنم كه اين مطلب را تكذيب كرديد.
در ادامه جلسه ايرج نديمي نماينده مردم لاهيجان نيز در تذكري نسبت به ارائه نشدن رديف هاي لايحه بودجه سال 85 كل كشور اعتراض كرد و گفت: به هر دليلي رديف هاي بودجه از نمايندگان مخفي مي شود.
وي اظهار داشت: اين به آن معنا است كه همه بودجه يعني رديف هاي آن و تبصره هاي آن تكراري و سركاري است.
نديمي با بيان اينكه اگر رديف ها به موقع در اختيار نمايندگان قرار نگيرد چگونه مي خواهيم آن ها را تصويب كنيم تصريح كرد: كتمان و اختصاص رديف هاي بودجه معنا دار است. در بيرون مجلس گفته مي شود كه تبصره ها را آورده اند تا نمايندگان سرگرم شوند تا به رديف ها نرسند.
وي خطاب به باهنر گفت : به جاي وعظ بي حاصل تبصره ها كه مي شود برخي از آنان را تبديل به قانون دائمي كرد دستور دهيد رديف ها را در اختيار نمايندگان قرار دهند.
باهنر اين تذكر را وارد ندانست و گفت : نمايندگان بايد رديف ها را در اختيار داشته باشند.
نايب رييس مجلس از كرد بچه معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ، رئيس اداره قوانين مجلس و منشي كميسيون تلفيق لايحه بودجه سال 85 خواست هر چه زودتر رديف هاي بودجه را در اختيار نمايندگان قرار دهند.
سيد كاظم دلخوش نماينده صومعه سرا هم در جلسه امروز در تذكري خطاب به باهنر گفت : هركدام از روساي جلسات مجلس در زمان كاري خود به نوعي متفاوت با ديگري عمل مي كنند. به طوري كه در زمان رياست حداد عادل بعضا اجازه داده مي شود موافق و مخالف صحبت كنند در زمان رياست جناب ابوترابي به نوعي ديگر كه حتي شب گذشته تا 5 نفر مخالف هم صحبت كردند.
وي تاكيد كرد: خواهش مي كنم هيئت رئيسه شيوه يكسان در پيش بگيرد.
باهنر در پاسخ به دلخوش گفت: رياست مجلس حتما درست عمل مي كند، اگر نماينده اي در جلسه حضور داشته باشد و بخواهد مخالفت كند ، هيچ كس نمي تواند مانع وي شود خواهش من اين است كه خود نمايندگان صرف نظر كنند.
نيب رئيس مجلس اظهار داشت: اگر قرار باشد همه موافقان و مخالفان صحبت كنند به جايي مي رسيم كه از بحث هاي اساسي بايد صرف نظر كنيم ، چون نماينده اي حاضر نشده است از حق 3 دقيقه اي خود بگذرد.
وي تاكيد كرد: هيچ كس حق ندارد وقت نماينده اي را بگيرد ، من هم حق ندارم. اما از اينكه خواهش برادر كوچك خود را مي پذيرند تشكر مي كنم. البته اگر كسي نمي خواهد از حق خود بگذرد من با صحبت كردن او موافق هستم.
نظر شما