به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بابک نگاهداری رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بینالمللی پژوهش و نوآوری مدیریت شهری بیان اینکه در حوزه مدیریت شهری باید آینده پژوه باشیم گفت: موضوعات شهری و مدیریت آن اقدامات چند بعدی را می طلبد و اگر آینده نگری نداشته باشیم نمیتوانیم آماده پاسخگویی به چالشهای پیشرو باشیم.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته تلاش شده تا در حوزه پژوهشهای شهری رویکرد متفاوتی را در نظر بگیریم و بر اساس آن رویکردها به هدفگذاری در پروژه های خود بپردازیم ادامه داد: نگاه به مطالعات شهری و تحول در حوزه برنامهریزی شهری یکی از رویکردهای ما در این مرکز بوده است و امروزه نگاه به مطالعات شهری در دنیا نسبت به سدههای گذشته تغییر پیدا کرده است.
نگاهداری با تاکید براینکه در حوزه مدیریت شهری مسائل نسبت به گذشته ابعاد پیچیدهتری دارند، تصریح کرد : دیگر آنگونه نیست که یک رشته خاص مثل شهرسازی و یا معماری بتواند به تنهایی پاسخگوی مسائل مرتبط با حوزه شهری باشد. امروزه برای گسترش موضوعات شهری نیازمند مطالعات چند رشتهای و بین رشتهای هستیم.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران شبکه سازی در رشتههای شهری را یکی از فقدانهای حوزه مدیریت شهری معرفی کرد و گفت: در حوزه شهری هیچ شبکهسازی صورت نگرفته است اما تلاش کردهایم تا با راهاندازی بانک اطلاعات پژوهشهای شهری و همچنین راهاندازی سایت پژوهشیار شبکهسازی را درحوزه مدیریت شهری آغاز کنیم. در واقع به دلیل محدود بودن منابع و به منظور استفاده از ظرفیتها و پتانسیلها باید به شبکهسازی بپردازیم.
نگاهداری استقرار نظام علم و فناوری در حوزه مطالعات شهری را یکی دیگر از اقدامات انجام شده توسط این مرکز دانست و ادامه داد: راهاندازی کارگروههای تخصصی، راهاندازی پارک فناوری و نوآوری از جمله اقداماتی بوده است که در زمینه استقرار نظام علم و فناوری در حوزه مدیریت شهری انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه تشکیل کارگروه مشترک با شورای شهر یکی دیگر از اقدامات این سازمان است، گفت: در این کارگروه لوایحی که در شورای شهر تصمیمگیری می شود مورد بررسی و تحقیق قرار میگیرد.
نگاهداری ادامه داد: ما باید آینده پژوه باشیم زیرا موضوعات شهری چند بعدی است و اگر آینده نگری نکنیم آماده پاسخگویی به چالش های پیش رو نیستیم.
فرهادی معاون علم و فناوری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران و دبیر جشنواره، در مراسم اختتامیه با اشاره به اهمیت نقش پژوهش در پروژههای شهری گفت: قطعا اگر بخواهیم تصمیمات ما منتج به نتیجهای شود که در آن خسران وجود نداشته باشد، باید پژوهش را در تمامی پروژهها در دستور کار قرار دهیم.
وی افزود: هشتمین دوره جشنواره بینالمللی برترینهای پژوهش و نوآوری در ۷ محور از جمله شهر و سبک زندگی، جامعه، فرهنگ و ارتباطات برگزار شد که در تمامی ۷ محور این جشنواره، کارهای کالبدی و موضوعات اجتماعی مورد توجه جدی قرار گرفت.
معاون علم و فناوری ادامه داد: ارتباط با جامعه بینالملل با هدف تبادل یافتههای پژوهشی در جشنواره جایزه جهانی تهران از دیگر اهدافی است که به طور جدی مورد پیگیری قرار گرفته است. به طوری که در نظر داریم ضمن استفاده از یافتههای پژوهشی سایر کشورها، یافتههای پژوهشی خود را نیز در اختیار آنها قرار دهیم. همچنین تکریم پژوهشگران نیز از دیگر اهداف این جشنواره است چرا که معتقدیم تکریم پژوهشگران از عوامل مهم برای پیشرفت در حوزه پژوهش است.
فرهادی با اشاره به برگزاری جشنواره برترینهای پژوهش و نوآوری در دانشگاههای برتر کشور گفت: از دوره گذشته برگزاری این جشنواره را در محیطهای دانشگاهی آغاز کردیم. همچنین با همکاری ۸ دانشگاه برتر کشور در این دوره ۹ پنل تخصصی در موضوعات مختلف مدیریت شهری با همکاری ۴۵ نفر از اساتید بنام کشور برگزار شد که در طول دو روز از برگزاری این جشنواره بیش از ۱۵۰۰ نفر از پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان، از این پنلها بهره بردهاند.
وی با اشاره به ارسال ۶ هزار و ۴۶۰ اثر به دبیرخانه هشتمین دوره این جشنواره گفت: در این دوره ۵۵۳ طرح تحقیقاتی، ۹۹۴ کتاب، ۴ هزار و ۳۷۶ مقاله و ۲۰۸ پایاننامه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در جشنواره شرکت کردهاند.
وی تاکید کرد: بخش پروپوزالها و مقالات از جمله نوآوریهای هشتمین دوره جشنواره برترینهای پژوهش و نوآوری بوده که در کل نسبت به سال گذشته رشد دو برابری را نشان می دهد .
در مراسم اختتامیه «هشتمین جشنواره بینالمللی برترینهای پژوهش و نوآوری مدیریت شهری» از شبکه علمی مراکز تحقیقات شهری که توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران ایجاد شده بود رونمایی شد.
نظر شما