خبرگزاری مهر- گروه استانها: استعدادیابی در ورزش فرآیند شناسایی ورزشکارانی است که توان بالقوهای برای نخبه شدن و حضور در میادین ملی و بینالمللی را دارند و این موضوع درعالم ورزش مفهوم جدیدی نیست.
مسئولان هیئتهای ورزشی خراسان شمالی فعالیت کمیته استعدادیابی را تحت الشعاع اعتبارات مالی میدانند و معتقدند که مشکلات اقتصادی و مالی موجب شده است تا استعدادیابی در زمینههای مختلف ورزشی در بسیاری از هیئتها کمرنگ و در برخی از هیئتها کاملا متوقف شود.
نگاه ویژه به استعدادیابی
استعدادیاب آکادمی ملی فوتبال و سراستعدادیاب هیئت فوتبال خراسان شمالی با بیان اینکه استعدادیابی درخراسان شمالی امری نوپا است گفت: حضور ورزشکاران خراسان شمالی دررقابتهای کشوری و بین المللی بیانگر وجود استعدادهای بالقوه در این استان است وهیئتها باید نگاه ویژهای به استعدادیابی داشته باشند.
سعید کریمی درارتباط با کمرنگ شدن استعدادیابی دربرخی ازهیئتهای ورزشی استان تصریح کرد: در کشورهای پیشرو در امر استعدادیابی، سعی شده است تا بخشی ازدرآمدها صرف این مهم شود.
وی اظهار کرد: استعداد یابها بدون دریافت هزینه قادر به انجام استعدادیابی نیستند، بلکه هیئتها باید با برنامه ریزی و صرف هزینههای لازم، بستر را برای رغبت حضور آنان درهیئتها فراهم کنند.
وی با بیان اینکه رشد وتوسعه استعدادیابی در گرو منابع انسانی وبه فعل درآوردن پتانسیلهای بالقوه ورزشکاران است، افزود: کمبود امکانات وسخت افزارهای مورد نیاز نیز در کمرنگ شدن استعدادیابی دراستان بی تاثیر نیست.
کریمی اظهار کرد: با توجه به اینکه اسپانسرها رغبتی برای تامین و پرداخت هزینههای استعدادیابی ندارند، بنابراین مسئولان باید با ورود به این امر و تبیین اهمیت موضوع، شرایط را برای حضورآنان در هیئتهای ورزشی خراسان شمالی مهیا کنند.
وی خواستههای سرمایه گذاران و اسپانسرها را بازخورد بخشی از سرمایه مصرفی در ورزش و تبلیغ نام و مارکهای آنان در ورزش عنوان کرد.
به گفته وی مسئولان استان باید با رایزنی با بخش خصوصی به ویژه صنایع و کارخانجات بزرگ، درصدی از درآمدهای آنان را به امر ورزش و هیئتهای ورزشی استان اختصاص دهند.
استعدادیابی زمینه ساز حضور ورزشکاران در میادین ورزشی
نائب رئیس هیئت ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی خراسان شمالی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: گر چه برای مستعد بودن در یک رشته ورزشی، مجموعهای از ویژگیها وعوامل داخلی تاثیرگذارند، اما مهمتر ازاینها، استعدادیابی و شناسایی ورزشکار برای حضور در میادین ملی و بین المللی است.
حضور ورزشکاران خراسان شمالی دررقابتهای کشوری و بین المللی بیانگر وجود استعدادهای بالقوه در این استان است وهیئتها باید نگاه ویژهای به استعدادیابی داشته باشند
زیور نعمتی مهمترین دلیل نبود استعدادیاب در هیئتها را مشکلات مالی دانست و گفت: نبود سخت افزارهای مرتبط با هر هیئت و کمبود اعتبارات هیئتها، توانایی جذب استعدادیاب را از هیئتها سلب کرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ورزشکاران استان در میادین ملی و بین المللی خوش درخشیدهاند افزود: پتانسیلهای خراسان شمالی برای کسب عناوین قهرمانی در داخل و خارج از کشور، بارز بوده و ما را موظف میکند که کمیته استعدادیابی را درهیئتهای مختلف ورزشی راه اندازی کنیم.
نعمتی تصریح کرد: بیشتر استعدادهای ورزشی را میتوان درروستاها جستجو کرد، اما ناتوانی هیئتها دراختصاص بودجه برای این امر، مانع از جذب استعدادیاب و شناسایی این افراد میشود.
نبود اعتبارلازم مشکل اصلی است
دبیر هیئت بوکس شهرستان بجنورد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، نبود اعتبارات و مشکلات مالی را ازعوامل مهم نداشتن کمیته استعدادیابی در هیئتهای ورزشی دانست.
مهدی عباس آبادی افزود: دبیر هیئت استان نیز به تازگی به خاطر مشکلات مالی هیئت، از سمت خود استعفا کرده و چارت سازمانی هیئت هم اکنون با مشکلاتی مواجه شده است.
وی تصریح کرد: این عوامل دست به دست هم میدهد تا از تشکیل کمیته استعدادیابی در هیئتها جلوگیری شود.
نبود برنامه ریزی و ضعف زیر ساختها
رئیس کمیته استعدادیابی هیئت والیبال خراسان شمالی نیز توجه فدراسیونها به هیئتهای زیرمجموعه و دریافت گزارش عملکرد از سوی آنان در زمینه برنامههای استعدادیابی را در توسعه این هدف موثر عنوان کرد.
طاهره جعفری تصریح کرد: برنامه ریزی مستمر و اطلاع رسانی به موقع از سوی فدراسیون، هیئتها را مجاب خواهد کرد تا به معقوله استعدادیابی توجه ویژهای داشته باشند و هیئتها نیز باید با فراهم کردن امکانات و زیر ساخت های لازم در مرکز استان و شهرستانها به شکوفایی استعدادها بپردازند.
وی گفت: استعداد یابها معمولا به علت ناتوانی هیئتها در اختصاص بودجه به امر استعدادیابی به صورت افتخاری فعالیت دارند که این ناتوانی میتواند ازعوامل تاثیر گذار در روحیهی استعداد یاب و ممانعت از جذب و شناسایی این افراد باشد.
ضعف زیرساختها و عدم همکاری بخش خصوصی با هیئتها
رئیس کمیته استعدادیابی هیئت ژیمناستیک خراسان شمالی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص عوامل درون سازمانی کمرنگ شدن استعدادیابی درهیئتها میگوید: زیر ساخت ها در هیئتها ضعیف شده و باشگاههایی که به صورت خصوصی فعالیت داشته و حداقل امکانات ورزشی را دراختیار دارند، همکاری قابل قبولی با هیئتها ندارند.
احسان آقایی اظهار کرد: فدراسیونها باید با نظارت مستمر وهیئتها با رایزنی با آموزش و پرورش در راستای انتخاب استعدادیابهای مجرب، تلاش وزمینه حضور آنان را در هئیت های ورزشی فراهم کنند.
برنامه ریزی مستمر و اطلاع رسانی به موقع از سوی فدراسیون، هیئتها را مجاب خواهد کرد تا به معقوله استعدادیابی توجه ویژهای داشته باشند و هیئتها نیز باید با فراهم کردن امکانات و زیر ساخت های لازم در مرکز استان و شهرستانها به شکوفایی استعدادها بپردازند
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش میتواند نقش مهمی در توسعه استعدادیابی که یکی از برنامههای چشم انداز توسعه ورزش کشور است، گام بردارد.
معاون توسعه ورزش خراسان شمالی درگفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کمیته استعداد یابی یکی از مهمترین ارکان هیئتهای ورزشی به شمار میرود که رشد و شکوفایی هیئتها، بدون شک به برنامه ریزیهای این کمیته مرتبط است.
عباس شاهی اظهار داشت: این کمیته برای فعالیت نیاز به اعتبار دارد تا با جذب مربی مجرب و تجهیزات وامکانات استاندارد ومناسب، استعدادهای استان را پرورش دهد.
وی افزود: کمبود اعتبار و مشکلات مالی نباید بهانهای برای هیئتها ورزشی در راه اندازی و فعال کردن کمیته استعدادیابی باشد.
شاهی تصریح کرد: مسئولان هیئتهای ورزشی موظفند تا ۷۰ درصد هزینههای هیئت را راسا تامین و پرداخت کنند و اداره کل ورزش و جوانان و فدراسیون مربوطه، هر کدام تنها ۱۵درصد از هزینههای هیئت را درصورت تامین اعتبار پرداخت خواهند کرد.
حال باید دید که مسئولان استان به ویژه مسئولان اداره کل ورزش و جوانان استان و از همه مهمتر مسئولان هیئتهای ورزشی که بیشتر آنان به نوعی در دستگاههای اجرایی استان مسئولیت داشته و از نفوذ مناسبی برای جذب اسپانسر و سرمایه گذاران بخش ورزشی برخوردارند، برای حل مشکل تامین اعتبارمورد نیاز در زمینه استعدادیابی و بهبود و توسعه ورزش استان چه اقداماتی را انجام خواهند داد.
نظر شما