دكتر منوچهر افشنگ در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: بر اساس تحقيقات انجام شده ، كساني كه اضطراب و افسردگي بالا ، احساس بيزاري از خود يا ديگران ، مشكل ارتباطي ، احساس تنهايي يا نوسانات عاطفي دارند ، گرايش خيلي شديدي به اعتياد ديده مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه اين افراد از مواد مخدر به عنوان مسكن و التيام بخش مشكل خود استفاده مي كنند ، تصريح كرد: ترك اعتياد منحصر به دوري از مواد مخدر نيست. به طوري كه بازپروري يا سم زدايي طي چند هفته صورت مي گيرد اما هنگام ترك بايد علت هاي روي آوردن معتاد به مواد مخدر مشخص شود و سپس آنها را از بين برد تا عمليات ترك اعتياد موفقيت آميز باشد.
اين روانشناس با اشاره به وابستگي روحي و بدني به مواد مخدر در معتادان ، يادآور شد: به اين افراد بايد ياد داده شود هنگام بروز نوسانات عاطفي و تنگناهاي روحي رواني كه در گذشته آنها را با مواد مخدر تسكين مي دادند ، مانند هر انسان ديگري آنها را تحمل كنند.
استاد بازنشسته دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي دانشگاه تهران ، با اشاره به اينكه بهترين روش ترك اعتياد ، شناخت درماني و معنا درماني است ، خاطر نشان كرد: در اين روش به معتاد آموزش داده مي شود به جاي تمركز روي حوادث ، روي افكار خود متمركز شود و به اين ترتيب فرد در جهت افكار مثبت و سازنده هدايت و نسبت به اعتياد مقاوم مي شود.
نظر شما