۱۷ اسفند ۱۳۸۴، ۸:۵۸

استاد دانشگاه جان هاپكينز آمريكا در گفتگو با مهر : يك رقابت ژئواستراتژيك در جهان بين ايران از يكسو و آمريكا و اسرائيل از سوي ديگر در جريان است/ نظم و ثبات خاورميانه بدون در نظر گرفتن ايران پايدار نخواهد بود

استاد دانشگاه جان هاپكينز آمريكا در گفتگو با مهر  : يك رقابت ژئواستراتژيك در جهان بين ايران از يكسو و آمريكا و اسرائيل از سوي ديگر در جريان است/ نظم و ثبات خاورميانه بدون در نظر گرفتن ايران پايدار نخواهد بود

"تريتا پارسي" Trita Parsi استاد دانشگاه جانز هاپكينز در آمريكا بر اين باور است كه هر گونه نظمي درخاورميانه بدون در نظر گرفتن ايران نمي تواند پايدار باشد.

"تريتا پارسي"  استاد دانشگاه جان هاپكينز آمريكا در گفتگوي خود با  خبرنگار گروه انرژي هسته اي "مهر" به تحليل روند برنامه هسته اي ايران و تاثيرات آن در منطقه پرداخته و مي افزايد:  مسئله اساسي كه كشورهاي منطقه در خاورميانه  با آن رو به رو هستند، كمبود نظم است كه نظم سلسله مراتبي در اين كشورها وجود ندارد.

به اعتقاد اين استاد دانشگاه آمريكايي ، يك رقابت ژئو استراتژيك جهاني بين آمريكا و اسرائيل از يك سو و ايران از سوي ديگر در حال رخ دادن است و اينكه هر دو طرف در پي تاسيس و ايجاد نظمي هستند كه به منافع و قدرت بلند مدتشان كمك خواهد كرد؛ ليكن به عقيده وي آمريكا  با يك مشكل عمده رو به روست و آن اينكه نظم مورد نظر واشنگتن متناقض با توازن حقيقي قوا در منطقه است. چرا كه ايران يكي از كشورهاي قدرتمند در خاورميانه است و هيچ نظم و ثباتي براساس انزواي ايران نمي تواند براي مدتي طولاني دوام داشته باشد، مگر اينكه آمريكا شروع به جنگ با ايران كند تا تهران را تضعيف نمايد.

به گزارش مهر، آمريكا همچنين مدعي است كه ايران با فعاليت هاي هسته اي خود تهديدي براي كشورهاي منطقه به شمار مي رود و با وجوديكه برخي از اين كشورها در بيانيه هاي خود بر حق ايران براي فعاليت هاي هسته اي صلح آميز صحه مي گذارند ، اماغرب و به ويژه آمريكا همچنان بر موضع خود تاكيد دارد.

اين كارشناس مسائل خاورميانه در اين رابطه با ارائه ديدگاهي متفاوتي مي گويد: در اينجا يك ايستايي در بازي وجود دارد كه بسياري از كشورهاي عربي به طور آشكارا درباره ايران ابراز نظر نمي كنند و اين، بخشي به خاطر سياست هاي داخلي آنهاست ، اما به طور ويژه آنها در مورد حمله به ايران به آمريكا فشار وارد مي كنند.

به عقيده دكتر پارسي،  درهمان حين واشنگتن در صدد است تنش بين ايران و اعراب را برنامه ريزي و از آن بهره برداري كند.

وي براي نمونه به خريدهاي كلان تسليحات آمريكايي توسط كشورهاي كشورهاي عربي خليج فارس اشاره مي كند.

اين استاد دانشگاه جانهاپكينز در ادامه و در رابطه با بحران سازي آمريكا و اسرائيل در منطقه مي گويد: تحولات اخير و عدم توانايي ايران براي دوري كردن از ارجاع موضوع هسته اي خود به شوراي امينت، در اسرائيل بسيار مثبت ارزيابي شد كه اين مي تواند به طور قابل ملاحظه اي منجر به تضعيف ايران شود.

به گفته وي، برقراري امنيت براي اسرائيل با وجود اظهارات بستگي به نوع رژيم حاكم در آن ندارد و متوجه اين مساله نيست، بلكه ترجيحاً بسته به توانايي آن است. توانايي و قدرت ايران افزايش يافته و از آنجايي كه ايران به علت قدرتي كه به تازگي به دست آورده است، مي تواند تهديدي عليه اسرائيل داشته باشد،اسرائيلي ها خيلي درباره آن نگران هستند.

وي در پايان گفتگوي خود با مهر، با اشاره به هدف اسرائيل براي تضعيف ايران و اهميت اين روند نسبت به تغيير رفتار با حفظ قدرت از سوي تهران، گفت : درك اين نكته بسيار مهم است كه از چشم انداز اسرائيلي ها، يك تغيير در رفتار ايران به اندازه كافي تضمين كننده نيست به خاطر اينكه اين تحول، دليل و مصداقي كافي به شمار نمي رود. اما اگر ايران ضعيف واهداف و سياست هاي تهران نامتناسب بشود، حتي اگر تهران بخواهد اسرائيل را تهديد هم بكند، قادر به اين كار نخواهد بود به خاطر اينكه فاقد قدرت براي انجام چنين كاري است.

کد خبر 300379

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha