۳۰ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۴

با اصلاح مصوبه قبلی صورت گرفت؛

مجلس تشریفات تشکیل کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را اصلاح کرد

مجلس تشریفات تشکیل کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را اصلاح کرد

نماینده مجلس شورای اسلامی تشریفات مربوط به تشکیل کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را با هدف تامین نظر شورای نگهبان درباره مصوبه قبلی خود، اصلاح کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز ۸ ایراد شورای نگهبان به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی را بررسی و این ایرادات را با هدف تامین نظر شورا با اصلاحاتی برطرف کردند.

براساس یکی از اصلاحات صورت گرفته «جاسوسان حسب تشخیص وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با حکم مراجع قضایی کشور» از حق تاسیس حزب یا عضویت در آن محروم هستند.

نمایندگان همچنین با اصلاح ماده ۱۰ مصوبه قبلی خود، تشریفات مربوط به تشکیل کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را تغییر دادند.

بر این اساس و مطابق این ماده، به منظور صدور پروانه جهت تشکیل حزب و نظارت بر فعالیت احزاب و انجمن های اقلیت های دینی و انجام وظایف تصریح شده در این قانون کمیسیون احزاب به شرح زیر در وزارت کشور تشکیل می شود:

۱- نماینده دادستان کل کشور

۲- نماینده رئیس قوه قضاییه

۳- یک نماینده از میان دبیران کل احزاب ملی و یک نماینده از میان دبیران کل احزاب استانی دارای پروانه فعالیت بدون حق رای

۴- معاون سیاسی وزیر کشور

۵- دو نماینده به انتخاب مجلس شورای اسلامی از بین نمایندگان داوطلب

براساس تبصره یک این ماده، اعضای موضوع این ماده باید ظرف مدت یک ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون انتخاب و به وزارت کشور معرفی شوند؛ وزارت کشور موظف است حداکثر تا ۱۰ روز پس از آن اولین جلسه کمیسیون را تشکیل دهد.

تبصره دو نیز مقرر می کند که اعضای کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برای مدت دو سال انتخاب می شوند و تا معرفی اعضای جدید به کار خود ادامه می دهند.

همچنین براساس تبصره سه این ماده نمایندگان موضوع بند ۳ این ماده به انتخاب دبیران کل احزاب ملی و استانی و با نصاب اکثریت مطلق آرا انتخاب می شوند. نحوه برگزاری این انتخابات براساس دستورالعملی خواهد بود که با پیشنهاد کمیسیون احزاب به تصویب وزارت کشور خواهد رسید.

مطابق تبصره چهار این ماده کمیسیون می تواند از نمایندگان سایر سازمان ها و افراد صاحب نظر جهت مشاوره دعوت کند.

همچنین براساس تبصره پنج، جلسات کمیسیون با حضور ۵ نفر از اعضا رسمیت می یابد و تصمیمات آن با رای حداقل ۴ نفر از اعضا معتبر است.

تبصره ۶ نیز مقرر می کند که اعتبار مورد نیاز کمیسیون احزاب که هر سال در بودجه سالانه وزارت کشور پیش بینی می شود، ذیل ردیف مستقل لحاظ می شود.

در نهایت و براساس تبصره ۷ این ماده، معاون سیاسی وزیر کشور، رئیس کمیسیون است و نایب رئیس از میان اعضا انتخاب می شود. دبیر کمیسیون به پیشنهاد رئیس کمیسیون و با رای اعضا انتخاب می شود. چنانچه دبیر از میان اعضا نباشد، بدون حق رای در جلسات کمیسیون شرکت می کند.

کد خبر 3005716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha