به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با موضوع «بحران های کنونی جهان اسلام» با حضور آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی صبح امروز، سه شنبه اول دی ماه در سالن کنفرانس موزه شهدا برگزار شد.
برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی از ۶ تا ۸ دی ماه
اراکی در ابتدای این کنفرانس خبری گفت: امسال هم مانند سال های گذشته کنفرانس وحدت اسلامی در روزهای ششم، هفتم و هشتم دی ماه که مصادف با ۱۵، ۱۶ و ۱۷ ربیع الاول است برگزار می شود. در هفته وحدت برنامه های بسیار زیاد و متنوعی با همکاری مجمع تقریب مذاهب برگزار می شود اما مهم ترین فعالیت این هفته برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی است. این کنفرانس روز ششم دی ماه در سازمان اجلاس با حضور رئیس جمهور کشورمان افتتاح می شود و روز هشتم دی ماه در هتل استقلال که مقر میهمانان خارجی است به پایان می رسد؛ بناست سخنران اختتامیه رئیس مجلس شورای اسلامی باشد اما هنوز جواب قطعی در این رابطه به ما داده نشده است.
دعوت از ۵۰۰ شخصیت بزرگ جهانی
وی افزود: در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی امسال بیش از ۵۰۰ نفر از شخصیت های بزرگ جهان دعوت شده اند که تاکنون حدود ۳۰۰ نفر از ۷۰ کشور اعلام حضور کرده اند. علاوه براین حدود ۳۲۰ نفر میهمان داخلی هم از اقشار مختلف دعوت کرده ایم.
عضو سابق مجلس خبرگان رهبری در جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: از حدود ۳۰۰ نفر میهمان خارجی، ۳۹ نفر از کشورهای اروپا و آمریکا، ۱۶۷ نفر از حوزه آفریقا و کشورهای عربی، ۹۲ نفر از حوزه آسیا و اقیانوسیه و ۶۰ نفر هم شامل میهمانان ویژه مثل وزرای کشورهای خارجی، مفتیان اعظم، علمای برجسته جهان اسلام و یا روسای پارلمان ها هستند.
فعالیت های مجمع جهانی تقریب در کشورهای مختلف
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در خصوص فعالیت های مجمع تقریب مذاهب در کشورهای مختلف دنیا گفت: مجمع تقریب مذاهب در سراسر جهان فعالیت های مختلف و خوبی داشته است؛ بخصوص در ۲-۳ سال اخیرمجامع تقریبی مختلفی در کشورهای مختلف دنیا تاسیس کرده ایم و اتحادیه های تقریبی مختلفی را تشکیل داده ایم. اتحادیه بانوان جهان اسلام، اتحادیه بازرگانان، اتحادیه دانشگاهیان و فرهنگیان و نخبگان، اتحادیه جوانان و دانشجویان از جمله اتحادیه هایی است که مشغول به کارند البته تعدادی اتحادیه دیگر هم در حال شکل گیری است که اتحادیه علم و فناوری، احزاب پشتیبانی مقاومت و اتحادیه سادات جزو این دسته از اتحادیه ها هستند که مقدمات شکل گیری شان فراهم شده اما هنوز مشغول به کار نشده اند.
آیت الله اراکی اضافه کرد: ما در قالب این اتحادیه ها اقشار گوناگون را با فعالیت های خود درگیر و آنها را در حرکت و اقدامات خود سهیم و تشویق می کنیم که برای مقابله با جریان های افراطی و تکفیری دست و قلمشان با ما یکی شود. البته علاوه بر تشکیل اتحادیه ها فعالیت های دیگری هم مثل تاسیس دانشگاه مذاهب در دست اقدام داریم که احتیاج به پشتیبانی مالی دارد. همه این فعالیت ها به علاوه کنفرانس وحدت اسلامی می تواند نقش موثری در ایجاد یک موج وحدت داشته باشد.
۱۲ کمیسیون در کنفرانس وحدت امسال
مؤسس مرکز اسلامی انگلیس گفت: در کنفرانس امسال شاهد ۱۲ کمیسیون با عناوینی همچون کمیسیون احزاب، علم و فناوری، دانشگاهیان، بررسی شرایط کنونی جهان اسلام ( در دو بخش)، علل بحران ها، راه های برون رفت، زن و خانواده، بازرگانان، جوانان و علمای مقاومت داریم که هرکدام مسئول خاص خودشان را دارند. کمیسیون احزاب مقاومت مخصوص مقاومت و فلسطین است اگرچه در سراسر کنفرانس به محور فلسطین پرداخته می شود. همچنین برنامه و نشست های ویژه ای درباره نامه مقام معظم رهبری داریم.
ضرورت پی گیری حادثه نیجریه توسط نهادهای بین المللی
وی یکی از تفاوت های کنفرانس وحدت اسلامی امسال با سال های گذشته را برگزاری این رویداد عظیم در شرایط فعلی دانست و توضیح داد: امروز کنفرانس وحدت اسلامی در حالی برگزار می شود که شاهدجنگ فکری، سیاسی، نظامی و رسانه ای هستیم و متاسفانه دود این آتش هم به چشم کسانی که این جنگ را راه انداخته اند می رود. نمونه این جنگ ها حادثه نیجریه است که ما ضمن محکومیت آن از همه نهادهای بین المللی پیگیری آن را خواستاریم.
این استاد حوزه علمیه افزود: هیچ جرم و جنایتی توسط شیخ زکزاکی و پیروان ایشان اتفاق نیفتاده و تعجب من از سکوت دستگاه های حقوق بشر در این رابطه است. سکوت در برابر این اتفاق به معنی ختم غائله نیست. این حادثه در هرکجای دنیا می توانست اتفاق بیفتد و کشورهایی که خودشان را از این مسائل دورمی دانند باید بدانند که این آتش بالخره گریبان آنها را هم می گیرد. در این میان ما در ایران شاهد انسجامی مثال نزدنی میان شیعه و سنی هستیم و ایران الگوی برجسته ای در این رابطه است.
حضور ۱۳۰ میهمان جدید
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: کنفرانس وحدت اسلامی امسال ویژگی های مختلفی دارد؛ از جمله اینکه امسال بسیاری از شخصیت های جهان اسلام برای اولین بار به ایران می آیند به بیان دیگر ما امسال حدود ۱۳۰ میهمان جدید داریم که برای اولین بار است در کنفرانس شرکت می کنند. علاوه براینکه رویکرد ما در کنفرانس امسال یک رویکرد عملیاتی است به این معنا که تلاش می کنیم وحدتی که از آن حرف می زنیم را عملیاتی کنیم.
آیت الله اراکی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص نقش رسانه ها تصریح کرد: موج تکفیر و جریان های افراطی در این ۳-۴ سال اخیر به وسیله برخی از رسانه ها تغذیه شده اند. به عنوان مثال ما نباید نقش الجزیره و العربیه را در گسترش تکفیری ها و افراطی ها نادیده بگیریم. یا مثلا بی.بی. سی همواره تلاش دارد که در اخبار خود داعش را دولت اسلامی و یا جنگ عراق و سوریه را جنگ بین شیعه و سنی قلمداد کند. این جریان ها را رسانه های دلسوز باید نقد و افشا کنند و در این میان رسانه های خودی نقش مهمی دارند. یکی از برنامه های ما در آینده این است که از رسانه هایی که در دعوت به وحدت فعال و تاثیرگذارند تقدیر کنیم.
وی در پایان گفت: علاوه برهمه این ها از آنجایی که هفته وحدت اسلامی یک مناسبت سراسری است، ما برنامه و جشن های مختلفی هم برای این ایام در سراسر کشور تدارک دیده ایم؛ اصلی ترین برنامه مان جشن بزرگ میلاد است که قرار است شب میلاد حضرت رسول(ص) در مصلای تهران برگزار شود. علاوه براین سازمان فرهنگی – هنری شهرداری تهران هم جشنی با نام محمد(ص) پیامبر مهربانی دارد که در آن ایام برگزار می کند.
نظر شما