۲۷ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۵۴

رایزن فرهنگی ایران در دیدار فعالان رسانه‌ای اوگاندا:

مبارزه با افراطی‌گری از وظایف فعالان عرصه رسانه است

مبارزه با افراطی‌گری از وظایف فعالان عرصه رسانه است

علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان در دیدار فعالان رسانه‌ای اوگاندا گفت: مبارزه با خشونت و افراطی‌گری از وظایف فعالان عرصه فرهنگ و رسانه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تعدادی از فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی اوگاندا با علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان دیدار و گفتگو كردند. در این دیدار، چند گزارشگر رادیویی، فعالین فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و چند روزنامه‌نگار حضور داشتند.

این دیدار به منظور آشنایی بیش‌تر فعالان رسانه‌ای به ویژه جوانان با فعالیت‌های رایزنی فرهنگی ایران و بررسی آغاز فعالیت جمعی مشترک، در راستای صلح و اتحاد بین‌المللی علیه خشونت و افراطی‌گری و حمایت از دوستی ایران و اوگاندا، برگزار شد.

در آغاز این دیدار، علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان در اوگاندا به بیان اهمیت رسانه، فعالیت‌های رسانه‌ای و هدف رسانه‌های بزرگ جهان پرداخت. بختیاری گفت: رسالت حقیقی رسانه و آنچه باید باشد اطلاع‌رسانی است؛ اما آنچه در واقع انجام می‌شود و هدفی که دنبال می‌شود، تنها تلاش برای جهت دادن به اذهان مردم جهان به سمت و سویی است که منافع صاحبان ثروت و قدرت را تأمین کند. بر این اساس تنها خبری ارزش انتشار دارد که بتواند بر ذهن و فکر مردم در راستای منافع استکبار و نظم نوین جهانی اثری داشته باشد.

بختیاری در ادامه با اشاره به اهمیت فضای مجازی در فضاسازی بین‌المللی افزود: نطفه بسیاری از اتفاقات بزرگ در جهان در فضای مجازی شکل می‌گیرد و هدایت اذهان عمومی نیز در همین فضا انجام می‌شود. اگر ما این فضا را خالی کنیم و جهانی نیندیشیم، دیگران این خلأ را پر می‌کنند و برای ما برنامه‌ریزی می‌کنند، بنابراین حضور فعال و هدفمند شما در فضای مجازی، ضروری است، تا خود دنیایی را که می‌خواهید بسازید. قانون حاکم بر جهان همین است؛ یا دنیایت را بساز یا برایت می‌سازند، البته بر اساس آنچه منافع آنها اقتضا می‌كند، نه خواسته شما.

رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه، لزوم مبارزه با خشونت و افراطی‌گری، گفت‌وگوی بین ادیان و وحدت مذاهب اسلامی را مورد توجه قرار داد و حاضران را به فعالیت در این عرصه‌ها ترغیب کرد.

بختیاری در بخش پایانی سخنانش به روابط خوب ایران و اوگاندا پرداخت و معرفی واقعیت‌های دو دولت و ملت به یکدیگر را از وظایف فعالان عرصه فرهنگ و رسانه دانست.

وی افزود: با وجود تهاجم فرهنگی و تبلیغاتی گسترده نظام سرمایه‌داری علیه ملت‌های مظلوم و پیروان ادیان الهی به ویژه اسلام که هدف اولیه آنهاست، استفاده از رسانه به منظور خنثی‌سازی این توطئه‌ها و افزایش آگاهی ملت‌ها در مبارزه با ناهنجاری‌های اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

رایزنی فرهنگی کشورمان در ادامه به پرسش‌هایی درباره جمهوری اسلامی ایران و باورهای شیعه پاسخ داد که از سوی شرکت‌کنندگان مطرح شده بود.

بختیاری در این بخش از این دیدار ایران‌هراسی، شیعه‌هراسی و اختلاف‌افکنی میان مذاهب اسلامی را توطئه دشمن و انتشار اخبار جعلی و دروغین را مهم‌ترین ابزار دشمن برای رسیدن به این هدف معرفی کرد.

در ادامه یکی از خبرنگاران حاضر در جلسه که به ایران سفر کرده بود، مشاهدات خود را که در تضاد کامل با تبلیغات رسانه‌های مغرض بود را بیان کرد. وی که از مراکزی همچون پژوهشکده رویان، مصلای امام خمینی (ره)، برج میلاد و برخی دیگر مراکز علمی و فرهنگی ایران دیدار کرده بود، پیشرفت‌های ایران را شگفت‌انگیز خواند و تأكید كرد كه این پیشرفت‌ها با هیچ یک از اطلاعاتی که رسانه‌ها از آن به دنیا مخابره می‌کنند، مطابقت ندارد.

در پایان این دیدار مقرر شد كه این گروه فعالیت رسانه‌ای منسجمی برای آگاهی‌بخشی در حوزه‌های وحدت جهان اسلام، گفت‌وگوهای بین‌الادیان، نقش دین در مهار خشونت و افراطی‌گری و روابط ایران و اوگاندا را آغاز کند.

کد خبر 3026700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha