به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام کاظم لطفیان دوشنبهشب در نشست تخصصی عرفان اسلامی که با حضور اندیشمندان و اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: عرفان مقدمه تعبد و تعبد مقدمه مسلمانی است.
وی با تأکید بر لزوم معرفی عرفان ناب اسلامی به جامعه، بیان کرد: در کنار معرفی عرفانهای ناب باید توجه داشت که معرفی عرفانهای کاذب نیز صورت گرفته و این عرفانها نیز به جامعه شناسانده شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی بابیان اینکه بخش اعظم جامعه امروز بر سر دوراهی قرارگرفتهاند، عنوان داشت: جامعه امروز بر سر این دوراهی قرار دارد که آیا عرفان آغاز راه است یا پایان راه؟ هرچند بسیاری از عرفانهای کاذب عرفان را پایان راه دانستهاند اما مکتب اهلبیت(ع) و ائمه اطهار معرفت را آغاز راه میداند.
عرفان به معنای انزوا و گوشهگیری نیست
لطفیان بابیان اینکه در حال حاضر برداشت جامعه از عرفان، سلوک و گوشهنشینی است، بیان داشت: این تفکر یک تفکر اشتباه بوده چراکه عرفان ناب اسلامی هیچگاه عرفان را به معنای انزوا، گوشهگیری و یا جدا شدن از جامعه معرفی نکرده است.
وی اضافه کرد: همچنین در حال حاضر عوام جامعه به عرفان بهعنوان غم و اندوه نگاه میکنند درحالیکه تعریف امامان و دین خلاف این عقیده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی تأکید کرد: عرفان اسلامی انزوا و گوشهگیری نیست بلکه نشاط، حضور پررنگ در اجتماع و توجه به جامعه بوده و این موضوع یکی از مباحث مهمی است که باید روی آن کار مطالعاتی انجام شود.
لطفیان همچنین عرفان اسلامی را آب و عرفانهای کاذب را سرابی دانست که دستاوردی برای سعادتمندی انسان ندارد.
وی ادامه داد: عرفان اسلامی به حذف واسطهها باور ندارد و معتقد است که توسل و شفاعت مسیر را هموار میکند.
نظر شما