غفور راستین در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از اول سال تاکنون ۲۱۰ مورد ماموریت مسمویت با منوکسید کربن در استان اصفهان داشتیم.
وی بیان داشت: از ۲۱۰ مورد ماموریت ۱۸۴ مورد آن اعزام به بیمارستان بوده است که از این تعداد ۲۶ نفر فوتی داشتیم و مابقی جان سالم به در بردند.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان تصریح کرد: اصفهان و لنجان بیشترین ماموریت مسمومیت با گاز منوکسید کربن را دارد و این در حالی که خمینی شهر و اصفهان بالاترنی آمار فوتیها با گاز را داشتند.
وی با اشاره به اینکه گاز سمی منوکسیدکربن یکی از خطرناکترین گازهایی است که میتواند باعث مسمومیت تنفسی و مرگ شود، تاکید کرد: این گاز بیرنگ و بیبوست و دراثر احتراق ناقص مواد سوختنی تولید میشود.
اقدامات اولیه در برخورد با مسمومین گاز مونوکسیدکربن
راستین اظهار داشت: منواکسیدکربن به ویژه در فصلهای سرد سال به دلیل استفاده از بخاری، آب گرمکن، اجاق گاز غیر استاندارد یا استفاده از سیستم تهویه نامناسب (دودکش) وهمچنین نصب نکردن صحیح آنها و سهلانگاری مصرفکننده، جان بسیاری از انسانها را میگیرد.
وی بیان کرد: استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد، استفاده نکردن از وسایل گازسوز و گرمایشی فاقد دودکش، کنترل دودکش قبل از استفاده از وسایل گرمایشی و حصول اطمینان از باز بودن مسیر آن، روشن نکردن خودرو در پارکینگ در بسته به مدت طولانی، اجتناب از قرار دادن منقل یا شعله باز در زیرکرسی و نصب نکردن آبگرمکن در حمام از مواردی است که برای جلوگیری از گازگرفتگی باید رعایت شود.
وی گفت: سردرد، سرگیجه،تهوع و بیقراری، تنگی نفس، خمیازه کشیدن بیش از حد و کاهش دید، کبودی دست و پا و دور لبها که در نهایت منجر به تشنج، بیهوشی و مرگ میشود از نشانههای هشدار دهنده مسمومیت با گاز COاست.
راستین با بیان اقدامات اولیه در برخورد با فرد مسموم شده بر اثر گاز سمی منوکسیدکربن افزود: ابتدا جلوی دهان و بینی خود را با ماسک یا پارچه مرطوب بپوشانید، سپس وسیله گرمازا را خاموش و درب و پنجره را باز کنید و به شتاب فرد مصدوم را از منطقه آلوده وارد هوای آزاد کنید و به سرعت با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.
نظر شما