به گزارش خبرنگار مهر، فرزین فرهادی ظهر چهارشنبه در جلسه شورای کشاورزی این شهرستان قائمشهر، با اشاره به تجهیز و نوسازی اراضی شیبدار، گفت: در سال جاری ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی، برای این امرجذب کردیم و امیدواریم این رقم به یک میلیارد تومان برسد.
وی اظهار داشت: شهرستان قائمشهر ازنظر کشت استراتژیک و سطح زیر کشت محصولات کشاورزی و هم بهواسطه دو ایستگاه تحقیقاتی مهم و معتبر، در بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت است.
وی از وجود دو هزار هکتار اراضی سطح زیر کشت، کشت دوم در شهرستان، خبر داد و گفت: عمده این اراضی، زیر کشت علوفه و شبدر برسین رفته است.
مدیرجهادکشاورزی قائمشهر با اشاره به وارداتی بودن حدود ۹۰ درصد از روغنهای کشور، تصریح کرد: عمده محصولاتی که امسال در شهرستان کشت شد محصول کلزا بود که امیدواریم بتوانیم با برداشت خوب کلزا بهروزهای طلایی دانههای روغنی برگردیم و به خودکفایی کشور در تأمین روغن مصرفی، کمک کنیم.
فرهادی در خصوص کشت گندم و جو گفت: ۵۰۰ هکتار گندم و حدود ۲۵۰ هکتار جو در شهرستان قائمشهر کشت شد که با توجه به شرایط آب و هوایی کیفیت این محصولات بسیار خوب بوده است.
وی با تأکید بر بحث توسعه و ترویج، بیان کرد: یکی از اهداف بزرگ وزارت جهاد کشاورزی تقویت توسعه و ترویج است که در این راستا قائمشهر بهطور منظم و روزانه کلاسهای تخصصی ترویج را در سطح مراکز خدمات دهستان و روستاها برگزار میکند.
مدیرجهادکشاورزی قائمشهر بیان کرد: با انتشار یک نشریه ترویجی، فعالیتهای پیش رو بخش کشاورزی را آسیبشناسی کرده و آموزش روشهای نوین کشاورزی را در اختیار مخاطبان قرار میدهیم.
وی نبود تخصیص اعتبارات لازم در بخش کشاورزی را دغدغه دانست و اظهار امیدواری کرد پس از برجام بخشی از این مشکلات حل شود.
مدیرجهادکشاورزی قائمشهر در ادامه بابیان اینکه با هیچ کشاورزی در خصوص سوخت مشکل نداریم، خاطرنشان کرد: در سال جاری دو میلیون و ۹۲۰ هزار لیتر نفت و گاز و ۲۴۲ هزار لیتر نفت سفید بین کشاورزان توزیع شد و همچنین مرغداریها در بحث ذخیرهسازی، ۱۹۲ هزار لیتر سوخت دریافت کردند.
۵ میلیون مترمکعب حجم کل آبگیری آبندانهای شهرستان قائمشهر است
صفر پور مدیر توزیع و بهرهبرداری آب قائمشهر با اشاره به اهمیت آبندانها بهعنوان مهمترین منابع تأمین آب، اظهار کرد: طبق آمار حدود۳۰۰ هکتار آبندان در شهرستان قائمشهر برای ۴۵ روستا به تعداد ۶۴ آبندان وجود دارد.
وی از پنج میلیون مترمکعب حجم کل آبگیری آبندانهای شهرستان در ۸ هزار و چهارصد هکتار از اراضی شالیزاری خبر داد و گفت: هر یک دوره کشاورزی به ۸۵ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد که ۵ میلیون مترمکعب آن از آبندانها تأمین میشود.
صفر پور ادامه داد: به علت اینکه یک هزار هکتار از آبندانهای شهرستان تحت پوشش پرورش ماهی است و برداشت ماهی تا یک ماه دیگر به پایان میرسد، ۳۳ درصد از آبندانهای شهرستان در حال حاضر آبگیری شد و تا پایان اسفند تمامی آبندانها آبگیری خواهند شد.
مدیر توزیع و بهرهبرداری آب قائمشهر بابیان اینکه ایستگاه پمپاژ بر روی آبندانها نصب نیست، عنوان کرد: احداث و بازسازی ایستگاههای پمپاژ بر روی آبندانها، لایروبی آبندانها، مرمت و بازسازی و برقدار کردن چاههای منطقه برای مواقع بحران آب بسیار مهم است.
وی یکی از مشکلات کشور را حفر و برداشت بیرویه از چاههای آب دانست و اذعان کرد: در شهرستان قائمشهر ۱۲ هزار حلقه چاه مجاز وشش هزار حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد که باید چاههای غیرمجاز موردبررسی قرارگرفته و با کارشناسهای انجامشده، چاههایی که در شبکه البرز هستند نه مجوز داده شود نه مجوزشان تمدید شود.
نظر شما