به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، غلامرضا جانقربان با اشاره به وجود بیش از هزار و ۷۰ هکتار بافت فرسوده در شهر قم اظهار کرد: عدم توجه به این بافتها مشکلات بسیاری را برای بدنه اصیل شهری در قم ایجاد کند.
وی بابیان اینکه تجربه نشان داده بافتهای فرسوده مستعد مشکلات و معضلات اجتماعی هستند، گفت: بافتهای فرسوده شهر تهران در حال حاضر میزبان بسیاری از مشکلات اجتماعی هستند و اگر در قم نیز تدبیر لازم صورت نگیرد ممکن است شرایط نامناسبی در این بافتها رخ دهد.
سرپرست امور معماری و شهرسازی شهرداری قم خالی شدن بافتهای فرسوده از سکنه را امری مهم در شکلگیری بزههای اجتماعی در این مناطق عنوان کرد و افزود: بافتهای فرسوده قم نیازمند توجه ویژه مسئولان استان است.
وی با بیان اینکه بافت فرسوده شهری در قم به بیش از هزار و ۷۶۰ هکتار افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: مناطق یک، سه، ۶ و هفت قم پرتراکمترین بافتهای فرسوده را شامل میشوند.
جانقربان ادامه داد: ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده شهری در قم خالی از سکنه شده است که ناکارآمدی این بافتها مشکلات شهری و اجتماعی را در پی خواهد داشت.
وی بابیان اینکه شهرداری قم طرحهای متعددی را برای احیا و بهسازی بافتهای فرسوده برنامهریزی کرده است، افزود: متأسفانه کمبود بودجه زمینه توسعه طرحهای بهسازی بافتهای فرسوده شهری را غیرممکن کرده است.
اختصاص ۲۰۰ دستگاه تاکسی جهت سرویس دهی در پردیسان
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم در خصوص تعداد تاکسیهای فعال در پردیسان گفت: منطقه پردیسان با توجه به پراکندگی تراکم جمعیت مشکلاتی برای این سازمان و سازمان اتوبوسرانی ایجاد کرده است که در حال پیگیری برای رفع آن هستیم.
مرتضی عزتی با بیان اینکه ایجاد خطوط داخلی پردیسان و اضافه نمودن تاکسی به پردیسان مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: ظرف مدت چهار ماه اخیر تعداد ون و تاکسیهای این مسیر از ۱۴ دستگاه به ۲۰۰ دستگاه افزایش یافته است.
وی از راهاندازی خط جدید تاکسی برای پردیسان خبر داد و اظهار کرد: خط جدید پردیسان از ماه گذشته در این مسیر راه اندازی گردیده و از میدان شهید مطهری به سمت پردیسان سرویس دهی مینماید.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم با اشاره به اینکه تعداد تاکسیهای پردیسان هنوز به حد کافی نرسیده است، تصریح کرد: تعداد تاکسیهایی که اضافه شده جوابگو نیست و در حال پیگیری جهت افزایش آنها هستیم، همچنین خط جدید با توجه به اینکه هنوز شناسایی نشده در تلاش هستیم آن خط را نیز به شهروندان بشناسانیم.
لزوم پشتیبانی قضایی برای حذف پدیده تکدیگری در شهر
معاون خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به اقدامات حوزه خدمات شهری برای جلوگیری از سد معبر و معضلات شهری اظهار کرد: بدون همکاری و همراهی مردم با مجموعه شهرداری و خدمات شهری امکان جلوگیری از معضلات شهری وجود ندارد.
سید امیر سامع با بیان اینکه شهرداری طی سالهای اخیر اقدامات گستردهای را برای مقابله با معضلات شهری خصوصاً تکدیگری انجام داده است، افزود: شهرداری، تنها وظیفه جلوگیری از سد معبر در شهرها را بر عهده دارد و معضلاتی که در شهر رخ میدهد نیازمند عزمی فراتر از مجموعه شهرداری است.
وی عوامل شکلگیری پدیده تکدیگری در شهرها را مورد توجه قرار داد و اذعان کرد: پدیده تکدیگری یک مسئله تکبعدی نیست بلکه امری فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.
معاون خدمات شهری شهرداری قم با تأکید بر لزوم ریشهیابی مسئله تکدیگری و گسترش آن در سالهای اخیر خاطرنشان کرد: علاوه بر مسئله مقابله با تکدیگری، علل آن نیز در جامعه برطرف شده که از آن جمله مسئله رونق کسبوکار است.
وی تصریح کرد: اگر فضای کسبوکار مناسبی وجود نداشته باشد، زمینه تکدیگری در شهر گسترش مییابد که باید چارهای جدی برای این امر اندیشید.
سامع با تأکید بر اینکه بدون پشتیبانی قضایی امکان حذف پدیده تکدیگری وجود ندارد، گفت: شهرداری غالباً نسبت به جمعآوری متکدیان در سطح شهر اقدام میکند اما تا برخورد قضایی نباشد نمیتوان این پدیده را حذف کرد.
معاون خدمات شهری شهرداری قم با بیان اینکه اقداماتی که در سالهای اخیر در هسته مرکزی شهر صورت گرفته، موجب کاهش این پدیده در قم شده است، ادامه داد: وضعیت قم در مسئله تکدیگری بهتر از گذشته است.
نظر شما