به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه ظهر دوشنبه در دیدار با امام جمعه یاسوج بابیان اینکه دانشگاه ها در زمینه برگزاری کرسی های نظریه پردازی و مناظره ها باید مستقل عمل کنند، افزود: در برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی که بر اساس قانون و آئیین نامه انجام می شود، هیچ نهاد امنیتی، اطلاعاتی و قضایی حق دخالت ندارند.
وی تصریح کرد: دانشگاه ها نیز باید مراقب باشند که این کرسی ها و نظریه پردازی ها نیز قانونی و بر اساس آئین نامه اجرایی مصوب شورای انقلاب فرهنگی برگزار شود.
خسروپناه با بیان اینکه کرسی های نظریه پردازی و ترویجی، مبحثی علمی و مناظره ای است، گفت: این کرسی ها با مباحث و کرسی های آزاداندیشی و برخی نشستهای سیاسی در دانشگاه ها متفاوت است.
وی تصرح کرد: در زمینه کرسی های نظریه پردازی در مدت حدود ۱۲سال گذشته تاکنون تنها ۲۳ اثر ثبت شده است.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران حمایتهای معنوی و دلسوزانه امامان جمعه از شان و جایگاه روسای دانشگاه ها را ضروری دانست و افزود: در برخی از استانها پس از برگزاری این کرسی ها کار به احضار رئیس دانشگاه به دادسرا نیز کشیده شده است.
خسرو پناه تاکید کرد: نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و قضایی نیز باید در این زمینه با درایت و منطقی عمل کنند.
امام جمعه یاسوج نیز با بیان اینکه دانشگاه ها باید همیشه سرشار از تضارب افکار، عقاید و اندیشه های مختلف باشند، گفت: زمینه رشد و شکوفایی جامعه در سایه دانشگاه های پویا و علمی شکل می گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی اصغر حسینی افزود: موضوع علم و مباحث نظریه ای و مناظره ها از نظر اسلام بسیار اهمیت دارد و پویایی و تعالی دانشگاه ها منوط به برگزاری مناظره ها و مباحث علمی و نظریه پردازی است.
وی تصریح کرد: روسای دانشگاه ها نیز باید از عوامل به وجود آورنده حساسیت و تنش در این مناظره ها پیشگیری کنند.
نظر شما