حجت الاسلام محمد حسن نبوي ، معاون تبليغ و آموزشهاي كاربردي حوزه عليمه قم در گفتگو با خبرنگار مهر نوروز را رستاخيز طبيعت و ياد آور معاد دانست و گفت: ايرانيان همواره يكتا پرست بوده اند و جشنها و آيينهاي آنان ريشه در باورهاي عميق معنوي داشته است ، نوروز نيز كه يكي از كهن ترين آداب و رسوم ايرانيان است ، رسمي معنوي بوده و با مباني اسلام پيوندي عميق دارد.
وي در ادامه تأكيد كرد: اگر چه اسلام، ديني نوگرا و دگرانديش است اما هر تازه اي را نمي پذيرد و هر سنت كهنه اي را كنار نمي گذارد، همان گونه كه نوروز ؛ كهنه ترين آيين ايرانيان را پذيرفت و با مباني و اصول خود همراه كرد.
معاون تبليغ و آموزش هاي كاربردي حوزه علميه قم با اشاره به آداب و رسوم پسنديده نوروز گفت: در نوروز به خانه تكاني پرداخته و همين ظاهر آراسته ما را متوجه غباررويي از دل و نهاد خود مي كند، همچنين به ديدار دوستان و خويشان رفته و از آنان دلجويي مي كنيم ؛ اينها كردار نيك و همان چيزي است كه اسلام نيز بر آن تأكيد كرده است.
وي لزوم زودن خرافات از ذهن مردم را يادآور شد و گفت: " سيزده به در" روزي است كه مردم به گردش و تفريح مي روند و هيچ تفاوتي با روزهاي ديگر ندارد و نمي توان و نبايد آن را روز نحسي دانست .
نبوي دعاي تحويل سال را بسيار متناسب با حال و هواي نوروز دانست و گفت: اگر چه فلسفه دعا، ايجاد ارتباطي معنوي با خداوند است و به زمان و مكان خاصي تعلق ندارد، اما دعاي تحويل سال با حال و هواي تغيير فصل و زايش طبيعت همخوان بوده و انسان را به حركت به سوي تازگي و زندگي مي خواند .
نظر شما