به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن علی اخلاقی امیری در حاشیه برگزاری نشست چله انقلاب که در فرهنگسرای غدیر برگزار شد با بیان این مطلب که فیلتر کردن شبکه های مجازی راه حل مناسبی برای رفع این مشکل نیست بیان کرد: با پاک کردن صورت مسئله معضلات حل نمی شود بلکه باید آسیب شناسی کنیم که چرا ابزارهای ارتباطی برای نسل جوان ما تهدید محسوب شده است؟
وی افزود: اینکه از شبکه های مجازی به عنوان یک ابزار مفید استفاده شود و از آسیب های آن جلوگیری به عمل آید هنر مدیران ماست و اگرچه کار سختی است اما غیرممکن نیست.
وی ادامه داد: با توجه به گسترش فوق العاده دنیای مجازی مقام معظم رهبری نسبت به تشکیل شورای عالی مجازی بارها و بارها تاکید داشتند اما متاسفانه حتی جلسات این شورا هم برگزار نمی شود.
اخلاقی امیری ادامه داد: بخشی از این مشکل از نحوه برخورد مسئولان مربوطه با جوانان برمی گردد زیرا رفتار ما در این زمینه تربیت مدارانه نبوده است.
وی همچنین بخش دیگری از این نگاه را نیز حاصل نگاه منفی مدیران به فناوری ارتباطات و ابزارهای ارتباطی دانست و افزود: مدیران ما همواره نگاه منفی به دنیای مجازی داشته اند درحالی که این ابزار هم مانند سایر ابزارها در عین حالی که می تواند مفید و سازنده باشد و به عنوان یک فرصت برای ترویج ارزش های اسلامی و انسانی استفاده شوند همان قدر هم می توانند مخرب و مانند یک ویروس عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه درحوزه فرهنگی تربیت فرزندانمان را باید از مدارس آغاز می کردیم و در دانشگاه ادامه می دادیم بیان کرد: خانواده ها باید حساسیت بیشتری روی این موضوع داشته باشند و دولت ها نیز قبل از روی کار آمدن همواره با استفاده از عنصر فرهنگ تبلیغات می کنند و بعد از اینکه وارد عرصه فعالیت شدند اولویت های مهمتری پیدا می کنند.
روش های تربیتی ما تند است
وی با انتفاد از روش تربیتی جاری در جامعه فعلی تصریح کرد: روش های تربیتی ما همواره تند و مستقیم است و همین نوع برخورد باعث ایجاد واکنش های منفی می شود اگرچه این بدان معنا نیست که قانون اجرا نشود بلکه جامعه برای اداره بهتر به قانون نیاز دارد اما نسل جوان ما بیشتر از نهیب زدن و منع شدن به اقناع شدن نیازمند است.
وی درخصوص علت نفوذ تبلیغات ضدارزش غرب در بین جوانان افزود: ما در حوزه نظری بسیار غنی هستیم و الگوهای زیادی نیز ارائه داده ایم اما این تئوری ها هنوز به مرحله عمل نرسیده است درحقیقت باید گفت اینگونه نیست که ما جایزگین مناسب برای تبلیغ ارزش های خودمان به جای ضدارزش های غرب نداریم بلکه هنوز نتوانسته ایم این جایگزین ها را معرفی کنیم.
وی بیان داشت: متاسفانه تقلیدهای بدون فکر وپشتوانه باعث شده است فرهنگ غربی در زندگی های ما رسوخ کند به عنوان مثال ساختمان هایی که در معماری جدید ساخته می شود معمولا نمای تمام شیشه دارد درحالی که کشورهای اروپایی این طرح را بخاطر بهره گیری بیشتر از افتاب و به علت کم بودن روزهای افتابی در برخی کشورها پیاده کرده اند اما جامعه مقید ایرانی نمی تواند در این ساختمان های شیشه ای بدون هیچ پرده وپوششی زندگی کند واز طرف دیگر تابش تند خورشید نیز خود باعث بروز مشکلات دیگر می شود پس لزوما هر طرحی که در اروپا اجرا می شود قابل پیاده سازی در ایران نیست.
نظر شما