وي در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر ضمن بيان اين مطلب تصريح كرد : متاسفانه فرهنگ كشور ما در محدوديت است و ناشراني كه با انگيزه ارتقاي انديشه و ادب به عرصه نشر وارد شده اند بدون راه يافتن به چرخه آلوده بازار كاري از پيش نمي برند .
هاشمي ادامه داد : ناشران شهرستاني در اين حوزه به دليل دور بودن از بازار مركزي كتاب در شهر تهران با مشكلات بيشتري روبرو هستند و اغلب آنها جز در شهرستانهاي خود نمي توانند مخاطبي براي آثارشان كه بيشترتاليفي است بيابند. دراستان سمنان تعداد ناشران فعال از شمار انگشتان دست نيز كمتر است و اين تعداد نيز از همكاري و تعامل درستي برخوردار نيستند .
وي تصريح كرد : در حالي كه در تهران كتابهاي ترجمه روز به روز در حال افزايش است در شهرستانها هنوز ترجمه به رشد نرسيده و حجم بالاي بازار ادبيات شهرستانها به تاليف هاي جوانان كه فاقد تجربه و دانش كافي هستند اختصاص مي يابد .
مدير نشر آبرخ خاطرنشان كرد : اگر ازناشران شهرستاني نيز حمايت دولتي صورت بگيرد ، مي توانند با استفاده از كارشناسان و نويسندگان باتجربه در نقد و مشاوره آثار ، كتابهاي كيفي تري ارائه كنند ، مسلما در چنين شرايطي سطح كتابهاي تاليفي آنها به اندازه اي مي رسد كه خوانندگان بسياري پيدا مي كند .
اين ناشرسمناني اضافه كرد : درسالهاي اخير توليد فكر نويسندگان ايراني به دليل مشكلات اقتصادي و ... در حد نازلي قرار گرفته و بازار ترجمه را رونق داده است . اين مساله به خصوص در پايتخت ، نمود بارزي يافته و زنگ خطر فراموشي فرهنگ و هويت ايراني ما به صدا در آورده است .
هاشمي يادآور شد : بايد نويسندگي نيز مانند خبرنگاري و روزنامه نگاري ، يك حرفه و شغل شود تا اهل قلم ، بدون دغدغه معيشتي با اطمينان از در نظر گرفته شدن مطالعه و تحقيق طاقت فرسايشان با انگيزه و تواني دو چندان به نگارش بپردازند .
نظر شما