پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۹ اسفند ۱۳۸۴، ۱۴:۰۴

پژوهشها نشان مي دهند

خطر بيو تروريسم با بمب اتم برابري مي كند

خطر بيو تروريسم با بمب اتم برابري مي كند

سارين ، سمي كه در بيوتروريسم بسيار استفاده مي شود باعث آسيبهاي بلندمدت و تخريبي ژنهايي مي شود كه در كنترل حافظه ، رفتار، تفكر، حركات ماهيچه اي و بسياري ديگر از فعاليتهاي مغزي نقش دارند.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر" ، تأثير اين سم  بر الگوي بروز ژني در سلولهاي بدن سالها پس از تماس اوليه با اين سم باقي است.

دكتر محمد ابو دنيا  دارو شناس دانشگاه دوك در اين باره مي گويد: اين سم با تأثير بر ژنهائي كه مسئول كد گذاري پروتئينهاي دخيل در عملكرد مغز هستند، تأثير دراز مدت خود را بر سلولهاي بدن اعمال مي كند.

 در سال 1995 رانندگان مسيرهاي فرعي در توكيو طي يك حمله تروريستي با اين ماده سمي آلوده شدند. اين ماده در جنگ خليج فارس در جريان تخريب زرادخانه هاي  در عراق نيز بسياري از سربازان را آلوده كرد. سربازان به دنبال آلوده شدن با اين سم دچار خستگي مزمن  درد هاي مفصلي و عضلاني  از دست دادن تمركز  فراموشي و  بي قراري شدند.

 تحقيقات جديد كه در آخرين شماره نشريه biochemical  pharmacy به چاپ رسيده است  سازو كار تأثير اين سم بر بدن انسان را به تشريح  نشان مي دهد.

 درعرض 15 دقيقه پس ازتماس با اين گاز 65 ژن مختلف درمغزموشهاي آزمايشگاهي  دچارتغيير مي شوند. به اين ترتيب ميزان پروتئين توليد شده توسط اين  ژنها كاهش و يا افزايش مي يابد. تا سه ماه پس از تماس اوليه تغييرات ايجاد شده در 38 ژن مغزي كماكان ادامه  دارد. 

مطالعات انساني نشان مي دهند كه تأثير اين سم بر ژنهاي انساني تا 20 سال باقي مي ماند.  در جريان مسموميت با اين ماده بيشترين عضوي كه آسيب مي بيند مغز است.

دانشمندان مي گويند مي توان با استفاده از يك آزمون ساده خوني تعيين كرد كه آيا شخصي كه  در معرض اين سم قرار گرفته آسيب مي بيند و يا نه .

کد خبر 304726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha