به گزارش خبرگزاري مهربه نقل ازخبرگزاري فرانسه، نخست وزير انگليس خواستار سياست فعال در زمينه مبارزه با تروريسم شد .
وي با منفي خواندن اعتقاد مخالفان سياستهاي جنگ طلبانه آمريكا و انگليس، اين ايده ها را محكوم كرد.
بلر دراولين سخنراني از سخنراني هاي سه گانه كه به سياست خارجي انگليس اختصاص خواهد داد، اعتراف كرد كه "عراق قطعا در زمان صدام باثبات بود، و ثبات اين كشور در حال حاضر مي تواند مورد ترديد قرار گيرد."وي با حالت تمسخر به كساني كه اقدام مشترك آمريكا وانگليس در حمله به عراق با وجود مغاير بودن با قوانين بين المللي را احمقانه خوانده اند، گفت : "هرشكستي درعراق را به عنوان دليلي براحمقانه بودن تصميم اساسي دردخالت(حمله غير قانوني به عراق) نگاه مي كنند، اين موضع، موضع افراد ضعيف وشكست خورده است."
نخست وزير انگليس افزود: موضع آسان تردرحمله به سياست خارجي آمريكا قرار دارد، اشاره وي به انتقادهاي فراوان از جنگ آمريكا عليه عراق است . وي افزود : "جنگ با تروريسم برگشت ناپذيراست، فرار از اين درگيري غير ممكن است،مسئله مربوط به درگيري ميان تمدنها نيست".وي انديشه جنگ ميان غرب و شرق يا ميان مسيحيت و اسلام را بعيد دانست.
بلر گفت : تنها راه براي پيروزي بر تروريسم، اعتراف به اينكه اين پديده درعمل يك ايدئولوژي فراگير است؛ بلر مثالي دراين باره آورد اينكه محمد صديق خان يك جوان انگليسي پاكستاني الاصل كه مظنون به رهبري يك گروه 4 نفره كه خود را ژولاي 2005 در متروي لندن منفجر كردند و سبب كشته شدن 56 تن شدند.
وي اظهار داشت : اگرچه وي (محمد صديق خان) ممكن است درانگليس بزرگ شده باشد، اما ايدئولوژي وي دراينجا شكل نگرفته است، بايد با سمي كه ذهن وي را مسموم كرده، مقابله كرد،ما بايد با انديشه هاي تروريستها مقابله كنيم نه فقط با اقداماتشان.
بلربا توصيف مقاومت برضد اشغالگري گروههاي مبارز فلسطيني و لبناني به تروريسم افزود: جنگ بر ضد تروريسم در مادريد و لندن و پاريس همان جنگ برضد اقدامات تروريستي حزب الله درلبنان وجهاد اسلامي درفلسطين يا گروههاي شورشي در عراق است.
نخست وزير انگليس در دو سخنراني ديگر كه به هنگام سفر به استراليا و آمريكا انجام خواهد داد، از سياست خارجي دولت خود دفاع خواهد كرد، زمان سفر بلر به واشنگتن و كانبرا هنوز مشخص نشده است.
بزرگترين تظاهرات ضد جنگ در لندن همزمان با سومين سالگرد آن برگزار شد كه دهها هزار تن در آن شركت كردند، سازمان دهندگان اين تجمع بزرگ از شركت بيش از 80 هزار تن در آن خبر داده اند.مردم پايتخت انگليس با برپايي تظاهرات گسترده ، از دولتمردان خود خواستند تا نظاميان انگليسي را فورا از عراق به كشورشان بازگردانند.
بوش رئيس جمهوري آمريكا نيز در يك كنفرانس خبري از حمله غير قانوني به عراق حمايت كرد و مدعي شد كه دستاوردهاي قابل تحسيني پس از اين جنگ به دست آمده است؛ اين درحالي است كه با گذشت سه سال از اشغال عراق هيچ يك از وعده هاي و شعارهاي فريبنده بوش مبني بر برقراري ثبات و امنيت، رفاه، دمكراسي و آزادي براي مردم اين كشور محقق نشده است.
بوش و بلر كه بر خلاف قوانين بين المللي و خواست افكار عمومي جهان، با حمله به عراق، اين كشور را اشغال كردند، همچنان بر ادامه حضور نظاميان آمريكايي و انگليسي براي رسيدن به اهداف و منافع خود تاكيد كرده اند، اين در حالي است كه مخالفتهاي مردمي در آمريكا و انگليس با ادامه حضور نظاميان اين دو كشور در عراق روز به روز گسترش مي يابد.
اين در حالي است كه از مدت ها پيش نظرسنجي ها نشان مي دهند مردم انگليس با سياست هاي داخلي و خارجي توني بلر مخالفت دارند و در ماههاي اخير بارها از وي خواسته اند هم اكنون استعفا دهد و تا پايان مدت دوره نخست وزير بيش از اين انگليس را دچار مشكل نكند.
نظر شما