پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۴:۲۰

معاون بررسی راهبردی معاونت امور بانوان نهاد ریاست جمهوری:

لزوم افزایش مشارکت زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی جامعه

لزوم افزایش مشارکت زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی جامعه

کرمانشاه- معاون بررسی‌های راهبردی امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بر لزوم افزایش مشارکت زنان در عرصه های مختلف جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سوسن باستانی در نشست بررسی عوامل و موانع مشارکت زنان در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی که پیش از ظهر امروز شنبه در سالن جلسات استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: هر کارکرد و تدبیری برای افزایش مشارکت سیاسی زنان در جامعه باید واقع بینانه، علمی و  با مطالعه سودمندی آن همراه باشد.

وی با اشاره به اینکه از نظر جامعه شناسی مشارکت اجتماعی فرآیندی چند سویه است، تصریح کرد: زنان ما در حوزه آموزشی توانایی‌هایی کسب کرده اند اما نرخ بیکاری آنان نسبت به مردان بیشتر بوده و از ۲۹ درصد به ۴۰ درصد طی سال‌های اخیر رسیده است.

باستانی خاطرنشان کرد: هدف از مشارکت بانوان، توانمندی آنان در زمینه کارآفرینی و افزایش عدالت اجتماعی و فرصت‌های برابر جهت دسترسی به منابع سیاسی و اقتصادی است.

وی با اشاره به کاهش مشارکت زنان در حوزه‌های عمومی افزود: مشارکت زنان در حوزه‌های عمومی از ۱۴.۱ درصد به ۷.۲ درصد رسیده و ایران در بین ۱۴۵ کشور جهان در این زمینه در جایگاه ۱۴۰ قرار دارد و جزو ۵ کشور آخر محسوب می‌شود.

باستانی در ادامه با اشاره به عدم توازن در بهره‌ مندی از فرصت‌های برابر برای مردان و زنان تصریح کرد: در جامعه زنان از فرصت‌های برابر با مردان بهره مند نیستند و باید با نشان دادن الگوهای موفق زنان در حوزه سیاسی به تقویت باور عمومی آنان کمک کرد تا شاهد افزایش مشارکت سیاسی و اقتصادی این قشر در جامعه باشیم.

معاون بررسی راهبردی معاونت امور بانوان نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه از برکت وجود بانوان جامعه به سود می‌رسد، گفت: حضور زنان در زمینه فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد بیش از ۶۰ درصد فعالیت‌ها از نوع اجتماعی و فرهنگی است یعنی طی ۴ دولت پیشین آمارها تغییری نداشته و بیشتر نقش زنان در انجمن‌های فرهنگی، هنری با رویکرد مذهبی و خدمات اجتماعی است.

باستانی با بیان اینکه ۱۸ درصد فعالیت زنان در سازمان‌های مردم نهاد و در شاخه‌های صنفی و تخصصی است، گفت: این فعالیت‌ها شامل امور پژوهشی، بهداشت و درمان و حقوقی است.

وی با اشاره به تفاهم نامه سازمان‌های فنی و حرفه‌ای در راستای آموزش‌های مهارتی زنان در جامعه، گفت: در کنار این فعالیت‌ها خانه داری و ارزشمندی آن حفظ شده است و بیش از ۸۰ درصد زنان جامعه را قشر خانه دار تشکیل می‌دهند.

معاون بررسی راهبردی معاونت امور بانوان نهاد ریاست جمهوری با اشاره به افزایش تعداد زنان تحصیل کرده در کشور، اظهار داشت: این آمار نشان از افزایش فعالیت آنان در سازمان‌های مردم نهاد نیست که البته به جای عضویت در این نهادها باید در برنامه ریزی کلان به فعالیت زنان توجه شود.

وی گفت: در مشارکت‌های سیاسی و برگزاری انتخابات مجلس در دوره‌های گوناگون زنان به عنوان افراد رای دهنده محسوب می شوند که به منزله قدرت سیاسی نیست و سهم واقعی و علمی زنان در تولید قدرت، مدیریت تصمیم گیری و بخش اجرایی نسبت به مردان بسیار محدود است.

باستانی ادامه داد: با نگاهی اجمالی به آمارهای حضور زنان در مجلس شورای اسلامی، دولت و دهیاری ها خواهیم دید که  مشارکت سیاسی زنان در عرصه محلی بیش از حضور آنان در عرصه های ملی بوده است.

وی گفت: در سال ۸۵ تعداد زنان داوطلب در انتخابات مجلس در حدود ۶۶ نفر و تعداد منتخب از این تعداد ۳ نفر بوده است و در سال ۷۶ از ۶۶ داوطلب به ۲۸ نفر کاهش یافته است همچنین تعداد زنان ثبت نامی انتخابات مجلس شورای اسلامی و تعداد منتخبین در مجلس هفتم و نهم با کاهش مواجه بوده و در نگاهی کلی می توان گفت این میزان طی سال‌ها کمتر از ۱۰ درصد است.

باستانی با اشاره به اینکه بیش از ۷ هزار زن در دوره سوم انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۸۵ ثبت نام کرده اند، یادآور شد: از ۲۴۵ هزار و ۱۳۸ نفر ثبت نام شدگان نزدیک به ۲۴ هزار نفر مرد و زنان در این زمینه فقط رشدی ۱.۷ درصدی نسبت به دوره های پیشین داشته اند که در دوره چهارم به رشد ۴ درصدی رسیده است.

باستانی بیان کرد: در انتخابات دهیاران، زنان آمار قابل توجهی به خود اختصاص داده‌اند که این حضور چشمگیر را باید نشان از عدم نقش آنان در تصمیمات شورای نگهبان، احزاب و گروه های سیاسی دانست.

وی با اشاره به افزایش تعامل زنان در سطح محلی جامعه گفت: انتظارات مشارکت سیاسی زنان در ایجاد تحولی سیاسی در جامعه با واقعیت‌ها همخوانی ندارد در حالی که در سایر کشورهای پیشرفته افزایش تسهیلات و قابلیت زنان با ارتقا مشارکت‌های سیاسی همراه بوده است.

کد خبر 3051000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha