به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از پايگاه خبري پانارمنيان، "لوسين هاروتيونيان" سخنگوي وزارت انرژي ارمنستان از مذاكرات اين كشور با شركت گازپروم روسيه در رابطه با واگذاري احداث خط لوله گاز ايران به ارمنستان به اين شركت خبر داد، اما تاكيد كرد هنوز موافقتنامهاي در اين زمينه منعقد نشده است.
بر اساس اين گزارش، ارمنستان قصد دارد علاوه بر پروژه خط لوله گاز ايران، بلوك پنجم نيروگاه گرمايي "هرازدان" خود را نيز به شركتهاي روسي واگذار نمايد، كه هدف ارمنستان از اين اقدام راضي ساختن روسيه به كاهش تعرفه گاز وارداتي ارمنستان از روسيه است.
روسيه بزرگترين تامين كننده گاز وارداتي ارمنستان محسوب ميشود، اما در حاليكه قيمت گاز وارداتي ايروان از روسيه 56 دلار به ازاي هر هزار متر مكعب بود، از اول آوريل گذشته روسيه قيمت گاز صادراتي خود را دو برابر افزايش داده است و به 110 دلار در هر هزار متر مكعب رسانده است.
اين گزارش حاكي است، در حاليكه سخنگوي وزارت انرژي ارمنستان از ادامه مذاكرات درباره واگذاري پروژه ساخت خط لوله گاز ايران به شركتهاي روسي خبر ميدهد، پيش از اين نشريه "هايكاكان جاماناك" ارمنستان با استناد به گفتههاي يك منبع آگاه، از انعقاد قرارداد واگذاري ساخت خط لوله گاز ايران به شركتهاي روسي ميان ارمنستان و روسيه خبر داده بود.
پيش از اين مقامات دو كشور ايران و ارمنستان از به بهرهبرداري رسيدن خط لوله گاز 100 مايلي ايران به ارمنستان، كه بر اساس آن طي 20 سال آينده 36 ميليارد متر مكعب گاز به ارمنستان صادر خواهد شد، تا ابتداي سال 2007 خبر داده بودند.
نظر شما