۱۴ فروردین ۱۳۸۵، ۱۱:۲۲

اياد علاوي خواستار شد:

مشاركت كشورهاي خاورميانه در مذاكرات ايران و آمريكا

اياد علاوي نخست وزير دولت موقت سابق عراق خواستار آن شد تا كشور هاي منطقه نيز در مذاكرات ايران و آمريكا در مورد عراق مشاركت كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازروزنامه الشرق الاوسط، نخست وزيرسابق عراق از كشورهاي منطقه خواست تا در گفتگوي بين ايران و آمريكا شركت كنند تا بدين ترتيب موضوع اين گفتگو تنها درمورد عراق نباشد، بلكه خاورميانه را نيز دربر بگيرد.

اياد علاوي كه طي ديدار كوتاهي به لندن با اين روزنامه چاپ لندن گفتگو كرد، دراظهاراتي كنايه آميز درباره ائتلاف عراق يكپارچه كه اكثريت را در پارلمان جديد و دائمي دراختيار دارد،ادعا كرد: مشكل تشكيل دولت در ائتلاف عراق يكپارچه نهفته است، اين ائتلاف معيارهاي دوگانه دارد، زيرا اعضاي آن يا به نتايج انتخابات سراسري و نتايجي كه درداخل اين ائتلاف انجام شده و در پي آن ابراهيم جعفري به عنوان نامزد نخست وزيري سابق عراق انتخاب شده اعتقاد دارند يا آنان انتخابات سراسري و همچنين نتايج انتخابات داخلي را قبول ندارند و با اين اعتقادات به سوي تشكيل دولت گام بر مي دارند. 

وي بدون اشاره به كارشكني هاي داخلي و خارجي به ويژه از سوي آمريكا و انگليس در راه تشكيل دولت آتي عراق مدعي شد: اگر مشكلات داخلي درائتلاف نبود، دولت عراق تاكنون تشكيل مي شد.

دراين راستا كاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريكا و جك استراو همتاي انگليسي اش روزگذشته وارد عراق شدند تا بر روند تشكيل دولت جديد عراق تاثير بگذارند.

اين روزنامه درادامه مي نويسد رايس دركنفرانس مطبوعاتي مشترك خود با ابراهيم جعفري ناراحت به نظر مي رسيد و در ديدار با عادل عبدالمهدي معاون رئيس جمهوري عراق از اينكه وي پس از عقب نشيني يا وادار كردن جعفري به اين امر، نخست وزير عراق شود، ابراز خرسندي كرد.

سيد عبدالعزيز حكيم رئيس فراكسيون اكثريت پارلماني عراق اخيرا پس از زلماي خليل زاد سفير آمريكا در عراق از مقامات ايران درخواست كرده بود براي حل مشكلات عراق با آمريكا گفتگو كنند.

وي پيش بيني كرد كه مذاكرات ميان آمريكا و ايران درباره عراق با موفقيت روبرو شود و پيامدهاي مثبتي بر پرونده عراق خواهد گذاشت.

وي خاطر نشان كرد: ايران كشور بزرگ و داراي دستگاه هاي امنيتي گسترده و داراي تجارب بالايي است كه قطعا درماموريت حفظ امنيت در منطقه و مبارزه با تروريسم و مقابله با مشكلاتي كه عراق از آن رنج مي برد، سهيم خواهد بود.

جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا نيز با اعلام موافقت خود با انجام گفتگو ميان كشورش و ايران درباره تحولات عراق بار ديگر اتهامات بي پايه و اساس خود را عليه اين كشور مبني بردخالت درناآرامي هاي عراق تكرار كرد،تا نشان دهد بر خلاف حسن نيت تهران، واشنگتن تنها به دنبال جنجال سازي و فرار از واقعيت است.

بوش با تكرار مجدد اتهامات بي پايه و اساس عليه ايران مبني بر دخالت در نا آرامي هاي عراق  اظهار داشت: " موافقت خود را با درخواست زلماي خليل زاد اعلام كرده است، و به او گفته است بايد به آنها ابلاغ كني كه تلاشهاي ايجاد خشونت طائفه اي يا چه بسا وارد كردن عناصري كه ممكن است به ساخت بمب ها در عراق به كار برده شوند، براي ايالات متحده غير قابل قبول خواهد بود."

با اين حال چند گروه سياسي وابسته به اقليت و طيف علاوي(نخست وزير سابق) كه در انتخابات پارلماني 15 دسامبر(24 آذر) در كسب راي اعتماد اكثريت ملت عراق شكست خوردند، مخالفت خود را با انجام اين گفتگوها اعلام كردند.

اين در حالي است كه اخيرا برخي از نمايندگان مجلس سناي آمريكا در ديدار با رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه از اين كشور خواسته اند با دخالت در مسائل سياسي عراق براي دستيابي رهبران سياسي اين كشور به توافق بر سر تشكيل دولت آتي تلاش كند.

کد خبر 306974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha