پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۴ فروردین ۱۳۸۵، ۱۳:۰۰

محققان دانشگاه داك عنوان كردند :

دنيا در چشم جوانان و كهنسالان يكسان ديده نمي شود / جامعيت بافت سفيد مغز با افزايش سن كاهش مي يابد

دنيا در چشم جوانان و كهنسالان يكسان ديده نمي شود / جامعيت بافت سفيد مغز با افزايش سن كاهش مي يابد

سن در نحوه پردازش حس بينائي در مغز نقش مهمي دارد. پژوهش هاي اخير نشان داد كه تفاوت توجه به محرك هاي بينائي در سنين پيري و جواني ناشي از تغييرات فيزيولوژيك پردازش اطلاعات در مغز است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر ، دانشمندان دانشگاه داك با استفاده از روش هاي نوين تصوير برداري نحوه پردازش اطلاعات بينائي را در دوگروه سني 19 تا 28 سال و 60 تا 82 سال بررسي كردند. نتايج اين مطالعه كه در نشريه neurobiology of aging  منعكس شد نشان داد پردازش اطلاعات بينائي در مغز افراد جوان از بخش هاي تحتاني لب پس سري مغز شروع شده و به قسمت هاي فوقاني مغز منتهي مي شود. در حاليكه در افراد مسن اين فرآيند از بخش هاي فوقاني مغز لب پيشاني آغاز شده و به بخش هاي تحتاني منتهي مي شود.

اين نواحي آهيانه اي مهارت هاي پيچيده اي چون سخن گفتن، تفكر و برنامه ريزي را كنترل مي كنند. به عبارتي توجه انتخابي به محرك هاي بينائي در افراد مسن ماحصل فعاليت بخش پيشاني آهيانه اي مغز و در افراد جوان به دنبال تحريك لب پس سري صورت مي گيرد. در اين مطالعه با استفاده از دو تكنيك نوين تصويربرداري از مغز fMRI و DTI فعاليت بخش خاكستري مغز بررسي شد.

بخش خاكستري مغز مسئول پردازش اطلاعات و بخش هاي سفيد مغز مسئول انتقال اطلاعات بين نواحي مختلف مغزي است.

محققان اين مطالعه بر اين باورند كه ماده سفيد مغز در پردازش اطلاعات بينائي نقش مهمي دارد . جامعيت بافت سفيد مغز با افزايش سن كاهش مي يابد كه اين فرايند در ماده سفيد مغز در ناحيه لب پيشاني مغز چشمگيرتر است. از دست دادن ماده سفيد مغز مي تواند توجيه كننده اختلاف توجه وابسته به سن به محرك هاي بينائي باشد.

اگرچه تغييرات قواي دماغي به دنبال افزايش سن ناشي از تركيبي از تغييرات قهقهرائي ماده سفيد و خاكستري مغز است با وجود اين به مطالعات بيشتري نياز است تا تاثير متقابل تغييرات مغزي ايجاد شده با افزايش سن بررسي شود.

کد خبر 307119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha