۱۵ فروردین ۱۳۸۵، ۱۴:۳۸

با تصويب هيئت وزيران؛

الگوي مسكن شهري و روستايي كشور تا پايان ارديبهشت تدوين مي شود

الگوي مسكن شهري و روستايي كشور تا پايان ارديبهشت تدوين مي شود

هيئت وزيران با تصويب آيين ‌نامه اجرايي بند «ب» تبصره 6 قانون بودجه سال1385 كل كشور، وزارت مسكن و شهرسازي را مكلف كرد تا پايان ارديبهشت ماه آيين‌نامه الگوي مسكن شهري و روستايي (خانه نمونه شهري و روستايي ) را تدوين كند.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، هيئت وزيران بنا به پيشنهاد مشترك وزارتخانه‌هاي كشور، مسكن و شهرسازي، امور اقتصادي و دارايي و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان مديريت و برنامه ‌ريزي كشور و به استناد بند «ب» تبصره (6) قانون بودجه سال 1385 كل كشور، آيين‌نامه اجرايي بند ياد شده را در 9 ماده به تصويب رسانيد.

بر اساس ماده 1 اين آيين نامه وزارت مسكن و شهرسازي موظف است ظرف دو ماه از تاريخ ابلاغ اين آيين‌نامه الگوي مسكن شهري و روستايي (خانه نمونه شهري و روستايي ) شامل سطوح زيربنا، تعداد طبقات و فن‌آوري‌ ساخت مسكن را متناسب با شاخص‌هاي اقتصادي، فرهنگي، جمعيتي و اقليمي تدوين و به هيات وزيران ارايه نمايد.

همچنين كليه سازندگان غيردولتي واحدهاي مسكوني با اولويت بخش تعاون كه نسبت به نوسازي، مرمت و مقاوم‌سازي واحدهاي مسكوني فرسوده واقع در بافت‌هاي فرسوده (موضوع جزء (3) بند «ب» تبصره (6) قانون بودجه سال جاري) اقدام نمايند، اعم از مالكين واحدها و يا اشخاص حقوقي متشكل ازمالكين يا نمايندگان قانوني ايشان و همچنين تعاوني‌هاي مسكن، انبوه‌سازان، بنياد مسكن انقلاب اسلامي و شهرداري‌ها در صورت رعايت طرح‌هاي مصوب با اولويت‌ بافت‌هاي فرسوده و رعايت قوانين و ضوابط ميراث فرهنگي در بافت‌هاي تاريخي و همچنين خريداران واحدهاي مسكوني نوسازي شده در اين بافت‌ها مي‌توانند از يارانه سود تسهيلات موضوع طرح شماره 40912001 مندرج در پيوست شماره (1) قانون بودجه سال 1385 كل كشور استفاده نمايند.

وزارت مسكن و شهرسازي، (سازمان عمران و بهسازي شهري) موظف است با همكاري سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور ظرف يك ماه از تاريخ ابلاغ اين آيين‌نامه اقداماتي چون تدوين و تنظيم اسامي شهرهاي مشمول (بر اساس تصميم كار گروه موضوع ماده (9) اين آيين‌نامه) و همچنين تنظيم دستورالعمل ميزان و نحوه اعطاي يارانه تسهيلات به تفكيك كلانشهرها، شهرهاي بالاي 200.000 نفر و ساير شهرها و همچنين ميزان يارانه در دوره‌هاي مشاركت مدني و فروش اقساطي براي سازندگان مختلف موضوع ماده (2) اين آيين‌نامه و هماهنگي با بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران و تعيين بانك و يا بانك‌هاي عامل و تعيين سهم هر يك از بانك‌ها و استان‌ها براي اعطاي تسهيلات موضوع اين ماده و معرفي آنها به سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور براي انعقاد قراداد واگذاري اعتبارات يارانه پيش‌بيني شده به صورت وجوه اداره شده فيمابين سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور، وزارت مسكن و شهرسازي (سازمان عمران و بهسازي شهري) و بانك يا بانك‌هاي عامل تعيين شده را انجام دهد.

طبق ماده 3 اين آئين نامه وزارت مسكن و شهرسازي (سازمان ملي زمين و مسكن) موظف است به ميزان حداقل سي و پنج درصد (35%) از منابع درآمدي خود ناشي از فروش زمين و وجوه برگشتي مربوط به واگذاري واحدهاي مسكوني استيجاري احداث شده در طول برنامه‌هاي دوم و سوم توسعه را به ميزان حداقل سيصد ميليارد (300.000.000.000) ريال جهت احداث واحدهاي مسكوني استيجاري در بافت‌هاي فرسوده هزينه نمايد.

هيات وزيران همچنين وزارت مسكن و شهرسازي (سازمان عمران و بهسازي شهري) را ملزم نمود به منظور اجراي پروژه‌هاي نوسازي بافت‌هاي فرسوده در طرح‌هاي مصوب، با رعايت شرايط جزء (3) بند «الف» تبصره (1) قانون بودجه سال 1385 كل كشور نسبت به انتشار و فروش اوراق مشاركت به ميزان پانصد ميليارد (500.000.000.000) ريال اقدام كند تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور اجرا گردد.

شهرداري‌ها نيز بر اساس اين تصويب نامه مي‌توانند با تصويب شوراي اسلامي شهر براي سرمايه‌گذاري‌ در نوسازي بافتهاي فرسوده تا سقف پانصد ميليارد (500.000.000.000) ريال اوراق مشاركت با تضمين خود نسبت به بازپرداخت اصل و سود، منتشر نمايند.

روش انتشار اوراق و گردشكار مربوط بر اساس آيين‌نامه پيشنهادي وزارت كشور (پيوست شماره 2 كه به مهر دفتر هيات دولت تأييد مي‌شود) خواهد بود.

تا سقف سيصد ميليون (300.000.000) دلار از اعتبارات فاينانس موضوع بند «5» تبصره (2) قانون بودجه سال 1385 كل كشور نيز در ماده 6 آئين نامه مصوب در چارچوب آيين‌نامه اجرايي بند مذكور منحصراً براي نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهري اختصاص يابد.

روش تامين منابع مالي اين ماده و گردشكار مربوط بر اساس پيوست شماره (3) اين آيين‌نامه كه به مهر دفتر هيات دولت تأييد مي‌شود، خواهد بود.

شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران و كميسيونهاي موضوع ماده (5) قانون تأسيس شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران نيز موظفند بررسي و تصويب طرح‌ها و پروژه‌هاي پيشنهادي موضوع اين آيين‌نامه را خارج از نوبت انجام دهند.
همچنين طبق ماده 8 اين آئين نامه به منظور ايجاد هماهنگي و تسريع در اجراي طرح‌هاي موضوع اين آيين‌نامه، صدور پروانه‌هاي ساختماني توسط مديريت ويژه بافت فرسوده يا تاريخي (كه با هماهنگي سازمان عمران و بهسازي شهريف سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و شهردار ذيربط تعيين و با حكم شهردار آن شهر منصوب مي‌شوند) به صورت خارج از نوبت انجام مي‌شود.

بر اساس تبصره ماده 8 تسهيلات پيش‌بيني شده در اين آيين‌نامه صرفاً در شهرهايي ارايه خواهد شد كه شهرداري و شوراي اسلامي آن شهر حداقل پنجاه درصد (50%) هزينه پروانه ساختمان را متناسب با ميزان تجميع خانه‌هاي پراكنده و ريز كاهش دهد.

ماده 9ـ به منظور تعيين اسامي شهرها، عناوين طرح‌ها و پروژه‌ها، مبالغ اختصاصي به هر شهر كارگروهي متشكل از نمايندگان وزارتخانه‌هاي مسكن و شهرسازي (سازمان عمران و بهسازي شهري)، كشور (سازمان شهرداري‌ها و دهياريهاي كشور) و سازمان‌هاي ميراث فرهنگي و گردشگري و مديريت و برنامه‌ريزي كشور تشكيل مي‌شود تا اقدامات لازم را انجام دهد.
کد خبر 307587

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha