پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۸ فروردین ۱۳۸۵، ۱۲:۳۵

بوش :

هرگز به خاطر استراق سمع از شهروندان آمريكايي عذرخواهي نمي كنم

هرگز به خاطر استراق سمع از شهروندان آمريكايي عذرخواهي نمي كنم

رئيس جمهوري آمريكا با وجود انتقادهاي روزافزون از جاسوسي وي از مكالمات تلفني و تماسهاي شهروندان آمريكايي از آن دفاع كرد و تاكيد كرد هرگز به خاطر اين مسئله عذرخواهي نمي كند

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري رويترز،بوش كه درجمع بيش از 900 دانشجوي دانشگاهها كه اغلب آنها با سياستهاي وي همسو هستند، در ايالت كاروليناي شمالي سخن مي گفت، از اقدام غير قانوني خود در استراق سمع از شهروندان آمريكايي به بهانه آنچه مبارزه با تروريسم ناميد، دفاع كرد.

اما درحالي كه بر روي جايگاه قرار گرفته بود، يكي از شركت كنندگان در گزنده ترين و سخت ترين انتقادها كه به ندرت بوش با آن در مناسبتهاي عمومي روبرو شده است، بوش را به نقض حقوق شهروندان آمريكايي متهم كرد.

هاري تيلور يك شهروند آمريكايي به بوش گفت : تو هميشه از آزادي سخن مي گويي كه من آن را تقدير مي كنم،اما درحالي كه مي بينم تو از آزادي سخن مي گويي، مي بينم استراق سمع از تماس هاي تلفني وبازداشت من بدون هرگونه اتهامي را حق خود مي داني و بر آن پافشاري مي كني.

تيلور به برنامه استراق سمع داخلي كه بوش بدون اجازه قضايي دستور آن را صادر كرده بود و مدافعان آزادي هاي مدني آن را محكوم كرده و به مثابه نقض آشكار حقوق شهروندان آمريكايي قلمداد كرده اند.

تيلور به شكل مودبانه، اما بسيار جدي از بوش انتقاد كرد ، و به بوش گفت : اميدوارم كه قدرت اخلاقي براي اينكه از خودت خجالت بكشي،داشته باشي

انتقادهاي تند اين شهروند آمريكايي با تمسخر هواداران بوش قرار گرفت .

رئيس جمهوري آمريكا درتوجيه اين اقدام غيرقانوني گفت كه هرآنچه براي حمايت از آمريكايي ها در مقابل حملات مجدد مشابه 11 سپتامبر لازم باشد، انجام مي دهد و به همين علت به آژانس امنيت ملي اجازه داده است از مكالمات تلفني داخلي و نامه هاي الكترونيكي كه مسئولان مظنون هستند با منابع اطلاعاتي شبكه القاعده در خارج ارتباط وجود دارد، استراق سمع كنند.

بوش در واكنش به درخواست اين شهروند آمريكايي براي عذرخواهي گفت: آيا مي توانم عذرخواهي كنم، پاسخ اين است هرگز.

يك مقام ارشد اطلاعاتي اعلام كرده بود كه جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا از اكتبر سال 2001 ميلادي تاكنون 36 بار از برنامه استراق سمع شخصي استفاده كرده است.

روزنامه نيويورك تايمز مدتي پيش نيز نوشته بود كه استراق سمع بوش فقط مربوط به مكالمات تلفني در داخل آمريكا نبوده است و برخي مكالمات خارجي هم شنود مي شده اند.

خبر استراق سمع بوش از مكالمات تلفني و ايميل هاي خصوصي افراد از سوي منابع هر دو حزب دموكرات و جمهوري خواه مورد انتقاد قرار گرفت و بسياري از گروههاي طرفدار حقوق بشر چنين امري را كاملا در مغايرت با قوانين مربوط به حقوق بشر دانستند.

ال گور رقيب دموكرات جرج بوش در انتخابات رياست جمهوري آمريكا در سال 2000 درباره استراق سمع صورت گرفته به دستور بوش تصريح كرد كه وي قوانين داخلي آمريكا را نقض مي كند.

کد خبر 308547

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha