۱۹ فروردین ۱۳۸۵، ۱۲:۱۵

شوراي روابط خارجي آمريكا :

آمريكا حمايت هيچ كسي را براي ماجراجويي عليه ايران ندارد / مردم ايران با قدرت پشت برنامه هسته اي ايستاده اند

آمريكا حمايت هيچ كسي را براي ماجراجويي عليه ايران ندارد / مردم ايران با قدرت پشت برنامه هسته اي ايستاده اند

خبرگزاري مهر-گروه انرژي هسته اي:"فلنيت لورت "flynt leverettعضو ارشد سازمان سيا و شوراي امنيت ملي آمريكا از جمله شخصيتهايي است كه با دريافت پيام حمايت مردم ايران از دستيابي به دانش هسته اي، دولتمردان كنوني كشورش را در بروز بحران هسته اي ايران مقصر مي داند و معتقد است كه اين بار بوش كسي را ندارد كه او را در ماجراجويي ديگر در خاورميانه حمايت كند،زيرا وي در به كارگيري واژه " محور شيطاني" براي تهران كاملااشتباه كرده است.

به گزارش خبرگزاري مهر ،" برنارد گورتزمن" كارشناس شوراي روابط خارجي آمريكا در جلسه پرسش و پاسخي با لورت به بررسي موضوع هسته اي ايران پرداخته و ديدگاههاي لورت را كه يكي از مقامات ارشد آمريكا در شوراي امنيت ملي ، وزارت خارجه و سازمان اطلاعات سيا بوده بر سايت اينترنتي اين مركز تحليلي و اطلاعاتي منتشر كرده است.

گورتزمن سوالي را مطرح كرد مبني بر اينكه  شوراي امنيت سازمان ملل متحد بيانيه اي را عليه برنامه هسته اي صادر كرده كه خالي از قوام و استحكام است و چين و روسيه هم اعلام كرده اند كه مخالف هر گونه تحريمي عليه ايران هستند و اين در حالي است كه گمان مي رود در پايان مهلت 30 روزه مقرر شده براي ايران، هيچ اجبار و الزام واقعي براي اين كشور در جهت همكاري با آژانس وجود نداشته باشد؛ ما چطور به اين سردرگمي و وضعيت دشوار رسيديم؟

  "ما به مرحله سردرگمي ووضعيت دشوار رسيده ايم، زيرا يك استراتژي براي مقابله با موضوع هسته اي ايران نداريم. منظور از" ما " آمريكا و دولت بوش است . دولت بوش محتاطانه مذاكرات مستقيم با ايران را رد كرده است. واشنگتن طي سالها نپذيرفته تا مذاكرات استراتژيكي با ايران داشته باشد .

لورت در پاسخ به اين سوال گفت: "ما به اين مرحله رسيده ايم، زيرا يك استراتژي براي مقابله با موضوع هسته اي ايران نداريم. منظور از" ما " آمريكا و دولت بوش است . دولت بوش محتاطانه مذاكرات مستقيم با ايران را رد كرده است. واشنگتن طي سالها نپذيرفته تا مذاكرات استراتژيكي با ايران داشته باشد و در صورت نبود چنين ديدگاه و كانالي دو گزينه پيش روي دولت بوش باقي مي ماند: نخست آنكه كاري را در شوراي امنيت انجام دهد و اين مسئله قابل پيش بيني است كه چين و روسيه با آن مخالفت كنند ، اما دولت بوش بدون يك استراتژي در طي اين مسير با مشكل روبرو مي شود.

دوم ،گزينه حمله نظامي يكجانبه است كه در حال حاضر چنين گزينه اي براي آمريكا امكان پذير نيست؛ ما بدون تعارف هيچ كس را نداريم كه از اين اقدام حمايت كند. در صورت استفاده از اين گزينه دولت با چالشهاي بسيار زيادي روبرو مي شود و صراحتا بگويم كه من فكر نمي كنم كه حمله نظامي اين مشكل را حل كند."

لورت در پاسخ به درخواست گورتزمن مبني بر توضيح بيشتر در مورد مقاله اي كه درباره پيشنهاد مذاكره ديپلماتيك از سوي ايران به آمريكا نوشته است، گفت:" سوئيس " قدرت حمايت كننده" ما در ايران است و ما هيچ حضور ديپلماتيك در آنجا نداريم. سوئيس همچنين كانالي را ايجاد كرده كه از طريق آن آمريكا و ايران مي توانند با يكديگر در ارتباط باشند. اگر ايراني ها بخواهند از اين كانال استفاده كنند، اين نشان دهنده يك پيام يا يك سند و يا نوعي ارتباط با سفير سوئيس در تهران است.سفير سوئيس اين سند را به وزارت خارجه كشورش مي فرستد و اين سند به سفارت سوئيس در واشنگتن مي آيد و سپس سفارت سوئيس آن را به وزارت امور خارجه آمريكا مي فرستد. ما مي توانيم از اين كانال حداقل در تئوري براي حركت در جهت ديگر استفاده كنيم. در بهار سال 2003 ما از اين كانال ، سندي يك صفحه اي را دريافت كرديم كه خواهان حل اصولي كلي اختلافات دو جانبه بين آمريكا و ايران بود."

فلنيت لورت "flynt leverettعضو ارشد سازمان سيا و شوراي امنيت ملي آمريكا از جمله شخصيتهايي است كه با دريافت پيام حمايت مردم ايران از دستيابي به دانش هسته اي، دولتمردان كنوني كشورش را در بروز بحران هسته اي ايران مقصر مي داند و معتقد است كه اين بار بوش كسي را ندارد كه او را در ماجراجويي ديگر در خاورميانه حمايت كند،زيرا وي در به كارگيري واژه " محور شيطاني" براي تهران كاملااشتباه كرده است.

لورت افزود:" ايران پس از حملات 11 سپتامبر در مورد افغانستان با آمريكا همكاري كرد و همين مسئله موجب اميدواري برخي مقامات ايراني براي مذاكره استراتژيك بود، اما برچسب " محور شيطان" بر ايران از سوي بوش اين روزنه اميد را مسدود كرد. اما به نظر من ايراني ها سعي داشتند كه يك بار ديگر ببينند كه آيا امكان مذاكره استراتژيك با آمريكا وجود دارد يا خير؟"

به گزارش مهر، لورت در پاسخ به سوال گورتزمن كه چرا شما خيلي راحت درباره اين سند بسيار محرمانه صحبت مي كنيد، گفت:" اين سند هرگز رسما اعلام نشد. نكته قابل توجه در مورد اين سند اين است كه به شكل يك فكس غير رسمي (غيرمحرمانه) به سفارت سوئيس فرستاده شد."

مقام ارشد سابق آژانس اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) تصريح كرد:" ما در واقع هيچ چيزي نداريم كه روي ميز بگذاريم و براي ايراني ها خوشايند باشد، بنابراين من بسيار بسيار ترديد دارم كه مذاكره با ايران در مورد عراق به ما اجازه دهد تا در مورد موضوع هسته اي ايران و ديگر موضوعات استراتژيك نيز مذاكره كنيم."

به گزارش مهر، لورت در مورد ديدگاه خود نسبت به نظر مردم ايران به برنامه هسته اي كشورشان گفت:" ارزيابي من اين است كه مردم ايران بسيار محكم پشت برنامه هسته اي ايستاده اند . به نظر من يك اجماع نظر گسترده بين مردم ايران در حمايت از توسعه كامل توانايي هاي هسته اي غيرنظامي ايران  از جمله چرخه سوخت هسته اي وجود دارد."

کد خبر 308927

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha