به گزارش خبرگزاري"مهر"، اميرسپهبد علي صياد شيرازي پس از سالها مجاهدت در كردستان و رزم دلاورانه و فداكاري در غرب و جنوب كشور در دوران 8 سال دفاع مقدس و فرماندهي نيروي زميني ارتش و مسئوليت هاي بعدي و خدمت صادقانه و پرتلاش در سمت جانشين رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح، سرانجام در بيست و يكم فروردين سال 1378 به دست منافقان كوردل كه امروز مورد حمايت استكبار جهاني آمريكاي جنايتكار هستند، ترور شد و به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
به بهانه فرا رسيدن هفتمين سالگرد عروجش مروري كوتاه مي كنيم بر زندگي سراسرمجاهدت و ايثار سرلشگر صياد شيرازي:
از كودكي تا دانشكده افسري
در سال 1323 در شهرستان درگز و در خانواده اي مذهبي به دنيا آمد. بعد از يك سال به همراه خانواده خود در مشهد و سپس از آنجا در شهرهاي مازندران اقامت گزيد و سرانجام در سال 1342 به اخذ ديپلم رشته رياضي از دبيرستان اميركبير تهران موفق گرديد. در سال 1343 وارد دانشكده افسري شد و در سال 1346 از آن دانشكده فارغ التحصيل شد. او در طول دوره دانشكده افسري به جديت در درس و پايبندي به مذهب شهرت داشت.
وضعيت خدمتي تا پيروزي انقلاب اسلامي
پس از يك سال طي دوره مقدماتي رسته توپخانه، به ترتيب در لشكر تبريز و لشكر كرمانشاه خدمت كرد و در سال 1351 براي گذراندن يك دوره تخصصي توپخانه تحت عنوان دوره هواسنجي بالستيك توپخانه به آمريكا اعزام شد و در اين دوره امتياز نخست را كسب كرد.
وي در طول اين دوره همچون يك مبلغ مذهبي در جلسات بحث و مناظره آمريكايي ها شركت نموده و آنان را به اسلام دعوت مي كرد. پس از بازگشت از آمريكا به عنوان استاد به مركز آموزش توپخانه اصفهان منتقل شد.
در طول پنج سالي كه در متن مردم متعهد و انقلابي اين ديار قرار گرفت خود را براي ورود به فضاي نوراني انقلاب اسلامي آماده مي كرد. او چند روز قبل از 22 بهمن سال 1357 بازداشت و با پيروزي انقلاب اسلامي آزاد و با درجه سرواني به دنياي نوراني خدمت در ارتش اسلامي وارد شد.
ورود به كردستان
با آغاز توطئه سنگين ضد انقلاب در كردستان، در معيت سردار سلحشور اسلام، شهيد دكتر مصطفي چمران، وارد كردستان شد و سپس در مقام فرمانده عمليات مشترك ارتش و سپاه پاسداران به آزادسازي و پاكسازي شهرهايي همچون سنندج، ديواندره، مريوان، سقز، بانه و سردشت همت گماشت. او سرانجام با تشكيل قرارگاه عملياتي شمال غرب كشور و با در اختيار گرفتن نيروهايي از ارتش و سپاه و ژاندارمري، در شهريورماه 1360 به آزادسازي و پاكسازي دو شهر اشنويه و بوكان پرداخت.
در مسئوليت فرماندهي نيروي زميني ارتش
يك سال پس از شروع جنگ تحميلي، در نهم مهرماه 1360 با فرمان امام خميني (ره) در سمت فرماندهي نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران، در ميدانهاي نبرد حضور يافت و در طول پنج سال انجام وظيفه در اين مسئوليت خطير، عمليات طريق القدس، فتح المبين، بيت المقدس و ده ها نبرد ديگر را فرماندهي و هدايت كرد .
صياد لايق آن بود كه حضرت امام خميني (ره)، در مورد او، اين گونه توصيف كند: با تقدير از زحمتهاي طاقت فرساي سركار سرهنگ صياد شيرازي كه با تعهد كامل به اسلام و جمهوري اسلامي در طول دفاع مقدس از هيچ گونه خدمتي به كشور اسلامي خودداري نكرده و اميد است در آينده نيز در هر مقامي باشد موفق به ادامه خدمتهاي ارزنده خود باشد، ...
از مرداد ماه سال 65 تا شهادت
شهيد سپهبد علي صياد شيرازي پس از مسئوليت فرماندهي نيروي زميني ارتش، بدون وقفه، بنابر فرمان امام راحل (ره) به نمايندگي معظم له در شوراي عالي دفاع منصوب شد كه تا پايان جنگ ادامه يافت. او در سال 1367 در عمليات مرصاد شركت و با روحيه اي بسيجي ضربات محكمي را بر پيكر مزدوران منافق وارد كرد. پس از پايان جنگ تحميلي با فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامي و فرماندهي كل قوا به معاونت بازرسي ستاد كل نيروهاي مسلح و سپس با تصويب معظم له و با حفظ سمت قبلي، به جانشيني رئيس ستاد كل منصوب شد.
سرانجام امير سرافراز ارتش اسلام، پس از جانفشاني هايي كه در صحنه هاي نبرد حق عليه باطل از خود ابراز نمود، در 21 فروردين 1378 توسط منافقين كوردل شهيد شد و جان به جان آفرين تسليم كرد. خداوند با مولايش حضرت ابي عبدالله الحسين محشور گرداند و جايگاهي در منزلگاه شهدا و منزلتي هم شان با سعدا عطايش فرمايد.
فرازهايي از پيام مقام معظم رهبري و فرماندهي كل قوا به مناسبت شهادت امير سپهبد علي صياد شيرازي (21/1/78)
- اميرسرافراز ارتش اسلام و سرباز صادق و فداكار دين و قرآن، نظامي مومن و پارسا و پرهيزگار، سپهبد علي صياد شيرازي، امروز به دست منافقين مجرم و روسياه به شهادت رسيد.
- او مانند ديگر مردان حق از روزي كه قدم در راه انقلاب نهاد همواره سر و جان خود را براي نثار در راه خدا بر روي دست داشت.
- سرزمين هاي داغ خوزستان و گردنه هاي برافراشته كردستان سالها شاهد آمادگي و فداكاري اين انسان پاك نهاد و مصمم و شجاع بوده و جبهه هاي دفاع مقدس صدها خاطره از رشادت و از خودگذشتي او حفظ كرده است.
بخشي از پيام امام خميني (ره) به مناسبت پيروزي عمليات فتح المبين (كربلاي2 ) : اينجانب از دور دست و بازوي قدرتمند شما را كه دست خداوند بالاي آن است مي بوسم و به اين بوسه افتخار مي كنم.
نظر شما