۲۷ فروردین ۱۳۸۵، ۱۵:۲۹

توني بلر:

حتي در صورت تصويب شوراي امنيت هم با آمريكا در حمله احتمالي به ايران همكاري نمي كنيم

حتي در صورت تصويب شوراي امنيت هم با آمريكا در حمله احتمالي به ايران همكاري نمي كنيم

نخست وزير بريتانيا به رئيس جمهور آمريكا گفته است كه بريتانيا نمي تواند در حمله احتمالي واشنگتن به ايران، نيروئي براي پشتيباني نيروهاي آمريكائي در اختيار او بگذارد.

به گزارش خبرگزاري مهر ، منابع خبري رسمي ايالات متحده به نقل از مقامهاي مسئول در وزارت خارجه بريتانيا همچنين گزارش داده اند كه توني بلر از طرح حمله احتمالي به تاسيسات هسته‌اي ايران كه گفته مي‌شود واشنگتن از مدتي پيش كار بر روي جزئيات آن را آغاز كرده است، حمايت نمي‌كند. اين مطالب در تازه ترين نشريات چاپ انگلستان هم درج شده است.

به گفته اين منابع، نخست وزير بريتانيا به جرج بوش گفته است حمايت او از تلاش‌هاي واشنگتن به مهار برنامه هسته‌اي ايران محدود است و دولت وي حتي در صورت پشتيباني جامعه بين‌المللي از طرح حمله به ايران نمي‌تواند از اين اقدام احتمالي حمايت كند.

اين در حالي است كه كاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريكا از سازمان ملل خواسته است در نشست هفته آينده خود صدور قطعنامه جديدي براي اعمال تحريم‌ها عليه ايران را بررسي كند.

در عين حال گفته مي‌شود توني بلر از صدور قطعنامه‌اي در چارچوب منشور سازمان ملل كه ممكن است به انزواي بين‌المللي ايران كمك كند، حمايت خواهد كرد. به گفته يكي از منابع وزارت امورخارجه بريتانيا ارتش اين كشور در نقاط مختلف جهان تعهداتي بر عهده دارد و نمي‌تواند در حمله نظامي به ايران با آمريكا همكاري كند. به گفته اين منبع بريتانيا در بهترين حالت از فعاليت‌هاي ديپلماتيك براي مهار هسته‌اي ايران پشتيباني خواهد كرد .

بنابه گزارش جديدي كه از طرف مركز سياست خارجي بريتانيا Foreign Policy Center متنشر شد، نومحافظه‌كاران دولت بوش حملات خود را عليه ايران شدت بخشيده‌اند اما به گفته استيون توئيگ رئيس اين مركز، سياست بريتانيا در باره ايران بايد با آگاهي كامل از اوضاع تنظيم شود. گفتگو با نيروهاي اپوزيسيون در درون و خارج از ساختار قدرت در جمهوري اسلامي از جمله سياست‌هاي بريتانيا است. همچنين به گفته اين مقام سابق دولت بريتانيا، مذاكرات سياسي، روابط اقتصادي و مبادلات فرهنگي مي‌تواند به تقويت جامعه مدني در ايران كمك كند.

اين اظهارات مقامات بريتانيائي و تحليلگران و كارشناسان مسائل منطقه در زماني بيان مي‌شود كه به گفته وزيرامور خارجه آمريكا، رئيس جمهوري آن كشور براي پايان دادن به بحران هسته‌اي ايران تمام گزينه‌ها از جمله گزينه نظامي را مورد بررسي قرار مي‌دهد.

کد خبر 312635

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha