به گزارش خبر نگار اقتصادي مهر، محمدمختاري در جمع خبرنگاران با اشاره به بحرانيتر شدن شرايط صنعت مرغداري در كشور افزود: در صورت ادامه روند مشكلات موجود، حدود 30 تا 40 درصد واحدهاي مرغداري ورشكسته و از رده توليد حذف خواهند شد و اين در حالي است كه هم اكنون و با شيوع بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان و كاهش 30 درصدي مصرف صنعت مرغداري روزانه 5/2 ميليارد تومان ضرر مي دهند .
وي افزايش قيمت مرغ و تخم مرغ را تا يكماه آينده از پيامدهاي ورشكستگي واحدهاي مرغداري دانست و تاكيد كرد: در صورت عدم اتخاذ راهكارهاي حمايتي ازسوي دولت و با توجه به متضرر شدن واحدهاي مرغداري و كاهش روند جوجه ريزي از يكماه آينده با سير صعودي قيمت مرغ و تخم مرغ مواجه خواهيم شد.
مختاري با انتقاد از افزايش تعرفه واردات نهاده هاي دامي، گفت: حدود 80 درصد از قيمت مرغ و تخم مرغ را قيمت نهاده ها تعيين مي كند و اين در حالي است كه با توجه به افزايش تعرفه واردات نهاده هاي دامي ( قيمت كنجاله سويا كيلويي 49 تومان و قيمت گندم كيلويي 20 تومان ) چطور ممكن است قيمت مرغ و تخم مرغ افزايش پيدا نكند.
وي در مورد عملكرد شركت پشتيباني دام در مورد خريد مرغ و تخم مرغ مازاد توليد واحدهاي مرغداري ، افزود: با توجه به توليد روزانه حدود دو هزار تن تخم مرغ در كشور ، شركت پشتيباني تاكنون و طي دوماه حداكثر 200 تن تخم مرغ را خريداري كرده كه تا كنون هيچ پولي را نيز بابت خريد به مرغداران پرداخت نكرده است .
مختاري اظهار داشت: همچنين ازتوليد ماهانه بيش از 90 هزار تن مرغ ، شركت پشتيباني حدود 45 هزار تن يعني معادل كل توليد 15 روز را خريداري كرده كه 65 تا 70 درصد پول مرغداران پرداخت شده است .
مدير عامل اتحاديه ميهن با تاكيد بر اينكه مشكل صنعت مرغداري تنها خريد مرغ و تخم مرغ نيست ، افزود: خريد توليد مازاد از سوي دولت تنها اقدامي مسكن است و مشكل اصلي عدم برنامه ريزي براي توليد مازاد توليد مرغ و تخم مرغ در كشور است بهطوريكه بايد محصول توليدي از ابتداي پروژه توليد تضمين بازار شود .
وي با اشاره به عدم پرداخت اعتبارات وعده داده شده از سوي دولت، افزود: مطابق مذاكرات انجام شده قراربود حدود 9 ميليارد تومان اعتبار با حداقل سود 5/13 درصد به مرغداران پرداخت شود كه بهدليل شرايط خاص پرداخت (ارائه وثيقه محكم ) هيچ پولي پرداخت نشد .
مختاري تاكيد كرد: با توجه به شرايط موجود و عدم توجه مسوولان وزارت جهاد كشاورزي به هشدارهاي مرغداران به نظر مي رسد وزارت جهاد كشاورزي بيشتر زراعت و باغداري را از زير بخش هاي بخش كشاورزي مي داند.
نظر شما