۲۹ فروردین ۱۳۸۵، ۱۷:۴۹

حفظ هويت ديني در عصر ارتباطات(1)

"خلاقيت" اهل رسانه از عوامل حفظ و ارتقاء هويت ديني است

"خلاقيت" اهل رسانه از عوامل حفظ و ارتقاء هويت ديني است

بي ترديد در عصري كه ارتباطات سيري صعودي را طي كرده و مرزهاي ديني و معنوي كشورها شكسته شده است، رسانه ها نقش بسيار مؤثري در تبليغ و گسترش دين دارند، كساني كه به فعاليت در اين حوزه مشغول هستند بايد به خوبي با مفاهيم ديني آشنا بوده و با تقويت خلاقيتهاي خود اقدامات ارزشمند و سازنده اي داشته باشند .

حجت الاسلام هادي صادقي رئيس مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما در گفتگو با خبرنگار"مهر" با اشاره به نقش مهم و مؤثر رسانه ها در ترويج دين گفت: امروز رسانه ها هستند كه به افكار عمومي جهت داده و آن را هدايت مي كنند كساني مي توانند مردم را بيشتر و بهتر با مسائل ديني آشنا كنند كه به مطالعات وسيع و عميق در اين حوزه پرداخته و بخش خلاق وجود خود را تقويت كرده باشند وگرنه نمي توانند موفق عمل كرده و بر ديگران تأثير گذارند.

وي با تجليل از مصطفي عقاد افزود: زماني كه عقاد تصميم گرفت تا "محمد رسول الله" فيلمي بسازد ابتدا به تحقيق در اين زمينه پرداخت و نظر دانشمندان مصر و عربستان و علماي شيعه و سني را جويا شد و پس از رسيدن به اجماع به تخيل خود پر و بال داد و اثر ماندگاري را خلق كرد كه هنوز هم تازه و ديدني است.

رئيس مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما، نقش اين نهاد در فرهنگ سازي عمومي بسيار مؤثر اعلام كرد و گفت: صدا و سيما، فرهنگ عمومي را شكل داده و زمينه هاي روحي براي توليد و ترويج انديشه هاي ديني و تبديل آن به يك ارزش و مطالبه عمومي را فراهم مي كند.

حجت الاسلام صادقي لازمه پرداختن به مفاهيم ديني را تنها با زبان غيرمستقيم نداست و گفت: اگر چه پرداختن غيرمستقيم به مفاهيم ممكن است تأثيرگذارتر باشد اما حضور دين در زندگي مردم همچون رحمت الهي حضور مستقيم و بي واسطه اي است كه بهتر است مستقيم نيز به آن پرداخته شود.

وي در ادامه با اشاره به مجموعه هاي ديني گفت: بعضي بر اين باور هستند كه هنر بهترين زبان براي معرفي دين به مردم است و چه خوب است كه تلويزيون به عنوان رسانه ملي  به ساخت فيلم و سريال در اين زمينه بپردازد، خود ما نيز به اين نكته مهم توجه داريم اما متأسفانه اطلاعات ديني نويسندگان و كارگردانها در اين زمينه كم است و بدون در نظر گرفتن محدوديتهاي ما تنها به تخيل خود پروبال مي دهند براي مثال براي تجسم بخشيدن به شيطان اساس اعتقادات ديني را ناديده گرفته و گاه به بيراهه مي روند.

حجت الاسلام صادقي گفت: افزايش كارهاي فرهنگي ترغيب برانگيز در حوزه دين چه به همت رسانه هاي صوتي و چه نوشتاري و آشنا كردن مردم با مفاهيم ديني وظيفه اي است، كه امروز بيش از پيش بر دوش رسانه ها سنگيني مي كند.
کد خبر 313685

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha