۴ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۱:۱۸

هاشمي رفسنجاني در مراسم افتتاحيه دومين كنگره خانه كشاورز:

با تقويت بانك كشاورزي ديگر نيازي به وام گرفتن از رباخواران و سلف خورها نيست/ عدم جلب رضايت كشاورزان يك اشتباه استراتژيك است

با تقويت بانك كشاورزي ديگر نيازي به وام گرفتن از رباخواران و سلف خورها نيست/ عدم جلب رضايت كشاورزان يك اشتباه استراتژيك است

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بر ضروت تقويت بانك كشاورزي تاكيد كرد و گفت : اگر اندوخته هاي كشاورزان در بانك كشاورزي سرمايه گذاري شود نيازي به وام گرفتن از رباخواران و سلف خورها نخواهد بود.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، آيت الله هاشمي رفسنجاني كه صبح امروز در مراسم افتتاحيه دومين كنگره خانه كشاورز در محل تالار وزارت كشور سخن مي گفت، حضور در جمع كشاورزان را يكي از روزهاي خوب زندگي خود عنوان كرد و افزود: نبايد كشاورزي را فقط در زراعت خلاصه كرد چون شامل همه بخشهاي مولد كشور مي شود.

وي با تاكيد بر شرافت، ارزش و تقدس كشاورزي خاطر نشان كرد: حيات و سلامت جامعه وابسته به توليدات كشاورزان است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام كشاورزي را همچون معلمي از شغلهاي انبياء دانست و گفت : بخش قابل توجهي از توليدات مهم كشور در ارزشمندترين نقطه خاك اين سرزمين يعني روستاها توليد مي شود.

هاشمي رفسنجاني با اشاره به كمبودهاي جدي موجود در بخش كشاورزي تاكيد كرد : اگر نتوانيم رضايت كشاورزان را جلب كنيم دچار اشتباهي مهم و استراتژيك شده ايم كه سرمايه هاي الهي و طبيعي موجود در كشور را معطل مي گذارد.

وي از نظارت و مراقبت به عنوان يكي از وظايف مهم دولت در بخش كشاورزي نام برد و گفت : بايد سعي شود همچون ديگر كشورهاي پيشرفته هزينه هاي بخش كشاورزي كاهش يافته و مقررات دست و پاگير از اين بخش حذف شود.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام از تكميل سياست هاي كلي اين مجمع در بخش كشاورزي خبر داد و افزود: اما هنوز اين سياستها توسط مقام معظم رهبري ابلاغ نشده است.

وي اضافه كرد: تدوين اين سياستها با دقت تمام و در طي بيش از دو سال حاصل شده است.

هاشمي كه خود كارت عضويت شماره 1 خانه كشاورز را دارد، اظهار اميدواري كرد: با تكميل آيين نامه ها و اجراي بندهاي مختلف اين سياست هاي كلي كشاورزي پر رونقي را در آينده شاهد باشيم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به بيان مهمترين مشكلات پيش روي كشاورزان پرداخت و از ضعف سرمايه به عنوان يكي از اين مسائل نام برد و اظهار داشت: ضعف سرمايه همچون يك ويروس كشاورزي را ضعيف و فرسوده كرده كه نياز به سرمايه گذاري وسيع را بيش از پيش ضروري مي سازد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام مهمترين راهكار حل اين مشكل را تزريق بخشي از سرمايه هاي سرگردان در كشور به بخش كشاورزي عنوان كرد و  با تقدير از تلاشهاي بانك كشاورزي، گفت : هنوز كشاورزان عادت نكرده اند اندوخته هاي خود را به اين بانك بسپارند در حاليكه اگر اندوخته هاي كشاورزان در اين بانك سرمايه گذاري شود نيازي به وام گرفتن از رباخواران و سلف خورها نخواهد بود.

وي با تاكيد بر اين موضوع كه اجراي سياست هاي فوق از تدوين آن به مراتب سخت تر و زمان برتر است اظهار اميدواري كرد تا هرچه سريعتر اين سياست ها به مرحله اجرا برسد.

وي كمبود زمين و استفاده نادرست از زمين هاي كشاورزي را از ديگر مشكلات موجود در اين بخش دانست كه اين مساله با استقبال و تشويق كشاورزان حاضر در تالار وزارت كشور مواجه شد.

هاشمي رفسنجاني از علم روز به عنوان يكي ديگر از نيازمنديهاي كشاورزي نام برد و استفاده از تكنولوژي روز، آبياري پيشرفته و كاهش هزينه هاي نيروي انساني را از ضروريات كشاورزي مدرن اعلام كرد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: حل تمامي مشكلات فوق به صورت يك زنجيره است كه براي رسيدن به كشاورزي پيشرفته نيازمند برنامه اي جامع براي رونق اين بخش هستيم.

آيت الله هاشمي رفسنجاني دنيا را تشنه رونق كشاورزي دانست و گفت: ظرفيت در كشور براي ايجاد جنبشي بزرگ در بخش كشاورزي وجود دارد كه بايد از آن استفاده كرد.

توجه به اهميت مصرف آب از ديگر موضوعات مورد توجه رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بود كه وي با اظهار تاسف از هدر رفتن آب هاي دائمي و فصلي و سرريز آن به كشورهاي همسايه خواستار توجه بيش از پيش به اين موضوع شد.

وي توجه بيشتر به فرهنگ صرفه جويي و استفاده از روشهاي نوين آبياري را از راههاي ديگر استفاده بهينه از اين قطره طلايي نام برد.

وجود ابزارآلات فرسوده، عدم توجه به آموزشهاي علمي، بيمه و توجه ناكافي به حل مسائل زيربنايي همچون برق و جاده از ديگر مشكلات كشاورزان بود كه از زبان هاشمي رفسنجاني به آنها اشاره شد.

توجه بيشتر به آبخوانداري و تسريع در سدسازي نيز از جمله ديگر محورهاي سخنان رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در برنامه امروز بود.

وي در پايان اظهار اميدواري كرد: با حل مشكلاتي كه در بالا به آن اشاره شد علاوه بر حل مسائل موجود در راه پيشرفت كشاورزي مشكل بيكاري به عنوان مهمترين مسئله قعلي كشور نيز رفع شود.

کد خبر 316178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha